Βρείτε αναφορές σε ηθοποιούς στις ελληνικές ταινίες

katerinak

Expert
Joined
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
19.182
Αντιδράσεις
2.947
Στο κουιζ αυτο ψαχνουμε να βρουμε ελληνικες ταινιες στις οποιες γινεται αναφορα σε ονοματα Ελληνων ή/και ξενων ηθοποιων.Θα γραφουμε την ταινια κι απο διπλα ποιο/ποια ονομα/ονοματα ηθοποιου/ηθοποιων αναφερεται/αναφερονται στην ταινια αυτη

Ξεκιναω λοιπον με την ταινια "το ανθρωπακι"

Ελληνες ηθοποιοι:

Βουγιουκλακη

Βεγγος

Λασκαρη

Ξανθοπουλος

τους αναφερει ο Ευτυχης Κοπεογλου (Κωστας Βουτσας) μονο με τα επιθετα τους

Ξενοι ηθοποιοι:

Λιζ Τέιλορ

Μπαρτον

Μαρλον Μπραντο

οι 2 πρωτοι αναφερονται ετσι στη συζητηση που κανουν ο Ευτυχης και ο Παναγιωτης (Σπυρος Καλογηρου)

ο 3ος στη συζητηση Κικης (Μαρθα Καραγιαννη) και Ευτυχη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το περιορίζουμε μόνο στις παλιές Ελληνικές ταινίες ή μπορούμε να βάλουμε και βιντεοταινίες;
 
ο κώστας Βουτσάς έχει συληφθει στην ταινία "Ένα κορίτσι για δυο". Ένας φωτορεπόρτερ πάει να τον φωτογραφήσει και του λέει "α όχι και φωτογραφίες. Τι είμαι η βουγιουκλακη τσα τσα τσα τσα τσα τσα"

Στην ταινία "να ζει κανεις η να μη ζει" ο Ηλιόπουλος λέει "παμε το βράδυ να δούμε τον Ηλιόπουλο στο θέατρο" και ο Κωνσταντάρας απαντά "μπα προτιμώ τον Κωνσταντάρα"

Στην ταινία οι κληρονόμοι ο Κωστας Χατζηχρήστος λέει ότι το κουστούμι που φοράει στην επίδεξη του το έδωσε ένας γνωστός ηθοποιός ο Χατζηχρήστος. Παρ' όλα αυτά ο Ηλιόπουλος του λέει ότι δεν τον ξέρει.

Στο τέλος της ταινίας κόσμος και κοσμάκης ο παράβας λέει στον Γκιωνάκη "α τώρα θυμήθηκα που σας ξέρω. Είστε ολόφτιστος ο Γιάννης ο Γκιωνάκης"
 
Στο "Κάτι να καίει" η Μάρθα Καραγιάννη λέει στον Ντίνο Ηλιόπουλο..."Θέλω να φάω τη Βουγιουκλάκη" :)
 
Στην ταινία "εισπράκτωρ 007", ο Σταυρίδης λέει σε μια ηθοποιό πάρε μερικά χρήματα να πας στον κινηματογράφο, να δεις την Βουγιουκλάκη. Επίσης σε μια ταινία με την Φόνσου ( δεν θυμάμαι τίτλο) μιλάνε για όμορφες ηθοποιούς και κάποιος αναφέρει το όνομα της Φόνσου, οπότε η ίδια απαντάει " σιγά την κρύα"...
 
O Κωνσταντάρας σε μια ταινία λέει "όπως λέμε, με μια πεντάρα στου Κωνσταντάρα"... Δεν ξέρω αν αναφέρεται σε κατάστημα ή θέατρο.
 
DINO είπε:
Το περιορίζουμε μόνο στις παλιές Ελληνικές ταινίες ή μπορούμε να βάλουμε και βιντεοταινίες;
DINO μπορεις να βαλεις και βιντεοταινιες :flower:

κι εκει υποθετω οτι οι αναφορες θα γινονται σε παλιους ηθοποιους του κινηματογραφου
 
Στο Ανθρωπακι αναφερεται και η Ιταλιδα σταρ, Σοφια Λωρεν.

Καποια στιγμη λεει ο Βουτσας στην Καραγιαννη "Δε λεω, ωραια εισαι, κουκλα εισαι, Σοφια Λωρεν εισαι" αλλα η πελατισσα, Δημητρα Σερεμετη, νομιζει πως μιλαει σ' εκεινη και του λεει "ευχαριστω".

Στο 5.000 ψεματα, αναφερονται τα ονοματα του Γιωργου Κωνσταντινου και του ηθοποιου Γιαννη Βογιατζη, απο τους ιδιους!

Στο Ξυλο βγηκε απ' τον παραδεισο, η Αλικη αναφερει τους ξενους ηθοποιους Μαρλον Μπραντο και Ζεραρ Φιλιπ.

Τον Μαρλον Μπραντο αναφερει και ο Βεγγος (που αλλου ;) στην ταινια Τυφλα να' χει ο Μαρλον Μπραντο.

Στο Ενα κοριτσι για δυο, η Ρενα Βλαχοπουλου λεει στο μελλοντα συζυγο της "Τι βιαζεσαι ετσι; Εμενα θα παρεις, δε θα παρεις τη Μπριζιτ Μπαρντο!".

Η Μπριζιτ αναφερεται ξανα απο τη Βλαχοπουλου στην ταινια Μια τρελη σαρανταρα, οταν η πρωταγωνιστρια συζητα με τη φιλη της για τον Μπαρκουλη. "Τι λογια ειναι αυτα που μου λεει; Ουτε η Μπριζιτ Μπαρντο δεν τα' χει ακουσει!".
 
bambinella 100 είπε:
Στο Ανθρωπακι αναφερεται και η Ιταλιδα σταρ, Σοφια Λωρεν.Καποια στιγμη λεει ο Βουτσας στην Καραγιαννη "Δε λεω, ωραια εισαι, κουκλα εισαι, Σοφια Λωρεν εισαι" αλλα η πελατισσα, Δημητρα Σερεμετη, νομιζει πως μιλαει σ' εκεινη και του λεει "ευχαριστω".
ευχαριστω ΒΒ! η αληθεια ειναι οτι μου διεφυγε η Σοφια Λορεν #)

αν δεν κανω λαθος στην ταινια "το ανθρωπακι" υπηρξαν οι περισσοτερες αναφορες σε ονοματα ηθοποιων (8 συνολικα : 4 Ελληνες ηθοποιοι και 4 ξενοι)
 
Στην ταινία η ταξιτζού ο "γόης" Νίκος Ρίζος, διαβάζει σε έναν σημειωματάριο, τα μικρά ονόματα από διάφορες ηθοποιούς ( Μάρω, Αλίκη κλπ)...
 
Επισης, στο Γελιο βγηκε απ' τον παραδεισο, ο Διονυσης Παπαγιαννοπουλος και ο Γιωργος Κωνσταντινου αναφερουν το ονομα της Γκιζελας Νταλι, που λιγο αργοτερα εμφανιζεται και στην ταινια.
 
RIO είπε:
Στην ταινία η ταξιτζού ο "γόης" Νίκος Ρίζος, διαβάζει σε έναν σημειωματάριο, τα μικρά ονόματα από διάφορες ηθοποιούς ( Μάρω, Αλίκη κλπ)...
Στην ταινια "η ταξιτζου" αναφερονται τα ονοματα των Ελληνων ηθοποιων Αλκης Γιαννακας,Ρικα Διαλυνα και Αντωνης Παπαδοπουλος οι οποιοι συμμετεχουν κιολας στην ταινια με τα αληθινα τους ονοματεπωνυμα

Απο ξενους ηθοποιους γινεται αναφορα στους:

Μαρλον Μπραντο

Ριτσαρντ Μπαρτον

Λιζ Τέιλορ (η Δεσποινα Στυλιανοπουλου τη λεει "Λιζ Τέιλερ" )

Μπριζιτ Μπαρντο (η Δεσποινα τη λεει "Μπριζιτ Μπαρντου" )

εχει 4 αδερφακια και το καθενα το αποκαλει με αυτα τα ονοματα ξενων ηθοποιων

Ο Αναστασης (Νικος Ριζος) αναφερει την Κλαουντια Καρντιναλε θελοντας να κοροϊδεψει τη Δεσποινα,λεει "παιδια, καντε σιλανς μιλαει η Κλαουντια Καρντιναλε"

O Αναστασης οταν πηγαινει στο σπιτι της Ρικας λεει "πω πω ,τι ειναι εδω περα;Χολιγουντ σωστο,νομιζω οτι ειμαι ο Τονι Κερτις"

ΥΓ: τελικα σ αυτη την ταινια γινονται οι περισσοτερες αναφορες τοσο σε Ελληνες οσο και σε ξενους ηθοποιους
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην ταινια Ο γιγας της Κυψελης, η Δεσποινα μιλαει στο Ριζο για τη Μπριζιτ Μπαρντο, τη Σοφια Λωρεν και τον Καρλο Ποντι, αναφεροντας τους ως Μπριτς Μπαρντο, Σοφιτσα Λωρεν και Καρλο Ποντο!
 
Στην ταινια "Βιβα Ρενα" η Ρενα Φαφαλιου(Ρενα Βλαχοπουλου) οταν μια παρεα την κοροϊδευει την ωρα που τραγουδαει,εκεινη την πλησιαζει και αρχιζουν να μαλωνουν,τοτε πεταγεται καποιος και λεει "γιατι μιλατε ετσι στους ανθρωπους"; κι εκεινη του απαντα: "οριστε, μιλησε κι ο Μπελμοντο"
 
Και στη ταινία "Ραντεβού στον αέρα" αναφέρεται φυσικά και παίζει η "αληθινή" Ρένα Βλαχοπούλου.
 
Στην ταινία ''Χτυποκάρδια στο θρανίο'' η μητέρα (Καίτη Πάνου) της Λίζας (Αλίκη Βουγιουκλάκη) της λέει ότι βρήκε μια φωτογραφία του Ροκ Χάντσον στο τετράδιό της, αντί να βρει το καθρεπτάκι που της ζήτησε.
 
Στην ταινια "η ωραια του κουρεα" η θεια Σαπφω (Ηλεκτρα Καλαμιδου) λεει για την ανηψια της Σοφια Ψαλιδα(Νιτσα Μαρουδα) "αυτη εδω παει να φαει το ψωμι της Βουγιουκλακη" , λιγο αργοτερα η Σοφια Ψαλιδα λεει "δεν ειμαι χαριτωμενη σαν τη Βουγιουκλακη;ενας σκηνοθετης μου ειπε οτι θα την κανω σκονη!Εγω νομιζω πως ειμαι ιδια η Σοφια Λορεν"

H Αννα Ψαλιδα(Κατερινα Γωγου) δειχνει στη θεια της μια αφισα με τον Τζονι Χαλλιντέι* λεγοντας της οτι θα εσκιζε 10 πουκαμισα ακουγοντας τον να τραγουδαει.Η θεια ακουγοντας την Ευγενια Ψαλιδα(Αιμιλα Υψηλαντη) να λεει "αποθεωσις του παραλογου,αυτη η φαλακρη τραγουδιστρια με ξετρελαινει" εκεινη της απαντα "κι εμενα αυτος ο φαλακρος,ο Γιουλ Μπρουνερ" εννοωντας τον ηθοποιο Γιουλ Μπρινερ

Η Ριτα Ψαλιδα (Μαρια Μπονελλου) τοτε της λεει αντρας στιλε ( ; ) και φινος ειναι μονο ο Αλεν Ντελον "

Αργοτερα,οταν η Μαρθα Καραγιωργη (Μαρθα Καραγιαννη) πηγαινει στο γραφειο των εργολαβων και λεει το ονομα της "Μαρθα Καραγιωργη",ενας απ αυτους,ο Περικλης (Αθηνοδωρος Προυσαλης) λεει: "σαν να μας λεει η Μαρθα Εγκερθ" **

* η wikipedia τον αναφερει ως τραγουδιστη - ηθοποιο γι αυτο τον προσθεσα κι αυτον

** και αυτη αναφερεται στη wikipedia ως τραγουδιστρια - ηθοποιος
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην ταινια "ο ανακατωσουρας", μανα(Μαρικα Κρεββατα) και κορη(Γκελυ Μαυροπουλου) συζητουν για το "σωσια" του Θωμα(Ντινος Ηλιοπουλος) και η Λιλα λεει καποια στιγμη στη μαμα της "καλυτερα να ηταν πιο τυχερος(ο σωσιας) και να εμοιαζε στο Νιαρχο ή στον Μαρλον Μπραντο,αλλά βλεπεις,βγηκε ατυχος κι αυτος και μοιαζει του Θωμα"
 
Στο γάμος αλά ελληνικά, η μητέρα του Κωνσταντίνου μετά τον καυγά στην ταβέρνα, λέει πως άμα χρειαστεί κάνει ένα ξεμάλλιασμα αλά Γιούλ Μπρίνερ...
 
katerinak είπε:
DINO μπορεις να βαλεις και βιντεοταινιες :flower: κι εκει υποθετω οτι οι αναφορες θα γινονται σε παλιους ηθοποιους του κινηματογραφου
:thumbup:

[edit] αφαίρεση link youtube [ΤΑ ΚΑΜΑΚΙΑ - 1981 Ταινία (ΨΑΛΤΗΣ)] με ολόκληρη ταινία λόγω Πνευματικών δικαιωμάτων :) [edit]

Πηγαίνετε στο 0:45:48
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα