Jump to content

foutix

Members
 • Content Count

  1,241
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

foutix last won the day on July 17

foutix had the most liked content!

Community Reputation

95,942 Excellent

About foutix

 • Rank
  RetroAdept

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Γεια σε όλους τους φρουτοπιαμανιακούς. Όπως έγραψα και παραπάνω, ο τρίτος κύκλος είναι ολοκληρωμένος στη σειρά υπό μορφή κόμικ που κυκλοφόρησε και τις επόμενες μέρες θα στείλω σε πμ τη συνέχεια στη domniki. Ας μην ξεχνάμε οτι είναι περίοδος διακοπών και όλοι μας λίγο πολύ είμαστε στις θάλλασες και στα βουνά οπότε η υπομονή επιβάλλεται. Όπως γράφτηκε και παραπάνω, λίγες μέρες είναι αμελητέα ποσότητα μπρος στα 30 χρόνια. Από την άλλη αν κάποιος είναι σε μεγάλη πόλη και βιάζεται μπορεί να αναζητήσει και να προμηθευτεί τη σειρά σε πάνδετους τόμους - οκτώ αν θυμάμαι καλά - και ειδικότερα τους δύο τελευταίους που περιέχουν και το τέλος του τρίτου κύκλου.
 2. Σχετικά με τις ερωτήσεις και τη διατύπωση της διαφήμισης, πιστεύω οτι εννοεί οτι απαντήθηκαν 500Μ ερωτήσεις κάθε μια από αυτές σε λιγότερο από 2s. Και για το τι είναι ερώτηση θεωρώ οτι ήταν φάση "χρόνοι στα 100 μ.", "αριθμός μεταλλίων ανά χώρα", "ρόστερ κάθε χώρας" κ.ο.κ Δλδ ήταν μια βάση δεδομένων που αναπτύσσονταν, βασισμένη στους 5 "ηλεκτρονικούς εγκεφάλους"
 3. Πω ρε makism έγραψες. Μου έκανε εντύπωση οτι οι πόρτες είναι ίδες από τότε στην θλεσπιδος και ροβέρτου γκάλι! από την άλλη, εκείνος ο μαντρότοιχος δε σου μοιάζει για νεκροταφείο;
 4. Ισχύει Uskoke, οι ηλεκτρικές συσκευές σήμερα είναι πιο ευαίσθητες από οτι οι παλιότερες. Είχα ψάξει το θέμα πληντύριο και θυμάμαι οτι οι κατασκευαστές συνιστούν το πολύ μια πλύση ανά ημέρα για ένα 7/8 κιλών μηχάνημα. Εξ ου και οι παραπάνω μ.ο. Στο θέμα τιμής νομίζω οτι με ένα 500αρι καθαρίζεις με πολύ καλό πλυντήριο ενώ οι αντίστοιχες κουζίνες φτάνουν το 600-650. Από δική μου εμπειρία, το 8άρι πληντύριο του γνωστού γερμανικού ομίλου που περιλαβάνει 4 εταιρίες ήταν κάτι λιγότερο από 500, ενώ η κεραμική κουζίνα ήταν στα 620 αν θυμάμαι καλά. Περίπου 1100 και τα ρέστα παγωτό. Θυμάμαι τους γονείς μου που μου έλεγαν οτι για να έχει μια οικογένεια ψυγέιο, ηλ. κουζίνα και πλυντήριο το 1980 έπρεπε το ζευγάρι να είχε καλές δουλειές και να έκανε οικονομίες για τουλάχιστον 1-1.5 χρόνο. Σήμερα ένα ζευγάρι με 1200+ εισόδημα που μένει στο νοίκι (300-350) μια χαρά στους 6-8 μήνες με οικονομίες μπορεί να τ αγοράσει. Βέβαια από τότε προστέθηκαν στον στάνταρ εξοπλισμό τα air condition, ο ΗΥ, το κινητό τηλέφωνο (δύο για το ζευγάρι). Συνεπώς μια η άλλη έρχεται, καθώς αν προσθέσεις στα 2000 των λευκών συκευών άλλα δύο των υπολοίπων φτάνει στα 4 και τότε ξαναγυρίζεις στον 1.5 χρόνο savings. Απλά τρώνε περισσότερες εταιρίες από την πίτα.
 5. Θέλω να πω πώς οι εταιρείς δουλεύουν το σύστημα λίγα από πολλούς και αυτό να γίνεται με μεγάλη ταχύτητα με ένα πληντύριο που στις 2500-3000 πλύσεις τα φτύνει. (μ.ο. 180 πλύσεις το χρόνο επί 10 =1800+(1/3)*1800~=2500)
 6. Συμφωνώ μαζί σου απολύτως ελέφαντα. Η αμερικάνικη κοινωνία είναι σε κάποια πράγματα μπροστά, αλλά δυστυχώς εδώ μόνο τις αμερικανίες και τα σύμβολα προσπαθούν αρκετοί να μιμηθούν. Με μια φράση "την αμερική του Γουολμαρτ"
 7. Από την άλλη όμως, για να αγόραζες ένα πληντύριο τότε ήθελες 2 ή 3 ή 4 μηνιάτικα, ανάλογα με τον καθένα, ενώ σήμερα με λιγότερο από ένα μηνιάτικο (έστω στο βασικό 580 καθαρά) παίρνεις ένα αξιοπρεπές πληντύριο καλής φίρμας που άνετα σε βγάζει μια δεκαετία, για να τα λέμε όλα.
 8. Άλλες εποχές τότε. Οι άνθρωποι είχαν ελπίδες και όνειρα, πίστη στην πολιτική και στην άποψη οτι ο κόσμος αλλάζει. Ο άνεμος της αλλαγής του 1973 έφτασε 8 χρόνια αργότερα (μαζί με την κατοχή, ας μην την ξεχνάμε μέρες που είναι) με συνθήματα όπως "το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία", "στις 18 σοσιαλισμός", "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", "Εξω οι βάσεις του θανάτου", "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες", "Ο λαός θέλει, το ΠΑΣΟΚ μπορεί" κτλ κτλ Δεδομένου οτι 2 στους 3 τότε ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΚΚΕ εσ κτλ. δε θα μου έκανε εντύπωση αν οι μισοί (μπορεί κάτι λιγότερο) από τους φοιτητές και καθηγητές τότε, να στήριζαν αυτά τα κόμματα και περίμεναν με αγωνία την εναλλαγή στην κυβέρνηση και τα αποτελέσματα. Επίσης, πάντοτε μας ενδιέφερε η άνω κάτω πέρα δώθε Λεστινίτσας μας, καθώς αν έβγαινε πρώτο το Α ή Β κόμμα καθόριζε και την συμπεριφορά μας όταν ήμασταν (είμαστε;) εκεί. Αν π.χ. στο χωρίο μας έβγαινε ΠΑΣΟΚ με μεγάλο ποσοστό και στήριζαμε ΠΑΣΟΚ, το παίζαμε μάγκες και πικάραμε του νεοδημοκράτες. Κλασική περίπτωση βλάβης.
 9. Κατά πρώτον ελέφαντα να σε καλωσορίσουμε Ελλάδα ή καλύτερα Αθήνα. Κατα δεύτερο χουφτωσ τη χουφτωσ τη...Κατά τρίτο συνέχισε στο απλά να ξέρεις οτι η Ελλάδα αμερικανοποιείται πλήρως. Οτι συμβαίνει εκεί συμβαίνει και εδώ
 10. To ενδιαφέρον στη διαφήμιση του Skip είναι οτι στο τέλος της διαφήμισης, παρουσίαζει και το site...Πρωτοποριακό αν σκεφτεί κανένας οτι την εποχή εκείνη ήταν δικτυωμένο μόλις το 1 με 2% των Ελλήνων και κατά πάσα πιθανοτητα η συντριπτική πλειοψηφία αυτών άνδρες (ας πούμε οτι το 1/4 του 2% ήταν γυναίκες)
 11. Κατά 99.99% αυτό είναι antonovar, αλλά το πλάνο από την ταινία είναι μέσα από την φράχτη και η πλούσια βλάστηση σε αυτή τη φωτογραφία δε βοηθάει να δούμε το κτίσμα. Σπουδαίο εύρημα!
 12. Το άλσος Ν. Φιλαδέλφειας έχει ιστορία πολλών ετών. Την περιόδο 1985-1997 λειτούργησε εκεί μεγάλος ζωολογικός κήπος με πλήθος ζώων από όλο τον κόσμο. Από το 1992-93 ο ζωολογικός κήπος έπνεε τα λοίσθια καθώς τα ζώα ταλαιπωρημένα ψοφούσαν μέχρι που το 1997 έκλεισε και επίσημα. Θυμάμαι αρκετές επισκέψεις που κάναμε οικογενειακώς από το 87 έως το 93 και τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Στο άλσος υπάρχει και τενχνητή λιμνούλα. Έχω χρόνια να το επισκεφτώ, απλά θυμάμαι να υπάρχει ένα μαγαζί τύπου καφετέρια στην είσοδο του πάρκου, ενώ υπήρχαν πολλοί μικροπωλητές με μαλλί της γρίας και φρέσκο ποπ-κορν στο κλασικό άσπρο σακουλάκι με κόκκινες ρίγες και μπλε γράμματα. Εξαιτίας των πολλών παιδιών, κοντά στη λίμνη υπήρχε και κατάστημα (κλασικό των 80ς, 90ς) με τα κλασικά παινχίδια που συναντά κανείς σε πλανόδιους. (κάρτες υπερ ατού, φιγούρες πλαστικές καραγκιόζη, κουκλάκια, οπαδικά μπρελόκ κτλ). Στο άλσος είχαν γυριστεί και ταινίες. Δυό που μου έρχονται άμεσα στο μυαλό είναι, το τέλος της ταινίας με τον Ψάλτη τρελός είμαι οτι θέλω κάνω και μια σκηνή με τον Τσάκωνα από τους πόντιους. Αφορμή για το πόστ ήταν αυτό το βιντεάκι:
 13. Ε, λιοντάρι είναι αυτό. Και σαν παιχνίδι ακόμα πρέπει να αποπνεέι λίγο φόβο. Μην παέι κανένας να το χαιδέψει σε κάνα ζωολογικό κήπο...
 14. Ωχ λάουρα, σαν δάσκαλος ακούστηκα...χαχαχα. Τεσπα, κάνα σκαμπρόζικο του παρελθόντος διαθέτει το κατάστημα;
×
×
 • Create New...