Καλως σας βρηκα,νεα καμπινα και απο εμενα

ikariwths

Retro Member
Joined
8 Ιαν 2021
Μηνύματα
118
Αντιδράσεις
69
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους ,από διπλανό φόρουμ αγόρασα καμπίνα ελαφρώς μεταχειρισμένη.
Εχθές κάθησα και την καθάρισα ,έμεινε μόνο ο σκελετός και τα κομμάτια που θέλω να κρατήσω , σκέφτομαι να στοκαρω τις τρύπες να περάσω καινούριο t-molding και να του βάλω αυτοκόλλητα βινυλίου,σε δεύτερο χρόνο θα φτιάξω από την αρχή χειριστήρια και οθόνες ,οι ερωτήσεις μου προς το παρόν είναι :
Α)Που θα βρω αυτοκόλλητα βινυλίου στην Αθήνα;
Β)Το θέμα -artwork είναι κάτι που θα με συμβουλέψει αυτός που φτιάχνει τα αυτοκόλλητα η πρέπει να του το έχω έτοιμο;
Γ) Το στοκαρισμα στις τρύπες της καμπίνας με τι υλικό γίνεται;
Δ) t-molding που μπορώ να βρω στην Αθήνα;
Ε) zero delay controller μπορώ να βάλω δύο;θα είναι συνδεδεμένα σε windows και θα τρέχουν σε frontend mame και άλλους emulators,η πρέπει να πάω σε λύσεις i-pac;

Όποιος ξέρει ας με βοηθήσει και προχωράμε στις επόμενες ερωτήσεις
IMG_20210106_153810~2.jpg
 
Ωραια καμπίνα αν και είναι μεγαλούτσικη ειδικά σε βάθος.

Στακάρισμα στις τρύπες με στόκο και μετά όταν στεγνώσει τρίψιμο με γυαλόχαρτο
T molding στην Ελλάδα δεν θα βρεις. Μόνο εξωτερικό.
ZERO delay μπορείς να βάλεις δύο και το mame τα βλέπει ως ξεχωριστά gamepad. Δεν είναι απαραίτητο το ipac.
 
Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου,το είδος του στόκου με ενδιαφέρει καθώς και αν ξέρεις να μου πεις στα σημεία που έχει φουσκώσει λίγο το ξύλο αν υπάρχει πατέντα να το φτιάξω
 
Εκτύπωση σε βινύλιο κάνουν οι περισσότερες εταιρείες με εκτυπώσεις.
Τα γραφικά για τα αυτοκόλλητα πρέπει να τα έχεις έτοιμα πριν τα πας σε εταιρία εκτύπωσης. Ίσως βρεις κάποια εταιρία που θα έχει γραφίστα για να σου φτιάξει τα γραφικά, αλλά σίγουρα θα το πληρώσεις πολύ ακριβά.
Στοκάρισμα θα κάνεις με στόκο ξύλου και όχι με στόκο οτιδήποτε. Tα σημεία που έχουν φουσκώσει τα τρίβεις με το γυαλόχαρτο όσο πρέπει για να φύγει το φούσκωμα. Μετά βάζεις στόκο ξύλο και τον αφήνεις να στεγνώσει, Αφού στεγνώσει τρίβεις προσεκτικά για να έρθει η επιφάνεια επίπεδη. Αν το κάνεις πρώτη φορά, τότε καλύτερα είναι να δοκιμάσεις σε ένα άλλο ξύλο.
Από όσο βλέπω στην φωτογραφία τουλάχιστον, το κίτρινο t-molding μοιάζει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Θέλεις να αλλάξεις το χρώμα;
Όπως ανέφερε ο dkssprs το ipac δεν είναι απαραίτητο. Την ίδια δουλειά κάνουν και οι κινέζικοι των 5 ευρώ που μπορεί να λειτουργούν, μπορεί και όχι (έχω χρησιμοποιήσει αρκετούς και ένας από αυτούς δεν λειτουργούσε). Το ipac λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά για αυτό τον λόγο κοστίζει και 50 ευρώ.

Aυτές οι καμπίνες είναι σε μέγεθος σαν τις Naomi.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για πληκτρολόγιο έχω σκοπό να φτιάξω κάτι σαν και αυτό εδώ ,όπως βλέπετε ο player 1 θα έχει πλήκτρα δεξιά και αριστερά καθώς και δύο joystick ένα 4way και ένα 8way, ο player 2 θα έχει κανονική διάταξη ,υπάρχει εύκολος τρόπος να γίνει αυτό;keyboard 1.jpg
 
To συγκεκριμένο στην φωτογραφία έχει εκτός από 3 joystick και spinner και trackball. Βέβαια εφόσον θέλεις να συνδέσεις 2 joystick, παίρνεις 2 κινέζικους controller ή το ipac (που συνδέει ταυτόχρονα 2 joystick και 8 κουμπιά).
 
Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση , έχω zero delay και θα πάρω και ένα ipac ultimate για να δω με ποιο θα κάνω καλύτερα την δουλειά μου.Δεν ήμουν σαφής στην ερώτηση οπότε επαναδιατυπωνω .Υπάρχει τρόπος συνδεσης των κουμπιών στα δεξιά και στα αριστερά του joystick έτσι ώστε να δίνουν τη ίδια εντολή στον κοντρολερ,ίσως αν τα κάνω daisy chain?
 
Από ότι είδα στις πλακέτες ipac το καθε κουμπί το βιδώνεις πάνω στην πλακέτα ,οπότε εγώ που θέλω ο player 1 να έχει κουμπιά και δεξιά και αριστερά από το joystick μάλλον θα τα βιδωσω μαζί,αν έχει κάποιος εμπειρία ας μας πει την γνώμη του ,επίσης θέλω ο player 1 να έχει και 4way και 8way joystick πως θα συνδέσω και τα δύο μαζί;
 
Nαι μπορείς να συνδέσεις 2 καλώδια σε ένα βύσμα του ipac. Οι γειώσεις δεν είναι απαραίτητο να είναι ξεχωριστά καλώδια.
 
Σε ευχαριστώ φίλε μου ,με τα χειριστήρια τι μπορώ να κάνω ; Γίνεται το ίδιο με τα κουμπιά;
 
Τους ίδιους διακόπτες έχουν και τα κουμπιά και τα joystick, Ένα διακόπτη έχει το κάθε κουμπί και 4 διακόπτες το joystick.
 
Έχει δοκιμάσει κανείς να μας πει αν χωράνε δύο καλώδια σε μια βίδα του ipac η θα είμαι ο πρώτος;Ελεγα να πάρω το ipac ultimate αλλά εχει διαφορετικό τρόπο σύνδεσης και φοβάμαι ότι δεν θα πετύχω αυτό που θέλω ,οπότε σκέφτομαι να πάω για το ipac 4
 
Αν είναι λεπτά τα καλώδια χωράνε. Προφανώς δεν θα βάλεις ηλεκτρολογικό καλώδιο 220v. Γιατί δεν δοκιμάζεις με έναν φτηνό κινέζικο;
 
αυτό το καλώδιο που ίσως κάνει είναι αυτό που λέμε οι ηλεκτρολόγοι ραζίμ. πωλείται σε κουλούρες με μπλε και κόκκινο χρώμα (είναι ζεύγος, χρησιμοποιούταν παλιά για τηλέφωνα πριν βγει το UTP) και είναι μονόκλωνο και πολύ λεπτό. υπάρχει επίσης το κουδουνόσυρμα που είναι το ίδιο πάλι αλλά σε διαφορετικά χρώματα και χρησιμοποιούταν για θυροτηλέφωνα. ενναλακτικά μπορείς να πάρεις UTP και να το γδάρεις αλλά είναι πάρα πολύ λεπτό και θα σου σπάσει τα νεύρα μέχρι να το γδάρεις σωστά, χωρίς να το κόψεις.
 
Προσωπικά μια χαρά απογυμνώνω τα καλώδια UTP με απλό κοφτάκι, αλλά φαντάζομαι είναι λόγο εμπειρίας.
 
Σας ευχαριστώ παιδιά,βρήκα και κάποια artwork για την καμπίνα ξέρουμε κάποιον που να κάνει εκτυπώσεις βινυλίου;
Ακόμα θα ήθελα την γνώμη σας για την δημιουργία του χειριστήριου
Τι είδους ξύλου να βάλω ;
,αν το σχεδιάσω σε χαρτί υπάρχει κάποιο μαγαζί να μου το κόψει?
Το plexiglass στη επιφάνεια του χειριστήριου ξέρετε μαγαζί στην Αθήνα που να το κόβει;
 
Οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες που κάνουν εκτυπώσεις κάνουν και εκτυπώσεις βινυλίου. Κάνε μια αναζήτηση στο google και σίγουρα θα βρεις. Το θέμα είναι πότε θα ανοίξουν ξανά αυτές οι εταιρίες με το lockdown που επικρατεί.
Ξύλο μπορείς να βάλεις μελαμίνη ή mdf. Για το κόψιμο θα πρέπει να βρεις ξυλουργό που να έχει όρεξη να ασχοληθεί για να κάνει τις τρύπες. Διαφορετικά (και ως συνήθως) παραγγέλνεις το ξύλο στις διαστάσεις που το θέλεις και κάνεις τις τρύπες εσύ με ένα δράπανο.
Για το plexiglass επίσης ψάξε στο google. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά που κόβουν και πουλάνε κομμάτια plexiglass (δεν θα είναι και ακριβό το κομμάτι που θέλεις). Τις τρύπες για τα κουμπιά και τα joytsick θα πρέπει να τις κάνεις εσύ. Εκτός βέβαια, αν βρεις έναν ξυλουργό που δεχτεί να σου κάνει τις τρύπες στο ξύλο και του πας μαζί και το plexiglass. 'Ετσι και αλλιώς οι τρύπες πρέπει να γίνουν με το plexiglass επάνω στο ξύλο.
 
Υπάρχει κάποιο μαγαζί που να κόβει ξύλο και plexiglass με cnc η δεν έχει νόημα ;έλεγα να χαράξω σε χαρτόνι το σχέδιο και να ζητήσω να μου το φτιάξουν .
 
Δεν έχω συναντήσει μέχρι τώρα μαγαζί που πουλάει ξύλα και plexiglass. Συνήθως είναι διαφορετικά μαγαζιά.
 
Η σημερινη ερωτηση ειναι για οσους εχουν βαλει μονοι τους t-molding για γνωστες των ρουτερ δηλαδη.
η παραγγελια των εξαρτηματων θα γινει στο arcadeworlduk ,απο εκει θα παρω και το μαχαιριδιο που μπαινει στο ρουτερ ,εκεινοι μου ειπαν οτι λεπιδα χρειαζομαι την 1/16 inch για 19μμ ξυλου,αξονες ομως εχει δυο
εναν 1/2" Shank - With Bearing For 1/2" Depth Cut και εναν 1/4" Shank - With Bearing For 1/2" Depth Cut.
ρουτερ δεν εχω αλλα θα αγορασω γιαυτον τον σκοπο,η ερωτηση ειναι αν ταιριαζουν ολοι οι αξονες σε ολα τα ρουτερ η αν θα πρεπει να προσεξω κατι κατα την αγορα .
Σας ευχαριστω.
 
Πίσω
Μπλουζα