Jump to content

Mercenary

Members
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 Excellent

Converted

 • Location
  Πειραιάς

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Χωρίς να είμαι σίγουρος, έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη σειρά είχε αρχίσει να προβάλλεται όχι από την αρχή την τηλεοπτικής περιόδου εκείνης της χρονιάς, αλλά γύρω στην άνοιξη. Αν το υπολογίζω σωστά πρέπει να ήταν άνοιξη του '96.
 2. Γνωρίζει κανείς ποια χρονιά ξεκίνησε να προβάλλεται στο Star η συγκεκριμένη σειρά;
 3. Προφανώς εννοείς τον Ελευθέριο Αργυρόπουλο.
 4. Σε αυτή την εκπομπή είχε γίνει αναφορά στο θέμα:
 5. Αν θέλει κανείς όμως να διορθώσει ένα ορθογραφικό ή συντακτικό λάθος που το δει πχ την άλλη μέρα, δεν μπορεί να το διορθώσει και είναι κρίμα.
 6. Πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο να είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε edit στα ποστ μας ώστε να μπορούμε αργότερα να διορθώνουμε μικροπράγματα που μας μπορεί να μας ξέφυγαν όταν τα γράψαμε (ορθογραφία, συντακτικό κτλ).
 7. Δεν έχω επισκεφθεί το κατάστημα, σε αυτά τα βίντεο πάντως φαίνονται διάφορα arcade παιχνίδια:
 8. Όντως, για κάποιο διάστημα μετά τις καταλήψεις κάναμε 8ωρα μερικές μέρες τις εβδομάδας και κάτι ψευτο-3ωρα και 4ωρα μερικά Σάββατα. Πριν τις διακοπές του Πάσχα κάναμε μάθημα μέχρι και μεγάλη Πέμπτη! Σωστός. Τα λίγα σχολεία που κράτησαν την κατάληψη μέχρι τέλους ξεκίνησαν μάθημα αρχές Φεβρουαρίου του '99. Έχουν γραφτεί μέχρι και βιβλία για το θέμα:
 9. 1) Age of Empires 2 & Age of Empires 2: The Conquerors expansion 2) Championship Manager 01/02 Ειδικά το δεύτερο ήταν ένα παιχνίδι με το οποίο μπορούσες να φας τρελό κόλλημα, όποιοι έχουν παίξει για καιρό κάποιο παιχνίδι τύπου Manager σίγουρα θα καταλάβουν. Το συγκεκριμένο είχε αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές από όλα τα περιοδικά και θεωρούνταν το καλύτερο παιχνίδι Manager που είχε βγει έως τότε. Οι δημιουργοί του είχαν πιάσει ακριβώς το νόημα του πως έπρεπε να είναι ένα τέτοιο παιχνίδι και παρόλο που δεν είχε Match Engine παρά μόνο απλή περιγραφή του αγώνα, σε πώρωνε περισσότερο από κάθε άλλο αντίστοιχο παιχνίδι. Ήταν όμως πολύ εθιστικό, σε βαθμό που μπορεί να καθόσουν ατελείωτες ώρες και να μην θες να σηκωθείς!
 10. Τα καταστήματα στην Κουντουριώτου όντως δε νομίζω πως είχαν δυνατότητα για παιχνίδι σε κονσόλα με χρονοχρέωση. Αυτό το θυμάμαι μόνο στο Console Club στην Πύλης, όπου στο βάθος του καταστήματος είχε κονσόλες συνδεδεμένες με CRT monitor. Στην αρχή έβλεπες αρκετούς να παίζουν εκεί, αλλά με τον καιρό αυτό ατόνησε και μάλιστα προς το τέλος αν δεν κάνω λάθος πρέπει να τις είχαν αφαιρέσει. Δεν γνωρίζω αν πούλαγε αντιγραφές, τουλάχιστον εγώ δεν είχα πάρει κάποια από εκεί. Συνήθως αντιγραφές έβρισκες σε μικρότερα μαγαζιά που «ειδικεύονταν» σε τσιπαρίσματα, μετατροπές κτλ. Ένα ακόμα κατάστημα βιντεοπαιχνιδιών στον Πειραιά που πρέπει να επιβίωσε περίπου μέχρι το 2007-08 ήταν το Loading στην Καραολή & Δημητρίου. Επίσης παλιά υπήρχε άλλο ένα κοντά στο πανεπιστήμιο που είχε διοργανώσει και τουρνουά Tekken 3 γύρω στο 2001, όμως δεν θυμάμαι πως ονομαζόταν καθώς δεν το επισκεπτόμουν συχνά.
 11. Φίλε Getta Robo δεν με λένε Κώστα αλλά ναι, αυτά τα στέκια ήταν οπωσδήποτε μέρος της καθημερινότητάς καθώς τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούσαν για εμάς ίσως το σημαντικότερο από τα ενδιαφέροντά μας. Μία από τις δυνατότητες που είχες ως κάτοχος της κάρτα μέλους του Console Club ήταν το να μπορείς να νοικιάζεις παιχνίδια. Απ' όσο θυμάμαι ο χρόνος ενοικίασης ήταν μια βδομάδα και η τιμή κάπως τσιμπημένη, δεδομένου ότι στην περίπτωση του Playstation έκαναν θραύση τα αντιγραμμένα παιχνίδια που έτσι κι αλλιώς πωλούνταν σε πολύ χαμηλή τιμή. Αν θυμάμαι καλά, το κατάστημα του Πειραιά πρέπει να ξεκίνησε την λειτουργία του την άνοιξη του 1997, δηλαδή την εποχή που ο χώρος των οικιακών κονσολών άρχιζε να αποκτά μεγάλη δυναμική στην Ελλάδα και να εισέρχεται στην εποχή της μεγάλης ακμής του δημιουργώντας γύρω του μια ολόκληρη αγορά. Εγώ, όντας επηρεασμένος από έναν φίλο συμμαθητή επίσης κάτοχο Playstation ο οποίος όμως ήταν αρκετά σχολαστικός, άργησα να δώσω την δική μου συσκευή για "τσιπάρισμα" καθώς πιστεύαμε ότι αυτό μπορούσε να βλάψει την συσκευή. Αυτό θεωρητικά μπορεί να ίσχυε βέβαια, αλλά στην πράξη το τσιπάρισμα ήταν τεράστια υπόθεση καθώς μετά μπορούσες να αγοράζεις παιχνίδια στο 1/5 της κανονικής τους τιμής. Επειδή το Console Club, το Teleclub κτλ πωλούσαν αλλά και αγόραζαν μεταχειρισμένα γνήσια παιχνίδια, συνήθως έδινα εκεί αυτά που δεν ήθελα πλέον και έπαιρνα κάποιο άλλο σε μειωμένη τιμή.
 12. Σύμφωνα με κάποια σχετική αναφορά που υπάρχει σε αυτή την συνέντευξη του ηθοποιού που δάνεισε την φωνή του στον Μπομπ Σφουγγαράκη για την ελληνική μεταγλώττιση, σαν σειρά πρέπει να πρωτοπροβλήθηκε στην Ελλάδα το 2001.
 13. Επίσης απ' όσο θυμάμαι πολύ καλή ήταν και η ομώνυμη ταινία που είχε παιχτεί στην Ελλάδα το 2005.
×
×
 • Create New...