Jump to content
Sign in to follow this  
Imgema

Προστασία οθόνης σε Samsung

Recommended Posts

Σημερα λοιπόν που ανοιξα το κινιτό (s3 ) παρατήρησα μια γραντζουνιά. Τι γίνεται σε αυτην την περίπτωση? Το κινητό όταν το πήρα είχε κολλημένο ήδη ένα προστατευτικό ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν απλά ζελατίνα που την βγάζεις από το νέο προιόν αλλά αυτό δεν έβγαινε ευκολα οπότε υπέθεσα ότι είναι προστατευτικό και το άφησα έτσι. Και ακόμα αυτό έχω.

 

ομως τώρα θέλω να το βγάλω γιατί θέλω να δω αν είναι όντως γραντζουνιά ή μικρή ρωγμή στην οθόνη. Ομως δεν βγαίνει ευκολα και φοβάμαι ότι τελικά δεν είναι κάλλυμα αλλά κάτι άλλο. Και η γρατζουνιά είναι πολύ μυστήρια... το κινητό είναι πάντα μέσα σε θήκη που αγκαλιάζει όλη την συσκευή μαζι με την οθόνη. Επίσης προσπάθησα να κανω μία γραντζουνιά με το νύχι για να δω αν είναι το ίδιο αλλά δεν μπορούσα με τίποτα. Αρα πως στο καλό έγινε αυτή η γραντζουνια? Το κινητό δεν έχει πέσει ποτέ κάτω ούτε το έχει πιάσει ποτέ κανένας. Και την τελευταία φορά που το χρησιμοποιησα δεν υπήρχε κάτι...

 

τι κάνω στην περίπτωση αυτή? Να προσπαθήσω να βγάλω το κάλλυμα μπας και βαλω άλλο? Η να το αφήσω μην κάνω καμιά ζημια? Υπάρχει περίπτωση να ειναι στην οθόνη και όχι στο κάλλυμα δηλαδή κάποια ρωγμή? Αν και δεν μου φαίνεται για κάτι τέτοιο... μιάζει με πολύ ψιλή γρατζουνιά, τόσο ψιλη που είναι σχεδόν αόρατη όταν δεν φωτίζεται η οθόνη αλλά κάνει μπαμ όταν έχει φως γιατί φαίνονται αντανακλάσεις πάνω της.

Edited by Imgema

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εχω το S1 εδώ και 3.5 χρόνια και δεν εχω καταφέρει να του κάνω γρατζουνιά. Το μόνο που του έχω είναι μια σκληρή προστατευτική θήκη στο πίσω μέρος που εξέχει μισό χιλιοστά μπροστά ώστε να μην ακουμπάει με το κρύσταλλο όταν το αφήνω ανάποδα σε γραφείο. Το προστατευτικό σου φτάνει μέχρι τις άκρες της συσκευής; Αν όχι, ξεκόλλα το με το νύχι σου (όχι με φαλτσέτα:D). Επίσης, επειδή αναφέρεις ότι το έχεις μονίμως μεσα σε θήκη, αποκλείεται να γρατζουνίστηκε ή να ράγισε. Σε ποιό σημείο είναι η "γρατζουνιά"; Αν είναι στην άκρη της συσκευής, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ράισμα. Στη μέση αποκλείεται να είναι ράισμα, θα είχε σπάσει σε μικρότερα κομμάτια. Μπορείς με κάποιο τρόπο να βγάλεις μια καθαρή φωτό;

 

EDIT. Ενδέχεται να είναι και ψιλή τρίχα αυτό που αναφέρεις, μου'χει τύχει εμένα να φαίνεται όπως αναφέρεις με τις αντανακλάσεις, όμως εγώ δεν έχω κανένα προστατευτικό οθόνης και καθαρίζει αμέσως. Επιμένω, βγάλε όλα τα καλύματα(όσα μπορείς να βγάλεις), και τράβα μια καλή φωτό τη συσκευή σου.

Edited by Rygar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω αν βγαίνει ή όχι αυτό που έχει πάνω η οθόνη. Μοιάζει με κάλυμα και πιανει όλη την οθόνη αλλά ηταν ήδη στο κινητό όταν το πήρα σφραγισμένο. Από μία μικρή προσπάθεια που εκανα να το βγάλω με το νύχι δεν κατάφερα πολλά. Το σιμάδι είναι σχεδόν στο κέντρο της οθόνης. Δεν μοιάζει με τριχα και δεν θα μπορουσε να είναι αφού δεν φευγει με τίποτα. Ουτε καμένα πίξελ είναι αφού το κοιταξα το σημειο με μεγενθυτικό φακό. Σιγουρα οπότε είναι γραντζουνιά αλλά δεν έχω ιδέα πως εμφανήστικε.

 

Ουσιαστικά η απορία μου είναι αν εχει κανεις αλλος το ιδιο μοντέλο να μου πει αν αυτό που έχει σαν κάλυμα το δίνουν μαζί με την συσκευή και αν ναι αν βγαίνει και μπαίνει άλλο.

 

δυστηχως δεν εχω την δυνατοτητα να τραβήξω φωτογραφία που να βοηθήσει

Edited by Imgema

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην άκρη της η ζελατίνα αυτή μήπως έχει ένα αυτάκι που προεξέχει σα να σου λέει "Τράβα με";:D Ολα τα κινητά έχουν από τη μάνα τους μια τέτοια ζελατίνα για προστασία από τη μεταφορά, η οποία όμως αφαιρείται υποχρεωτικά από το αυτάκι που σου γράφω.

Αν υποθέσουμε ότι βγάζεις τη ζελατίνα και ξύνεις ελαφρώς με το νύχι στο σημείο της χαρακιάς αυτής, θα πρέπει να τη νιώθεις. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να βοηθήσω. Τη συσκευή πότε την αγόρασες;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oχι καταλαβα τι λες δεν εχει αυτάκι. Την συσκευη την αγόρασα πριν ενα μήνα. Παντως έχει κατι κολλημένο στη οθόνη. Τωρα προστατευτικό είναι, δεν ξέρω... την χαρακιά πάντως δεν την νιώθω με το νυχι. Ειναι σαν να ειναι πίσω απο την ζελατινα. Την οποία φοβάμαι να βγάλω :P

Edited by Imgema

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα έπρεπε ήδη να το είχες παει στο κατάστημα αγοράς ή στην αντιπροσωπεία. Αν εχει προστατευτικό, δε νοείται να έχει γρατσουνιά. Εχει gorilla glass αλλωστε, θέλει αρκετή προσπάθεια να κάνεις γρατζουνια.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok thanks οταν γυρίσω Αθήνα θα το πάω. Πάλι καλά που έχω και εξτρά εγγυηση για ζημιές στην οθόνη οπότε ότι και να είναι θα με καλύπτει. Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η ζελατίνα αυτή είναι κανονική προστασία οθόνης από την samsung. Φίλος αγόρασε πρόσφατα το s3, και η ζελατίνα υπήρχε και σε αυτόν.

 

Το σημάδι στην οθόνη μπορεί να είναι κόκκος σκόνης. Μου έχει συμβεί αρκετές φορές.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό πιστεύω κι εγώ. Σημάδι που βρίσκεται μεταξύ προστατευτικού και οθόνης αλλά δεν αφαιρείται γιατί πρέπει να βγει το προστατευτικό, αλλά ίσως ειναι καλύτερα να το δει τεχνικός από το κατάστημα αγοράς.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...