Άγνωστος Πόλεμος (1971 ΥΕΝΕΔ)

Ευπαλίνος είπε:
Γνώρισε 5 κύκλους επεισοδίων για τους οποίους θα κάνω κάποια σχόλια κάποια άλλη στιγμή.

Εγω για 4 κύκλους ήξερα.Ξέρεις λεπτομέρειες?
 
johnalepou είπε:
Αποσπάσματα από τα γυρίσματα. Η Γκέλυ Μαυροπούλου μιλά για τη σειρά
Μπράβο johnalepou!! Σε ευχαριστούμε πολύ για το βίντεο αυτό!!

Το αφιέρωμα αυτό στο Νίκο Φώσκολο είναι από το βιβλίο, σωστά?

johnalepou είπε:
Εγω για 4 κύκλους ήξερα.Ξέρεις λεπτομέρειες?
Βεβαίως, το μέλος Ευπαλίνος μας έχει ήδη δώσει τις λεπτομέρειες:

Ευπαλίνος είπε:
Συγχαρητήρια Ραφαέλα για την ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Δυο διορθώσεις να κάνω: Η πρώτη ιστορία του «ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» δεν αναφέρεται σε κάποια Γερμανίδα κατάσκοπο, αλλά στη Χριστίνα Ψάχου, την αδελφή του Βαρτάνη, που έδινε πληροφορίες της αντικατασκοπίας στους Ιταλούς οι οποίοι την εκβιάζανε μετά την απαγωγή του παιδιού της.Επίσης το σίριαλ τελείωσε τον Φεβρουάριο του 1974 και όχι τον Οκτώβριο.

Τέλος, υπήρχε και 5η ιστορία. Ο τίτλος «Στην κόλαση δεν υπάρχουν σύνορα».

Και μια αντίρρηση. :sad:Συμφωνώ με την άποψη για τη βλακεία των τότε υπευθύνων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι «ηλίθιοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες», οι οποίοι όπως λες γράφτηκαν επάνω στην ταινία. Το ποδόσφαιρο δεν φταίει σε τίποτα επειδή τότε θέλησαν κάποιοι να καταστρέψουν την ιστορία της τηλεόρασης. Άλλωστε δεν νομίζω ότι γράφανε μόνο ποδόσφαιρο στις κόπιες των σίριαλ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι Bernard,και τα τρια βιντεο που εχω ανεβασει ειναι βεβαιως απο το βιβλιο του Μακη Δελαπορτα για τον Φωσκολο!
 
AΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 1986 Version

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php
 
Εξαιρετική δουλειά Άλκη. Ευτυχώς που έχουμε και το ριμέικ μιας και δεν υπάρχει (τουλάχιστον επίσημα) το αρχικό του 1971. Ας παρηγορηθούμε με αυτό. Μάλιστα στον άνθρωπο με τα δύο πρόσωπα παίζει ο ίδιος ο Φώσκολος.
 
Παιδιά αν μπορεί ας ενημερώσει κάποιος τη retro db ότι ο ηθοποιός Τάσος Λαμπράκος (που έκανε τον οδηγό των Ρίχτερ στην Κραυγή των Λύκων) συμμετείχε και στο Ριμέικ του Αγνώστου πολέμου "Ο Άνθρωπος με τα δύο πρόσωπα".
 
Yπηρξε ριμεικ της σειρας το 1986?

Ομολογω πως δεν το θυμαμαι αυτο. Καμμια λεπτομερεια ακομα? Ποσα επεισοδια εκανε? Ποιοι επαιζαν?

Παντως σαν την αυθεντικη, δεν πιστευω να ηταν!
 
Ήταν βιντεοταινια σε 2 κασέτες. Με Αλιφερη και Βανα Μπαρμπα. Δες στο retro db
 
bambinella 100 είπε:
Yπηρξε ριμεικ της σειρας το 1986?Ομολογω πως δεν το θυμαμαι αυτο. Καμμια λεπτομερεια ακομα? Ποσα επεισοδια εκανε? Ποιοι επαιζαν?

Παντως σαν την αυθεντικη, δεν πιστευω να ηταν!
Σαφώς και δεν ήταν σαν το αυθεντικό. Απλά ο Νίκος Φώσκολος το γύρισε (κάποιες ιστορίες) για το βίντεο έτσι για να υπάρχει.
 
Έτσι είχε πει ο ίδιος ο Φώσκολος στο "Σήριαλ των σήριαλ" της Ρένας Θεολογίδου (υπάρχει στο αρχείο της ΕΡΤ).
 
Καλο ειναι, καποια πραγματα να τα αφηνουμε ως εχουν, και να μην καταφευγουμε σε φτηνες αναπαραγωγες τους....Τελος παντων....

Σας ευχαριστω ολους που απαντησατε στις αποριες μου.
 
Μπαμπινέλλα, από την άλλη μεριά αν δεν έκανε αυτό ο κύριος Φώσκολος δεν θα είχαμε ούτε δείγμα από Άγνωστο Πόλεμο. Θα τον φανταζόμασταν μόνο. Ίσως είναι η ίδια φιλοσοφία, όπως έκανε η ΕΡΤ με την Ελένη Κυπραίου, που την έβαλαν να ανακοινώσει ξανά το πρώτο πρόγραμμα της τηλεόρασης όπως το 1966. Ακόμα και μια αναπαράσταση είναι ντοκουμέντο. Προσωπικά όμως θα συμφωνήσω ότι το ορίτζιναλ είναι το καλύτερο. Και βέβαια περιττό να (ξανα)πούμε ότι Ο Άγνωστος Πόλεμος του 1986 απέτυχε από άποψη τηλεθέασης ή τουλάχιστον δεν έκανε τα υψηλότατα νούμερα που έκανε ο ορίτζιναλ. Ίσως και λόγω της εποχής.
 
nick είπε:
Παιδιά αν μπορεί ας ενημερώσει κάποιος τη retro db ότι ο ηθοποιός Τάσος Λαμπράκος (που έκανε τον οδηγό των Ρίχτερ στην Κραυγή των Λύκων) συμμετείχε και στο Ριμέικ του Αγνώστου πολέμου "Ο Άνθρωπος με τα δύο πρόσωπα".
Ενημερώθηκε η RetroDB - σε ευχαριστούμε πολύ nick για την πληροφορία!
 
Εγω εχω την εντυπωση οτι γυριστηκαν σε βιντεοταινια και οι 3 πρωτοι κυκλοι της σειρας. Σιγουρα κυκλοφορησαν οι δυο κυκλοι. Παντως ο,τι ειχε κυκλοφορησει το ειχα δανειστει και το ειχα δει. Θυμαμαι την προβολη σε μορφη σειρας αυτων των βιντεοκασετων στην εναρξη εκπομπης του Αντενα, το 1990 εδω στη Θεσσαλονικη. Αν δεν με απατα η μνημη μου, οταν συγχρονισθηκε η ληψη του καναλιου εδω στη Θεσσαλονικη με την Αθηνα(γιατι αρχικα δεν βλεπαμε τα ιδια πραγματα με την Αθηνα, νομιζω το ιδιο ισχυε και για το Μεγα) τοτε διακοπηκε και η προβολη των επεισοδιων αποτομα, λογικα γιατι ειχε ηδη προβληθει ολος ο κυκλος στην Αθηνα πιο νωρις.

Για οσους θελουν παντως να παρουν μια γευση απο τον Αγνωστο Πολεμο και συγκεκριμενα τους 3 πρωτους κυκλους της σειρας που ειναι και οι δημοφιλεστεροι, μπορουν να δουν τις αντιτοιχες ελληνικες ταινιες που ειχε γυρισει ο Φωσκολος λιγα χρονια πριν ξεκινησει το σιριαλ. Στην 1η παιζει η Τζενη Ρουσεα(η αντιστοιχη Χριστινα Ψαχου), στη 2η(αντιστοιχη με τον "Ανθρωπο με τα 2 προσωπα") ο Γ. Φουντας και στην 3η(αντιστοιχη με τη "Διαταγη αυτοκτονιας") ο Κ. Καρρας.
 
Όταν λές αντίστοιχες ταινίες εννοείς τις βιντεοκασσέτες που κυκλοφόρησαν το 1986-1987? Στην πρώτη πάντως κασσέτα στο ρόλο της Χριστίνας Ψάχου ήταν η Μαρία Αλιφέρη.
 
Οχι Νικο, καμμια σχεση με βιντεοταινιες.

Υποψιαζομαι οτι μιλαμε για τις κινηματογραφικες ταινιες Εσχατη Προδοσια, με τη Ρουσεα και για τη Λεωφορο της Προδοσιας, με τον Φουντα.

Οσο για αυτην με τον Καρρα, καλυτερα να μας απαντησει ο ιδιος ο Ευπαλινος.
 
Σε ευχαριστώ Bampinella για το σχόλιο. Νόμιζα ότι είχα κάνει λάθος. Και για αυτό μίλησα για την Αλιφέρη.....
 
Και για του λόγου το αληθές....

186.jpg
 
Με εντυπωσίασες Johnalepou.Δεν είχα υπόψιν μου καθόλου αυτή την ταινία. Αν έχεις και κάτι άλλο ανέβασε το.
 
E προφανως οι παραγωγοι της ταινιας για να εκμεταλλευτουν την επιτυχια του σηριαλ εκαναν επανεκδοση της ταινιας που περιεχει μια απο τις ιστοριες
 
Πίσω
Μπλουζα