Jump to content

PhantomDuck

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

PhantomDuck last won the day on February 14 2018

PhantomDuck had the most liked content!

Community Reputation

58 Excellent

1 Follower

About PhantomDuck

 • Rank
  RetroN00b

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Κατατοπιστικότατος φίλε μου, ευχαριστώ πολύ. Θα τσεκάρω να δω τότε αν μπορώ να βρω κάνα πληκτρολόγιο που μπορεί να έχουν τυχόν παραπεταμένο και θα επανέλθω
 2. Χαιρετώ τους ειδικούς. Πρώτα απ' όλα να αναφέρω πως έψαξα για κάτι αντίστοιχο, όμως δεν βρήκα κάτι. Αν υπάρχει κάποιο καλύτερο μέρος, μετακινήστε το thread ελεύθερα. Ωραία, και τώρα πάμε στα δικά μας. Στα πλαίσια ξεκαθαρίσματος σαβούρας από τα πάτρια εδάφη της οικίας των γονένω, πού και πού βρίσκονται μερικά πράγματα που λες πως είναι κρίμα να τα σουτάρεις. Ένα από αυτά είναι και το συγκεκριμένο κουτί, το οποίο και έβγαλα φωτογραφίες για να σας το δείξω. Δεν έχω ιδέα αν λειτουργεί, αν υπάρχουν κάπου αλλού καλώδια ή οθόνη, αν θέλει κάποιον άλλον ειδικό εξοπλισμό, αν υπάρχουν άλλες δισκέτες κλπ. Απλά θα ήθελα να φώτα σας, σχετικά με το αν έχει κάποια χρηστική αξία, αν αξίζει τίποτα, αν ενδιαφέρεται κάποιος, κλπ κλπ.
 3. Μόλις παρέλαβα το DVD της ταινίας. Συγκινήθηκα πάλι, τόσα χρόνια το είχα στο μυαλό μου, δεν το θυμόταν κανείς, δεν μπορούσα να βρω πληροφορίες, και ύστερα από δυόμιση δεκαετίες, έχω το επίσημο DVD να φιγουράρει στην βιβλιοθήκη μου. Θα αφήσω το παλιό της ΕΤ1 προφανώς για αρχειακούς λόγους, όμως το ανέβασα και εκ νέου σε πολύ καλύτερη ποιότητα ως σημείο αναφοράς.
 4. Πρόκειται για ένα κλιπάκι 25 λεπτών, στο imdb είναι καταχωρισμένο εδώ. Βασισμένο στο βιβλίο του Peter Collington, δημιουργήθηκε από τον Alison De Vere το 1989 με μουσική από τους Clannad. Ανασύρθηκε και ψηφιοποιήθηκε από μία βιντεοκασέτα που είχαν γράψει οι γονείς μου για να έχω να βλέπω κινούμενα σχέδια όποτε τους πρήζω. Ο ελληνικός τίτλος που έβαλα στο βιντεάκι είναι δική μου απόδοση, επειδή δεν υπάρχει κάποια επίσημη ονομασία. Δεν ξέρω πότε προβλήθηκε από την ΕΤ1, όμως δεν πρέπει να ήταν και πολύ καιρό μετά την δημιουργία του, επομένως κάποια στιγμή στις αρχές του '90 το κόβω. Την πρόλαβα στο τσακ την κασέτα. Αφού την έγραψα, την έβαλα να παίξει άλλη μία φορά και ξεκίνησε να αυξομειώνει τον ήχο σε διάφορα σημεία. 25 λεπτά μόνο ήχο με μουσική Clannad, δεν έχει λόγια το animation επομένως δεν υπήρχε και θέμα μεταγλώττισης. Το παραθέτω, και ελπίζω να το αναγνωρίσει και κανένας άλλος, επειδή μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει κάποιον που να το θυμάται Υ.Γ. Το βασικό τραγούδι σε περίπτωση που σας κολλήσει στο μυαλό και θέλετε να το ακούτε συνέχεια.
 5. Με προβλημάτισε λίγο η απάντηση επειδή δεν έβγαζε τόσο νόημα να χαθούν μόνο τα χρώματα, και έκατσα και έκανα κάποιους πειραματισμούς. Εν ολίγοις, έφτασα στο συμπέρασμα πως οι παλιές εγγραφές της ΕΡΤ, παίζουν έγχρωμες με κάποιες SECAM ρυθμίσεις. Ό,τι άλλο είχα γράψει, από οποιοδήποτε κανάλι σε οποιαδήποτε περίοδο, παίζει κανονικά σε PAL. Μόνο κάποια παλιά της ΕΡΤ θέλουν SECAM για να παίξουν έγχρωμα. Άντε τώρα να ξαναβρώ την κασέτα για να την περάσω έγχρωμη. Κάπου θα την έχω καταχωνιασμένη.
 6. Επειδή δεν ήθελα να ανοίξω ξεχωριστό thread για αυτό, το βάζω εδώ πέρα που είναι ό,τι πιο σχετικό βρήκα. Το κλείσιμο (ending / closing) της σειράς Sailor Moon του ΑΝΤ1 στα ελληνικά. Το έγραψα από σπόντα, επειδή έπαιζε ένα σημαντικό επεισόδιο Dragonball αμέσως μετά που ήθελα να έχω γραμμένο, και δεν ήθελα να περιμένω καν να πέσουν οι διαφημίσεις. Λες και θα έπαιζε πιο γρήγορα έτσι. Λογική πιτσιρικιού, τι να πεις Τέλος πάντων, εν τέλει δεν μας χάλασε επειδή όμως δεν το βρήκα κάπου με μία γύρα στο νετ που έριξα, επομένως το ανέβασα και το παραθέτω και για κάθε ενδιαφερόμενο εδώ πέρα.
 7. Κάθε βιντεοκασέτα που βάζω να ψηφιοποιήσω είναι και μία έκπληξη, δεν ξέρω τι θα πετύχω μέσα Στην τελευταία βρήκα μία τρίωρη κασέτα μόνο με Looney Tunes, από τον ΑΝΤ1 κυρίως. Επειδή στο YouTube δεν αφήνει να βάλεις πάνω από μερικά λεπτά σε copyrighted properties, βάζω απλά την εισαγωγή όπως την είχα γράψει, με υπότιτλους παρακαλώ, πριν ξεκινήσουν οι (εγκληματικές κατ' εμέ) μεταγλωττίσεις.
 8. Βρήκα και ανέβασα αυτά τα δύο σήμερα, κλασικά από ξεχασμένες κασσέτες που ψηφιοποιώ
 9. Ανέβασα και ένα βίντεο μόνο με τα τραγούδια της παράστασης επειδή μου είχαν μείνει χαραγμένα από τότε, και φαντάστηκα πως ίσως να ενδιαφέρουν κι άλλους
 10. Ή πώς ένα κορίτσι με τρεις φίλους και ένα παπαγάλο ναυλώνει ένα καράβι για να βρει τον καλό της. Κατ' αρχάς δεν είμαι σίγουρος για το αν ταιριάζει εδώ, επειδή η περιγραφή του τομέα αναφέρει πως αναφέρεται ΕΚΤΟΣ τηλεοπτικού θεάτρου, και το συγκεκριμένο είναι από την προβολή της ΕΤ1, όμως δεν βρήκα κάποιον άλλον τομέα. Ας μετακινηθεί αν κρίνεται πως ταιριάζει κάπου αλλού καλύτερα. Και τώρα στο διά ταύτα Το συγκεκριμένο έργο έπαιζε στην ΕΤ1. Η ιστορία του Πάτρικ και της Ελίζας από το Πλίμουθ που με είχε σημαδέψει πιτσιρίκι. Το χιούμορ, η ιστορία, οι ηθοποιοί, η ευφυΐα, όλα ήταν κορυφαία. Για χρονολογία δεν γνωρίζω σίγουρα, όμως πρέπει να ήταν κάπου τέλη '80, αρχές '90. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως έπαιξε διαφορετικές ημέρες, ένα μέρος κάθε φορά. Δεν ξέρω αν έπαιξε επαναλήψεις. Κάθε ημέρα έγραφαν οι γονείς μου ένα μέρος κάθε φορά, σχεδόν από την αρχή (αυτό είναι αξιοσημείωτο από μόνο του), επομένως εάν έχουν χαθεί κομμάτια, θα είναι πάρα πολύ λίγα. Η ποιότητα δεν είναι και η καλύτερη, όμως τουλάχιστον έχει ακόμα χρώμα σε αντίθεση με άλλες εγγραφές ~25ετίας της ΕΡΤ που πλέον εμφανίζονται στις βιντεοκασέτες μου ασπρόμαυρες. Στα credits που παίζουν πριν και μετά τα επεισόδια, βλέπω πως αναγράφει: Το τμήμα παιδικών εκπομπών της ΕΤ-1 παρουσίασε το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου ΕΛΙΖΑ. Ή πως ένα κορίτσι με τρεις φίλους και ένα παπαγάλο ναυλώνει ένα καράβι για να βρει τον καλό της. Από την παράσταση του θεάτρου «ΜΙΚΡΗ ΠΟΡΤΑ». Παίζουν οι (ανακατεμένα): Ντίνος Λυρας, Μελέτης Γεωργιάδης, Βασίλης Κουκουρας, Δημήτρης Σεϋτανης, Αντρέας Μπισμπικης, Παναγιώτης Λακιωτης, Θέμις Πανου, Ευριπίδης Αποστολιδης, Μάνια Παπαδημητριου, Κωστής Σφυρικιδης, Λάζαρος Γεωργακοπουλος, Γιάννης Παπαζαχαριάκης, Σκηνικά: Γιώργος Πατσας Κοστούμια: Κλαιρ Μπρεϊσουελ Μουσική: Ελένα Καραϊνδρου Στίχοι τραγουδιών: Μαριανίνα Κριεζη Μουσική διδασκαλία τραγουδιών: Αντώνης Κοντογεωργίου Ξιφομαχίες: Χριστόφορος Μπουμπούκης Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Κατωτακη Θεατρική σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλης Τηλεοπτική σκηνοθεσία: Στέλιος Ραλλης Διεύθυνση φωτισμού: Κώστας Μπλουγουρας Εικονολήπτες: Π. Καμενιδης, Γ. Σηφακης, .Κ Ιντζες, Κ. Χανιωτάκης Το κεντρικό τραγουδάκι που μου είχε μείνει ανεξίτηλο, είναι : "Ένας λύκος καπετάνιος απ'το Πλίμουθ, το καράβι, το καράβι οδηγεί.. Κι ένας ψύλλος , ένας ψύλλος απ'το Πλίμουθ, στο γιακά του καπετάνιου έχει μπει.... Λύκε λύκε καπετάνιε απ'το Πλίμουθ, είπε ο ψύλλος με ψιλή ψιλή φωνή.. Είμαι φίλος, είμαι ψύλλος απ' το Πλίμουθ, καπετάνιε χάρισε μου τη ζωή.." Από εκεί και πέρα δεν έχω να πω πολλά περισσότερα πράγματα, δεν είμαι και σχετικός με το θέμα. Παραθέτω το βίντεο λοιπόν με την παράσταση, και ελπίζω να βρεθεί κόσμος να την εκτιμήσει, επειδή πραγματικά της αξίζει.
 11. Θα μπορούσε, γνωρίζω μόνο τα βασικά από αυτά. Από την άλλη όμως, βλέπω πως σε άλλη βιντεοκασέτα αντίστοιχης περιόδου, στην αρχή είναι Α/Μ και δίνει σήμα μόνο από το ένα ηχείο, λίγο αργότερα δίνει και από το δεύτερο, ενώ λίγο αργότερα γίνεται έγχρωμο. Και αυτό στην μέση, χωρίς να πεις ότι γράφτηκε ξέρω γω το ένα κομμάτι με μία ρύθμιση και το υπόλοιπο με μία άλλη. Για το ιστορικό, ένα βίντεο είχε το σπίτι εκείνη την περίοδο, επομένως όλες οι εγγραφές είχαν γίνει από το ίδιο σύστημα.
 12. Κάνω bump για update. Μέχρι τώρα νόμιζα πως το βιντεάκι ήταν από την πηγή ασπρόμαυρο, όμως βλέπω πως διάφορες βιντεοκασέτες που περιείχαν εκπομπές που θυμόμουν έγχρωμες, είναι πλέον ασπρόμαυρες. Αρχίζουν πλέον και απομαγνητίζονται απ' ό,τι φαίνεται σιγά σιγά. Επομένως Είναι πολύ πιθανόν να έπαιξε και η χλωροφύλλη σε έγχρωμο και απλά να διασώθηκε σε Α/Μ. Τουλάχιστον το βίντεο βρίσκεται με τον χ/ψ τρόπο, και ο ήχος που είναι ο πιο σημαντικός έχει ανέβει online, επομένως μικρό το κακό.
 13. Εκεί που έκανα ξεκαθάρισμα στα παλιά μου CD, βρήκα ένα δισκάκι που είχα κρατήσει αντιγραφή από το PC Master. Πριν το πετάξω, σκέφτηκα πως κάποιος λόγος θα υπήρχε για να μπω στον κόπο να το αντιγράψω (από κάποιον φίλο προφανώς), επομένως είπα να το ξεκοκαλίσω. Τελικά το δισκάκι ήταν ένθετο στο τεύχος 164 (Ιούνιος 2003) και εκτός από τα συνηθισμένα, περιείχε ένα βιντεάκι με ανταπόκριση από την έκθεση «Retromania» που είχε διοργανώσει το περιοδικό λίγο καιρό πριν, στις 11-13 Απριλίου 2003. Το παραθέτω χωρίς πολλά πολλά επειδή πιθανώς να ενδιαφέρει κάποιον. Από τους συντελεστές του περιοδικού, εμφανίζονται ο Νίκος Κόντης και ο Γιάννης Κωστάκης (usernames δεν θυμάμαι).
 14. Χαιρετώ την παρέα. Πριν λίγες ημέρες συνέδεσα το βίντεο με τον υπολογιστή και ξεκίνησα να ψηφιοποιώ βιντεοκασέτες. Σε μία από τις πιο παλιές που είχαμε στο σπίτι, βρήκα μέσα παιδικές σειρές, που προφανώς είχαν γράψει οι γονείς μου για να με κρατάνε απασχολημένο . Τα περισσότερα που περιείχε, ήταν ασπρόμαυρα από το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Για να μην τα πολυλογώ, μεταξύ άλλων, βρήκα και ένα ολόκληρο επεισόδιο της χλωροφύλλης. Το ανέβασα στο YouTube για να το δει όποιος ενδιαφέρεται. Πλέον ύστερα από τόσα χρόνια, έχουν βρεθεί πολλά παλιά ευρήματα, όμως όσο και αν έψαξα, δεν βρήκα κάπου να σώζεται κάποιο επεισόδιο της χλωροφύλλης. Ούτε καν το opening δεν βρήκα, γι' αυτό είπα να το αναφέρω, μιας και λογικά θα το ψάχνουν λίγοι, όμως αυτοί οι λίγοι θα χαρούν όταν ξανακούσουν το τραγουδάκι της εισαγωγής Κάνω copy / paste και την περιγραφή που έχω βάλει: [video=youtube;8B5-BcyGs0c]
×
×
 • Create New...