Απορια σχετικα με διαφορα κλειδωματα παιχνιδιων...

skywalkgr

RetroN00b
Joined
2 Οκτ 2007
Μηνύματα
16
Αντιδράσεις
0
Καλησπερα σε ολους :)

Εχω μια απορια που μου εχει σφηνωθει στο κεφαλι χρονια τωρα απο τη δεκαετια του '90. Ειχα amstrad cpc 6128 και ειχα παρει απο ενα φιλο το πολυ καλο Final Fight για να παιξω. Το παιχνιδι με το που το εβαζες στο drive και εκανες cat, εκανε ενα clear στην οθονη και εμφανιζε ενα μυνημα οτι το παιχνιδι ηταν protected με Hexagon Protection αν το λεω σωστα.

Για να μη σας κουραζω το παιχνιδι δεν καταφερα ποτε να το κανω copy με το discology :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" /> Ο ιδιος ο φιλος απο το οποιο το δανειστηκα βλεποντας με να εχω σκασει βρηκε στις αγγελιες γνωστου της εποχης περιοδικου ενα πειρατη ο οποιος μου το εστειλε σε μια maxell δισκετα και επαιζε κανονικοτατα χωρις να εχει γινει remove το protection scheme. Στην αρχη δηλαδη με το που εκανες cat στο αντιγραφο εγραφε οτι ηταν protected με Hexagon protection.

Που μπορω να βρω πληροφοριες για το συγκεκριμενο κλειδωμα; Υπαρχει καποιο site με τις τεχνικες που χρησιμοποιουσαν τα πειρατομαγαζα τοτε και εκαναν κοπιες ευκολα και χωρις κανενα προβλημα;

Ευχαριστω!
 
Δεν έκαναν κόπιες από αυθεντικά παιχνίδια αλλά από σπασμένα. Είχαν κάποιες επαφές με το εξωτερικό και τους έστελναν μέσω ταχυδρομείου δισκέτες με τα σπασμένα παιχνίδια τα οποία μετά πωλούσαν.
 
Παντως με το discology εκανες θαυματα.Θυμαμαι ειχα φτιαξει το exolon καθως δεν φορτωνε καθολου αλλα και φιλος μου που ειχε προχωρησει πολυ στο θεμα,προσθετε απειρες ζωες κλπ.
 
chrisTOS θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου. Πιστεψε με ξερω ακριβως τι εννοεις. Δεν εννοω παιχνιδια με cracktro/trainers κλπ απο διαφορα group οπως για παραδειγμα στον amstrad XOR,BMC (Black Mission of CBS),Tom & Jerry κλπ κλπ.

Οπως εγραψα και παραπανω στη δισκετα κοπια που ηρθε στα χερια μου ΔΕΝ ειχε αφαιρεθει το protection scheme (Hexagon Disk Protection). Και αυτο το στηριζω σε δυο λογους:

1.) Η δισκετα με το που εδινες cat εμφανιζε το Hexagon disk protection και δεν μπορουσες ουτε καν να δεις τα περιεχομενα της απλα στο κατω μερος της οθονης σου εδινε οδηγια να γραψεις run"disc για να ξεκινησει το παιχνιδι. Ποιο group θα το αφηνε ετσι αυτο να υπαρχει, και δεν θα ειχε βαλει ενα intro/cracktro ;

2.) Δεν μπορουσα να αντιγραψω τη συγκεκριμενη κοπια με τα προγραμματα της εποχης Discology Oddjob κλπ κλπ.

@chrisTOS: Αν εχεις λιγο χρονο και εχεις φυσικα και ορεξη κατεβασε τον winape και παρε και την original δισκετα του Final Fight http://www.cpc-power.com/pages/download.php?fiche=875&dsk=4 με το κλειδωμα μηπως και σου θυμισει κατι. Ειλικρινα θα εκτιμουσα καθε βοηθεια στο συγκεκριμενο θεμα γιατι οπως ειπα και παραπανω ειναι κατι που μου εχει σφηνωθει στο κεφαλι εδω και παρα πολλα χρονια.

Βαζω και ενα screen capture απο winape:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξαρτάται από την προστασία και το τι κάνει αυτή. Για παράδειγμα η RNC δεν είναι απαραίτητο να βγει, μπορεί απλά να απενεργοποιηθεί. Επίσης δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχει αρκετός χώρος για cracktro και μπορεί να δεις τα ονόματα του group στο high score για παράδειγμα, συνηθιζόταν αυτό στα 8-bit. Τέλος θα το έριχνα μια ματιά αλλά δεν έχω ιδέα από Ζ80 ή Amstrad για να σου πω τι έχει γίνει αλλά έχουν περάσει αρκετά cracks από τα χέρια μου χωρίς cracktro...
 
Υπήρχαν 2 hardware λύσεις:

1) Σύνδεση ενός 3" drive σε μια amiga

2) Hardware modαρισμα του FDC του cpc

Και στις δύο περιπτώσεις, μπορούσες ν' αντιγράψεις τα πάντα χωρίς να χρειάζεται cracking το σύστημα προστασίας. 1/1 αντίγραφο δηλαδή :)
 
Υπήρχε και το κόλπο με τα weak sectors στις δισκέτες του Amstrad. Το discology τους έβλεπε σα προβληματικούς και δεν τους αντέγραφε. Βασικά κανένα αντιγραφικό δεν μπορούσε να τις αναπαράγει σωστά.
 
ASiC είπε:
Υπήρχαν 2 hardware λύσεις: 1) Σύνδεση ενός 3" drive σε μια amiga

2) Hardware modαρισμα του FDC του cpc

Και στις δύο περιπτώσεις, μπορούσες ν' αντιγράψεις τα πάντα χωρίς να χρειάζεται cracking το σύστημα προστασίας. 1/1 αντίγραφο δηλαδή :)
1.)Μπορεις να μου δωσεις περισσοτερα στοιχεια; Μεσω καποιας θυρας της amiga γινοταν η ιστορια και μιλαμε για το εξωτερικο 3 drive της amstrad (FD1);

2.)Hardware μονταρισμα του FDC για τα 8k sectors? Πες μου και αλλα... θελω να μαθω τι παιζει :)
 
Πίσω
Μπλουζα