Αγαπημένος ξένος ρετρό συγγραφέας

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
14.340
Αντιδράσεις
15.962
Παμε να δούμε ποιος ειναι ο αγαπημένος μας ρετρό συγγραφέας με τον οποιο περάσαμε μεγάλο μέρος της παιδικής μας ηλικίας!

1. Τσάρλς Ντίκενς

2. Ιούλιος Βέρν

3.Μάρκ Τουέιν

4. Τζέην 'Ωστεν

5. Σαρλότ Μπροντέ

6.Ένιντ Μπλάιτον

7. Λουίζα Αλκότ

8. Αγκάθα Κρίστι

9. Τόλκιν

10. Έκτωρ Μαλό

αν θέλετε το θέμα πηγαίνει και σε ψηθοφορία, όπως θέλουν οι admin του φόρουμ μας :) κάποιοι δεν μπήκαν αλλά ήταν παρα πολλοί, έβαλα όμως αρκετά σημαντικούς να διαλέξουμε!
 
2. Ιούλιος Βερν! Μακράν και με διαφορά! :)

[edit] Όχι!!!! Τώρα είδα ότι έβαλες την Άγκαθα Κρίστι!

Γιατί μου το κάνεις αυτό?! :precry:

Τεσπα, επειδή την Άγκαθα τη "γνώρισα" μετά τα 16 μου, θα παραμείνω πιστή στον Ιούλιο, καθώς όντως, συντρόφευσε μεγάλο μέρος της παιδικής μου ζωής!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομίζω ότι είναι αυτονόητο. Το πρωτο βιβλίο που διάβασα (το 1987, 9 πρωθυπουργούς πριν δηλ) ήταν ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες. Πριν από ένα μήνα περίπου διάβασα το 40 του Βερν (το Βορράς εναντίον Νότου). Ακόμα ποιο παιδί που διαβάζε λογοτεχνία δεν είχε φανταστει ότι κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, οτι είχε παγιδευτεί στους πάγους της Ανταρκτικής με τον Νέμο, οτι το κυνηγούσαν οι Τάταροι με τον Μιχαήλ Στρογκόφ ή οι δουλέμποροι στην Αγκόλα με τον 15ετή πλοίαρχο? ε? οπότε ψήφο στο Βερν κι απο εμενα.
 
Παιδιά πολύ σωστά, ψηθίζετε με γνώμονα την παιδική σας ηλικία ;) δηλ. εκεί γυρω στα 8, 9, 10 που είμασταν ικανοί πια να διαβάσουμε ένα ολόκληρο βιβλίο! παιδικές αναμνήσεις και λογοτεχνία! δεν ψαχνουμε τον συγγραφεα που αγαπήσαμε κατα την εφηβεια και αργότερα! βεβαια αν τον λατρευετε πάρα πολύ και τον γνωρίσατε πολύ αργότερα δεν πειράζει καθόλου, προτιμήστε τον :)

ο Ιουλιος Βερν , ηταν από τους πρώτους-πρώτους συγγραφείς που έπιασα και εγω στα χέρια μου, τα ογκώδη, ωραια εικονογραφημένα βιβλία του με τις απίθανες μπροσούρες, αλλος ρετρο συγγραφέας που διαβαζα μικρή ο Μαλό! όμως η Τζειν Ευρ της Μπροντέ εκει γύρω στα 8 ήταν για μένα μια μεγάλη λογοτεχνική έκπληξη, οπότε η ψήθος μου πηγαίνει εκεί, με εισηγαγε ουσιαστικά στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γνωρισα την Αγκαθα οταν ημουν 8 - 9 χρονων, αφου προηγουμενως ειχα παρακολουθησει στο Θεατρο της Δευτερας τους Δεκα Μικρους Νεγρους.

Αρχισα να διαβαζω τα βιβλια της με παθος απο τοτε και υστερα απο τοσα χρονια παραμενει με μεγαλη διαφορα η αγαπημενη μου συγγραφεας.

Βλεπετε, μεσα απο τα βιβλια της ενιωσα τα πιο εντονα συναισθηματα που μπορει να νιωσει ενας αναγνωστης.
 
Ιουλιος Βερν

Ο πρωτος που γνωρισα και αγαπησα :)
 
Έτοιμη η ψηφοφορία σας :)

Αν και ήμουν μεταξύ της Ένιντ Μπλάιτον και του Βερν έβαλα Ιούλιο Βερν. Τον αγάπησα πιό πολύ από οποιονδήποτε συγγραφέα που διάβασα.
 
Κανείς από αυτούς δεν είναι αγαπημένος μου. Όταν ήμουν παιδί δεν προτιμούσα τα βιβλία του Βερν, όπως οι περισσότεροι. Προτιμούσα παιδική ελληνική λογοτεχνία, την οποία παράτησα γύρω στα 13 και στράφηκα στις κλασικές λογοτεχνικές μορφές. Άρα ελάχιστα μπορώ να επιλέξω κάποιον από αυτούς εύκολα. :) Ψηφίζω παρόλα αυτά 'Ενιντ Μπλάιτον, καθώς θυμάμαι πως "Τα πέντε λαγωνικά" με είχαν συνεπάρει.
 
Γιατί λείπει από το ψήφισμα η Μάργκαρετ Μίτσελ;;; Ένα βιβλίο έγραψε, αλλά τι βιβλίο!!!!!!!!!
 
dimitri10b είπε:
Γιατί λείπει από το ψήφισμα η Μάργκαρετ Μίτσελ;;; Ένα βιβλίο έγραψε, αλλά τι βιβλίο!!!!!!!!!
ναι, δεν το συζητάμε, υπέροχο βιβλίο μαλιστα το βιβλίο αυτό έχει και ξεχωριστό thread! αν είχα αλλες δυο επιλογές αυτές θα ήταν ο Κρόνιν και η Μιτσελ...
 
Από τις επιλογές προτίμησα τον Βερν, αλλά ο αγαπημένος μου συγγραφέας που δεν είναι πλέον εν ζωή είναι ο H. G. Wells.
 
Jane Austen φυσικά! Είτε διαβάζοντας είτε βλέποντας τις κινηματογραφικές μεταφορές ταξιδεύω στο χρόνο! Πολύ αγαπημένη και η Charlotte Bronte αλλά δεν ένοιωσα ποτέ την ίδια ταύτιση μαζί της ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ιούλιος Βερν φυσικά! Λείπει όμως από τη λίστα ο Isaac Asimov, πρώτη επιλογή μου μπροστά από τον Βερν!
 
nkarytia είπε:
Ιούλιος Βερν φυσικά! Λείπει όμως από τη λίστα ο Isaac Asimov, πρώτη επιλογή μου μπροστά από τον Βερν!
ειλικρινά, πρώτη φορά τον ακούω αυτόν τον συγγραφεα! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kambia είπε:
Σίγουρα έχεις δει (αν δεν έχεις διαβάσει) το I Robot ;)
Δυστυχώς όχι Καμπια, δεν έχω ασχοληθεί με επιστημονική φαντασία, αν και ξέρω πως είναι συναρπαστική
 
Τότε είναι μια καλή ευκαιρία να ασχοληθείς :D
 
Εξάλλου ζούμε καθημερινά τόσα σκηνικά / σενάρια "επιστημονικής φαντασίας" που τα έργα του Asimov ωχριούν μπροστά τους !!!

EDIT: Ψήφισα Λουίζα Μέι Αλκοτ για τις "Μικρές Κυρίες" της. Αθώες εποχές !!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εκτός συναγωνισμού,,,

Γιατί ο Βερν φορούσε συνέχεια σαγιονάρες;

Γιατί ήταν Ιούλιος.
 
Αγκάθα Κρίστι. Την πρώτη φορά κόντεψα να φάω τις σελίδες ώσπου να φτάσω στο τέλος!
 
Πίσω
Μπλουζα