Jump to content

thanasisglt

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24 Excellent

About thanasisglt

 • Rank
  RetroN00b

Converted

 • Location
  Αχαρνές

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα, αγόρασα καινούριο καλώδιο από Αγγλία από conslegoods. Το συγκεκριμένο πρόβλημα παραμένει ακριβώς όπως είχε. Μήπως τελικά έχει κάποιο θέμα η κονσόλα μου; Αγόρασα rgb και για άλλες κονσόλες και φαίνεται ότι λειτουργούν κανονικά, εκτός του megadrive. Καμία ιδέα;
 2. Καλημέρα! Ξέρετε που μπορώ να βρω τη σειρά καθώς και άλλες της εποχής; [edit] copyrights [edit] Ξύπνησαν τρελές αναμνήσεις... Ευχαριστώ.
 3. Καλησπέρα και από εμένα. Δεν ήξερα ότι είχαν κυκλοφορήσει ιαπωνικά μοντέλα στην Ελλάδα. Πάντως, επειδή τυχαίνει να έχω και ιαπωνικό είναι αδύνατο να παίξει χωρίς μετασχηματιστή 220ν-110ν (καίγεται ο μετασχηματιστής ο δικός του). Επίσης για να μπει pal κασέτα στο μηχάνημα πρέπει να ανοιχτεί και να αφαιρεθεί ένα πρόσθετο εξάρτημα από την κονσόλα. Από την άλλη δεν παίζουν όλα τα pal παιχνίδια. Είχα την εντύπωση ότι παίζει τα πάντα αλλά κάποια από αυτά όχι. Όσο για το καλώδιο εκείνη την εποχή δεν θυμάμαι κονσόλα να κυκλοφορεί Ελλάδα με scart...όσες είχα δει ήταν με κλασικό κεραίας RF. Καλή αγορά!
 4. Παιδιά τα μόνα που χρειάζονται για τη διαδικασία είναι οξυζενέ σε κρέμα (από κάποιο κατάστημα καλλυντικών) και μία λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας (black light). Το αποτέλεσμα είναι τρομερό!
 5. Τελικά πήρα το ιαπωνικό! 1. Πάιζει ευρωπαϊκά backups (με utopia disc ή selfboot). Όχι γνήσια. 2. Παίζουν όλα τα backups όσες κονσόλες έχουν κατασκευαστεί από τον Οκτώβριο του 2000 και πίσω (ntsc και pal). Δεν χρειάζεται mod. 3. Ναι, είναι συμβατή και η μνήμη και το rumble pack. Δεν έχει να κάνει το χειριστήριο με pal ή ntsc. Σημαντικές διαφορές δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν. Παρακαλώ!
 6. Υπάρχει κάποιος οδηγός για να το κάνουμε;
 7. Το άνοιξα να το δω, αυτό που έκανε ήταν ότι ενώ γύριζε το μάτι στην αρχική θέση, τα άσπρα γρανάζια που το καθοδηγούν συνέχιζαν να γυρνάνε με αποτέλεσμα να αναπηδάνε και να κάνουν αυτό τον θόρυβο. Τα γύρισα λίγο πάνω κάτω με το χέρι και μετά σταμάτησε να το κάνει. Δεν είδα να έχει φθαρεί κάποιο δόντι. Περίεργο, γιατί να το έκανε;Ούτε το είχα κουνήσει καθόλου εκείνη τη στιγμή. Ως τώρα, όσες δοκιμές έκανα δουλεύει σωστά.
 8. Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα πρόβλημα. Κάποια στιγμή ενώ έβαλα να φορτώσει παιχνίδι μου έκανε ένα θόρυβο από το cd rom σαν να σκάλωνε κάπου. Μέχρι να το δοκιμάσω να δω τι γίνεται το cd rom σταμάτησε να γυρίζει εντελώς και δεν ξεκινάει. Στην κονσόλα δεν χρησιμοποιόταν swap trick ποτέ για να πεις ότι ήταν ταλαιπωρημένο. Ο θόρυβος ήταν σαν να έσπασε δόντι από γρανάζι. Το άνοιξα και όταν γυρίζει το μάτι στην αρχή τα γρανάζια δεν σταματάνε να γυρίζουν. Καμία ιδέα;
 9. Καλησπέρα, παρέλαβα σήμερα ένα rgb καλώδιο που είχα παραγγείλει από ebay για το megadrive 2. Πριν προχωρήσω σε αγορά ρώτησα τον πωλητή αν είναι συμβατό και δουλεύει σωστά και μου απάντησε πως είναι. Δυστυχώς όμως μου παρουσιάζει προβλήματα στην εικόνα και στον ήχο. Η εικόνα κάνει κύματα και στον ήχο ακούγεται ένα μπαζ πολύ ισχυρό και δυναμώνει όσο αυξάνεται η ένταση. Ψάχνοντας λίγο στο διαδίκτυο είδα πως και άλλοι έχουν παρόμοια προβλήματα με rgb καλώδια αλλά λύση δεν βρήκα. Γνωρίζει κανένας σχετικά; Λέτε να φταίει η ποιότητα κατασκευής του καλωδίου; Πάντως τα χρώματα του rgb η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το composite. Πολύ ανώτερη εικόνα! Ευχαριστώ.
 10. Καλησπέρα, μου παραδόθηκε σήμερα το action replay. To φλάσαρα με τη μία! Δούλεψε τέλεια!
 11. Καλημέρα, θέλω να πάρω dreamacast (βασικά για το shenmue) και θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το ποια κονσόλα να διαλέξω. Έχω βρει δύο, μια ιαπωνική (made in japan) και μια ευρωπαϊκή (not made in japan). H αλήθεια είναι ότι κλείνω περισσότερο στην ιαπωνική αλλά έχω κάποιες απορίες. Θα μπορώ να παίζω τα ευρωπαϊκά παιχνίδια; Θα μπορώ να παίζω backups; (ισχύει και για τις δύο). Χρειάζεται κάποιο mod; ή με swap όπως στο saturn; Επίσης η ιαπωνική δεν έχει κάρτα μνήμης. Μπορώ να προμηθευτώ μία από Ελλάδα που έχω βρει; Θα είναι συμβατή; Υπάρχουν διαφορές σημαντικές ανάμεσα στις δύο κονσόλες; Τι λέτε; Ευχαριστώ.
 12. Καλησπέρα. Ψάχνω και εγώ να πάρω καλώδιο s-video. Έχει ελάχιστη διαφορά με το μονταρισμένο rgb και νομίζω δεν αξίζει να προχωρήσει κάποιος σε αυτό το mod από όλες σχεδόν τις απόψεις. Η αλήθεια είναι ότι τα s-video που πουλιούνται στο ebay (china) δεν δουλεύουν. Θέλει special wired s-video. To έχω βρει σε ένα site από Αγγλία και κάποια στιγμή θα το παραγγείλω. Κοστίζει 12? για τις δικές μας pal και τα μισά για ntsc.
 13. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Η μέθοδος με τη magic card που σταματάει το cd για να κάνεις την εναλλαγή υποστηρίζεται από το AR 4m plus?
 14. Όταν κάνω τις εναλλαγές το μοτέρ του cd-rom στριφογυρίζει; (το μπλοκάρω δηλαδή; ) ή περιμένω τη στιγμή όταν αυτό θα σταματήσει. Οπότε μετά σταματώ το δίσκο με το χέρι και προχωρώ στην αλλαγή. Δεν έχει στρογγυλά κουμπιά, είναι οβάλ. Λογικά είναι model 1.
 15. Διαβάζοντας σε διάφορα forum, λένε πως η κονσόλα δεν έχει προστασία αντιγραφής και παίζει backups. Υπάρχει και οδηγός. Σίγουρα, έτσι είναι. Αλλά άλλη αίσθηση να παίζεις από την κονσόλα..
×
×
 • Create New...