Jump to content
alkis21

Τι γνώμη θα είχε το παιδί που κάποτε υπήρξατε...

Recommended Posts

...για τον ενήλικο άνθρωπο που τώρα είστε;

 

Συζητήστε.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρε συ Άλκη, τι θέμα είναι τούτο! :)

 

Χμ!.... Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ... Από τη μια, μάλλον θα με καμάρωνε που επιτέλους μιλάω χωρίς να ψευδίζω. Ίσως να με θαύμαζε για κάποια πράγματα που πέτυχα και για άλλα που παλεύω ακόμα.

Ίσως να με αγαπούσε γιατί ακόμα θεωρώ πιο σημαντικό να παίξω μ' ένα παιδί και ν' ακούσω τα προβλήματά του, παρά να πάω να αποχαυνωθώ στους καφέδες και στα ποτά και ν' αναλώνομαι σε τετριμμένες συζητήσεις!....

ΠΑΝΤΑ (από τότε που ήμουν στα προσκοπάκια), μάθαινα & μαθαίνω πολλά πράγματα από τα παιδιά...

 

Από την άλλη, μάλλον θα με λυπότανε... Που προσπαθώ να νοιάζομαι για όλους & να μη χαλάω καρδιά σε κανέναν... Που σφίγγω τα δόντια πολλές φορές, ενώ θα έπρεπε να ρίξω μερικά (ας μην το πω....). Που παρακολουθώ πράγματα να συμβαίνουν γύρω μου, χωρίς να μπορώ να αντιδράσω... Που συμβιβάστηκα με κάποια πράγματα, γιατί η σοφία επιβάλλει και τη σιωπή...

 

Δύσκολο θέμα, Άλκη μου.... Πολύ δύσκολο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άλκη μου θύμισες μια λεπτομέρεια που είχα σχεδόν ξεχάσει!

 

Μερικές φορές, όταν ήμουν μικρός, σκεφτόμουν πώς θα ήταν αν ο εαυτός μου σε μεγαλύτερη ηλικία με επισκεπτόταν και μου μιλούσε (τελείως sci fi σκέψη)! Μερικές φορές, όταν τα πράγματα ήταν κάπως άβολα ή αμφίβολα, ήθελα να ερχόταν ο εαυτός μου και να μου έλεγε ότι θα περάσουν και όλα θα πάνε καλά.

 

Πιστεύω πως ο παιδικός μου εαυτός θα με θαύμαζε για αυτά που έχω καταφέρει και επειδή κατάφερα να κάνω μερικά από τα μικροπράγματα που εκείνος λαχταρούσε. Ίσως να υπερενθουσιαζόταν αν του έδειχνα κάποια πράγματα που λαχταρούσε ή αν του έλεγα ότι μερικά από όσα ονειρέυεται θα τα καταφέρει τελικά.

Κυρίως θα χαιρόταν όταν θα έβλεπε ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς το καλύτερο, όσες δυσκολίες κι αν μεσολαβούν. Θα χαιρόταν επίσης γιατί κάπου μέσα μου έχω κρατήσει κομμάτια του και δεν τα πέταξα, όσο κι αν μερικές φορές με έκαναν να αισθάνομαι λιγάκι άβολα.

Ίσως να στεναχοριώταν λίγο, επειδή δε θα με έβρισκε όσο παιδί ή όσο ελεύθερο άτομο ήθελε. Εκεί θα δυσκολευόμουν να του εξηγήσω ότι στη ζωή όσο προχωράμε έχουμε υποχρεώσεις σημαντικότερες από το "Σκέφτομαι και γράφω", το διαγώνισμα της Ιστορίας ή το επεισόδιο του Καρουσέλ που έχασε επειδή ήταν απογευματινός στο σχολείο (ποιός να του λεγε ότι στο μέλλον θα μπορούσε να τα δει όλα όποτε ήθελε).

 

Ελπίζω και στο μέλλον τα πράγματα να είναι καλά και να συνεχίσω να κάνω χαρούμενο τον παιδικό εαυτό μου. Αν στο μέλλον είχα την ευκαιρία να τον συναντήσω και να του αφηγηθώ το τι έκανα μετά, δε θα ήθελα να με κοιτάει με απογοήτευση.

 

Πολύ φιλοσοφικό το θέμα πάντως.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο παιδικός μας εαυτός είναι κάτι σαν έναν κριτή.. Ίσως τον πιο αυστήρο.. και καλό είναι να τον επικαλούμαστε που και που για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις εκάστοτε καταστάσεις πιο "αθώα" , ανυστερόβουλα και κάπως πιο "παιδικά"..

 

Από τη μεριά μου λοιπόν.. πιστεύω πως το μικρό παιδί που ήμουν θα με συνέχερε για την προοδό μου, για την εξελιξή μου σε μορφωτικό επίπεδο (γιατί από μικρή είχα μία έλξη περίεργη προς τις γνώσεις) και για την μεταμόρφωση μου από μπιζέλι σε μαργαρίτα.. (κάτι αντίστοιχο του ασχημόπαπου σε κύκνο) και σίγουρα δε θα με κατέκρινε που ακόμα διατηρώ την παιδικότητα μου εκεί και όταν πρέπει (τις καταστάσεις τις δύσκολες, τις ευθύνες και τα προβλήματα τα αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα.. από εκεί και πέρα έχουμε όλοι μας κάθε δικαίωμα να χαρούμε με μία βόλτα την Κυριακή στον ήλιο, να γαληνέψουμε κοιτώντας τ αστέρια, να φάμε παγωτό και να λερωθούμε και αντι να υστεριάσουμε-δείγμα για "μπίμπο" της εποχής μας- να χαμογελάσουμε, να φάμε μαλλί της γριάς και ναι να κάνουμε καρουζέλ στο λουνα πάρκ - ομολογώ!!! το έχω κάνει ολοκληρη γαιδουρα!!!)

 

Ευτυχώς δεν έχω αφήσει τη παιδικότητα αυτή να φύγει οπότε η κατηγορία που θα μου προσάψει ο παιδικός μου εαυτός είναι ότι πλέον στο εργασιακό μου χόρο (τότε σχολείο..) δεν είμαι το γβωστό διαολάκι που πείραζε τους πάντες...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα μ' έβριζε...:angry: σίγουρα...

 

Θυμίζω τους φίλους του Τσακνή στο τραγούδι "Νοέμβρης 90"...

Κάπου στην πορεία, (ξ)έχασα πολλά από τα ιδανικά που είχα σαν παιδί,

ή, μάλλον, τα εξαργύρωσα για μιά μόνιμη θεσούλα στο Δημόσιο.

 

Το σίγουρο είναι πως τα κατά καιρούς άβατάρ μου δεν έχουν καμία σχέση με τον τωρινό

άνθρωπο που κρύβεται πίσω από αυτά αλλά με τις άλλοτε παιδικές - ουτοπικές πλέον- "φιλοδοξίες" μου ν΄αλλάξω τον κόσμο...:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν θα προλάβαινε να την πει. Διότι θα του άρχιζα τον εξάψαλμο εγώ... πράγματα που πάνε στραβά τώρα οφείλονται (εν μέρει) σε λάθος αποφάσεις και ενέργειες όταν ήμουν μικρός. Διάβαζα όλα τα μαθήματά μου, ο ηλίθιος, αντί να βγω να παίζω. Ήμουν καλός μαθητής. Ήξερα αλάνθαστη ορθογραφία... και τώρα γράφω "λάθος" διότι μου αλλάξανε τους κανόνες, και πρέπει να ξεμάθω αυτά που τόσο καλά είχα μάθει. Η δασκάλα μου η κυρία Ευγενία (καλή της ώρα, αν ζει ακόμα, που το αμφιβάλλω) θα με κατσάδιαζε και ίσως μου τις έβρεχε αν έγραφα "τρένο", "βρόμικος", "τρελός" αντί "τραίνο", "βρώμικος", "τρελλός" - αλλά φυσικά δεν μπορούσα ούτα να διανοηθώ ότι θα έκανα τέτοια σοβαρά λάθη. Με μάθανε (εδώ δεν φταίω μόνο εγώ, φταίνε και οι γονείς μου) να μη λέω ψέμματα (εκτός από "λευκά"), να μην κλέβω, να μην κοροϊδεύω, να μην κοκκορεύομαι. Ενώ έπρεπε να με μάθουν τα αντίθετα, γιατί αυτοί παν μπροστά κι εμείς αισθανόμαστε άντε να μην το πω γιατί θα το κόψει η λογοκρισία. Αλλά είναι πολύ αργά. Δεν μπορώ να αλλάξω.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ψαγμένο θέμα...

 

Το παιδί, ευτυχώς ή δυστυχώς, δε μεγάλωσε!

Ή αν θέλεις, μεγάλωσε μόνο ηλικιακά (βιολογικά)... Στο μυαλό πρέπει να είναι τώρα 12 χρονών και στην καρδιά 7....

 

Οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, για μένα... Να φωνάξω τη μαμά μου; :baby2:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[h=2]Τι γνώμη θα είχε το παιδί που κάποτε υπήρξατε...[/h]

...για τον ενήλικο άνθρωπο που τώρα είστε;

 

 

Με δουλευεις ρε ??? "No way ,i would end up like that ".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι γνώμη θα είχε το παιδί που κάποτε υπήρξατε...

 

...για τον ενήλικο άνθρωπο που τώρα είστε;

 

Συζητήστε.

 

 

Χμμμ...

 

Σίγουρα θα ήμασταν οι καλύτεροι φίλοι μιας και θα είχαμε την καλύτερη γνώμη ο ένας για τον άλλον, τα ίδια ενδιαφέροντα, τα ίδια μυαλά, θα αγαπούσαμε τα ίδια παιχνίδια, την ίδια ζωή.....

Μα τι είπα... Την ίδια ζωή....

 

Αρα ήμαστε και οι δυο ζωντανοί και βαδίζουμε μαζι την ζωή :)

 

Γενικά θα έλεγα οτι τώρα που μεγαλώσαμε και γνωριστήκαμε παραπάνω πιστεύω οτι ήμαστε κατι παραπάνω απο φίλοι...

Θα έλεγα οτι ήμαστε αδέρφια μιας και συνυπάρχουμε στην ίδια ψυχή, στο ίδιο σώμα, στο ίδιο μυαλό, στον ίδιο τρόπο που βλέπει τον κόσμο μέσα απο τα ίδια παιδικά μάτια που είχε και τότε.

Μαθαίνω απο την παιδικότητα του και μαθαίνει απο την ενηλικίωση μου και αλληλεπιδράμε μαζι στις χαρές και στις λύπες και μου μαθαίνει οπως και τότε ακομα και στο θλιβερό να κλαίω μέσα μου

και μετά απο λίγο να το ξεχνάω και να είμαι παντα το παιδί που δεν κρατά κάκια σε τίποτα και σε κανέναν, όπως ο γονιός στο παιδί, το παιδί στον γονιό, το παιδί στα αδέρφια του, το παιδί στο παιδί που είναι μέσα του και στο τότε και στο τώρα.

 

:)

Edited by circleag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολυ καλο θεμα Αλκη.

 

Στα +

Που καταφερα να ασχολουμαι επαγγελματικα με κατι που ξεκινησε σαν χομπι, με αποτελεσμα να την παλευω πολυ ανετα με την καθημερινοτητα μου.

Που εχω αρκετο χρονο και (το σημαντικοτερο) διαθεση να προσεχω τη φυσικη μου κατασταση

 

Στα -

Που πλεον δεν ασχολουμαι σχεδον καθολου με τη μουσικη (να παιζω εννοω, οχι να ακουω). Καποτε ηταν η νο 1 ασχολια μου.

 

Αυτα ειναι που σιγουρα θα εκαναν εντυπωση στο νεοτερο εαυτο μου γιατι δεν θα τα ειχε προβλεψει. Κατα τ'αλλα θελω να πιστευω οτι θα αναγνωριζε τον εαυτο του πληρως

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...