Jump to content

*VANGELiS*

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

139 Excellent

About *VANGELiS*

 • Rank
  RetroN00b

Converted

 • Location
  Area 51
 1. Είδα την "Πρωινή Περίπολο", εξαιρετική προσπάθεια και πολύ καλή ταινία για την εποχή της. Μου θύμισε έντονα "Blade Runner" όσον αφορά το κατεστραμένο, υγρό αστικό τοπίο. Οι φυσικοί χώροι που είχαν επιλεγεί για γύρισμα ήταν ιδανικοί για να υπηρετήσουν την ιδέα της ταινίας. Οι ερμηνείες των Βάλει-Σπυριδάκη ήταν πολυ καλές. Αξιόλογη ταινία και υπάρχει στο Youtube η remastered εκδοση της γιατι στο παλιο DVD ο ήχος ήταν μετριότατος, σε σημείο να μην καταλαβαίνω τον διάλογο.
 2. All the President's Men (1976) Ghost in the Shell (1995) After Hours (1985) Once Upon a Time in America (1984) Midnight Express (1978) Alien (1979) The Shining (1980) Blade Runner (1982) Glengarry Glen Ross (1992) Do the Right Thing (1989)
 3. Peter Schilling - vollig losgelost Το τραγούδι δεν το ήξερα, το άκουσα και το έμαθα πρόσφατα απο τους τίτλους αρχής της σειράς Deutschland 83 Munchener Freiheit - Ohne Dich
 4. Διαφήμιση Κιρέτσιλερ (Περιοδικό "Η Λέξη" 1983)
 5. Δεν έχω βρει τίποτα για ημερομηνίες όσο και αν έψαξα. Μάλλον προς 2017 πάει, ΕΔΩ η σελίδα στο IMDB.
 6. IMDB Link Rotten Tomatoes Link Στις αρχές της δεκαετίας του '70 ο William Friedkin είχε σκηνοθετήσει 2 εκπληκτικές ταινίες The French Connection (1971) και The Exorcist (1973) Μετά απο διάλειμμα μερικών ετών επιστρέφει με μια εξίσου καλή ταινία, το "Sorcerer" Η ταινία είναι remake του αριστουργηματικού Le salaire de la peur (1953) Έχοντας διάφορα προβλήματα, 4 διαφορετικοί χαρακτήρες, άγνωστοι μεταξύ τους, φεύγουν απο την χώρα τους και καταλήγουν στην λατινική Αμερική. Εκεί θα αναλάβουν μια αποστολή άκρως επικίνδυνη αλλά με καλές απολαβές. Πρέπει να μεταφέρουν 2 φορτηγά με νιτρογλυκερίνη σε μια πετρελαιοπηγή που έχει πάρει φωτιά έτσι ώστε να σβήσει η φωτιά με έκρηξη που θα προκληθεί απο την νιτρογλυκερίνη. Η απόσταση είναι μεγάλη, οι δρόμοι ανύπαρκτοι μέσα στην ζούγκλα της λατινικής Αμερικής και το φορτίο μπορεί να εκραγεί ανα πάσα στιγμή. Έχω μερικά χρόνια να την δω και δεν είμαι καλός στις περιγραφές αλλά συστήνω και τις 2 ταινίες ανεπιφύλακτα. Κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα, το σασπενς είναι καθηλωτικό. Πολύ μπροστά για την εποχή τους και οι 2 ταινίες.
 7. Για τους fan της ταινίας προτείνω να παρακολουθήσετε το documentary Dangerous Days: Making Blade Runner διάρκειας 214' Εξαιρετικό με κάθε είδους πληροφορία για την ταινία. Όσο για το sequel και εγώ εναντίον είμαι αν και ο σκηνοθέτης είναι πολύ καλός.
 8. Να προσθέσω και εγω μερικές που δεν έχουν αναφερθεί στο παρόν νήμα και είναι στο χρονολογικό όριο < 1995 Οι 2 τελευταίες είναι για την ημέρα των ευχαριστιών αλλά είναι στο εορταστικό κλίμα. Peter's Friends (1992) Trading Places (1983) The Ref (1994) Home for the Holidays (1995) Planes, Trains & Automobiles (1987)
 9. IMDB Link Rotten Tomatoes Link Μια σειρά φόνων στην Νεα Υορκή που τα θύματα μοιάζουν να έχουν δολοφονηθεί απο άγρια ζώα. Το μυστήριο καλείται να διαλευκάνει ένας αστυνομικός ντέτεκτιβ με την βοήθεια μιας εγκληματολογικής ψυχολόγου (forensic psychologist). Χωρίς να θέλω να αποκαλύψω πολλά για να μην χαλάσω την ταινία για όσους φίλους δεν την έχουν δει, δεν είναι τυπική ταινία τρόμου αλλά πιο πολύ μυστηρίου με οικολογικές και πολιτιστικές ανυσηχίες. Εκπληκτικός Albert Finney στον ρόλο του detective πλαισιομένος απο αξιόλογο cast, το Wolfen προσφέρει μια εναλλακτική οπτική στον μύθο του λυκανθρώπου.
 10. Αγαπημένος ηθοποιός, άξιζε καλύτερης καριέρας κατα την γνώμη μου. Έχουμε γεμίσει ενα σωρό φελλούς στην τηλεόραση και ο Τσάκωνας ήταν εκτός Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.
 11. "Dr Who" όπως πολλούς άλλους απ'ότι διάβασα. Το θυμάμοι να παίζει απόγευμα ( μάλλον Σ/Κ? )και ήταν τα επεισόδια με τον Tom Baker
 12. Συγχαρητήρια στην κοινότητα για το site, πραγματικό διαμάντι. Άσχημο σκάλωμα απο τότε που το ανακάλυψα, δεν χορταίνω να διαβάζω, να μαθαίνω αλλά και να θυμάμαι. Ελπίζω να συνεισφέρω και εγώ στο forum. Συνεχίστε την καλή δουλειά
×
×
 • Create New...