Μνήμες στο NullDC

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
211
Μετά από την αποτυχημένη-μου προσπάθεια να τρέξω το NullDC (εδώ) , το NullDC αποφάσησε ξαφνικά να μου κάνει τη χάρη και να τρέξει ! Δε ξέρω τι το έπιασε ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια , πάντως πλέον δουλεύει .

Το κακό όμως ήταν πως δε μπορούσα να προσδιορίσω τα ΄κουμπιά του χειριστηρίου-μου . Μετά λοιπόν από πολύ κόπο , κατάφερα και βρήκα στο Γιοτούμπε ένα βιντεάκι όπου λέει πώς να ρυθμίσεις το χειριστήριο ώστε να μπορείς να του προσδιορίσεις τα πλήκτρα κατευθείαν χωρίς να παιδευτείς με το καταραμένο Joy2Key . Έχοντας εξασφαλίσει λοιπόν και αυτό , πήγα ξανά να προσπαθήσω να παίξω το Shemnue , αλλά πάλι δεν ήταν εφικτό ! ... Διότι - λέει - δεν έχω μνήμη ! Μα γιατί ; Αφού φρόντησα και μόρφωσα (formatted) τη μνήμη-μου . Μήπως μπορείτε να μου δώσε κάποια οδηγία ; Έχω την εντύπωση πως η μνήμη θα πρέπει από την υποδοχή 2 να πάει στη 1 , αλλά δε ξέρω πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό ...

Επισυνάπτω μερικές πόζες με τις ρυθμίσεις που έχω κάνει , μήπως βοηθοήσουν :





 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1. Για δοκίμασε στο maple να βάλεις πρώτα την επιλογή "Controller [XInput]" και μετά από κάτω "NullDC VMU" αλλά το σκέτο, όχι αυτό που λέει για logitech

2. Εχεις δοκιμάσει τον Demul? Θεωρώ πως είναι πολύ καλύτερος emulator, από τότε που τον έστησα δεν έχω ξαναγγίξει NullDC.

.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελικά χρησιμοποίησα τον εξής συνδιασμό και απ'ότι φαίνεται τώρα είναι εντάξει :



Θα χρειαστεί να φτάσω σε κάποιο σημείο για να αποθηκεύσω , ώστε να δω αν όντως δουλεύει . Πάντως , λέω να ρίξω μία ματιά και στο Demul που είπες !

Να κάνω μία άσχετη ερώτηση ; Το χειριστήριο του Dreamcast είχε λιγότερα κουμπιά απ'ότι του Saturn ; Διότι βλέπω να έχει μόνο 4 , ενώ θυμάμαι το Saturn είχε 6 .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
4 face buttons και 2 triggers/shoulders. Οπότε 6 στο σύνολο, απλά τα triggers είναι αναλογικά.

Αμα κατεβάσεις Demul κατέβασε την τελευταία έκδοση απο εδώ: http://demul.emulation64.com/downloads/

Και όποια δυσκολία συναντήσεις θα σε βοηθήσω εγώ μιας και ασχολούμαι αρκετά με αυτόν τον emulator τελευταία. Ειναι σίγουρα καλύτερος από NullDC πάντως.
 
Μα και του Saturn είχε δύο σκανδάλες . Δηλαδή είχε 6 + 2 = 8 κουμπιά .

(πάω να κατεβάσω τον Demul ;) )

Προσθήκη :

Κατέβασα το Demul , αλλά δε μπορώ να καθορίσω Video plugin . Βασικά δεν έχει κανένα διαθέσιμο να επιλέξω ! ! !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δοκίμασα σε έναν άλλο υπολογιστή και εδώ το Ντεμουλ τρέχει . Μάλλον έφταιγε το ότι δεν ήταν εγκατεστημένο το DirectX11 . Όμως εδώ έχω άλλο πρόβλημα ... Συγκεκριμέμα όταν πάω : File > Run Dreamcast , μου βγαίνει τόδε μύνημα :



Πιθανώς να φταίει το εξής : όταν πάω να διαλέξω "εικόνα" (με Config > GD-ROM > κουμπί Select) , δε μπορώ να επιλέξω το αντίστοιχο αρχείο CDI . Απ'ότι καταλαβαίνω το πρόγραμμα δεν υποστηρίζει τέτοιου είδους αρχεία . Αν επιλέξω δια της βίας το αρχείο ("All Files") , τότε μου βγαίνει το μύνημα που δείχνω στην παραπάνω φωτογραφία ...

Κλαψ , λυγμ , σνιφ ...
 
Λείπει το "mpr-21931.ic501" απο το αντίστοιχο BIOS αρχείο σου .
 
Προσπάθησα να σου στείλω τα bios files που έχω εγώ αλλά μου βγάζει error όταν πάω να σου στείλω private message. Βασικά εδώ και καιρό δεν δουλεύουν τα private, εκτός και αν στείλεις σε συνομιλίες που ήδη υπάρχουν.

Αν κάποιος admin διαβάζει, μπορώ να στείλω το link σαν visitor message?

Edit: Ποια έκδοση κατέβασες? Είσαι σίγουρος ότι είναι η τελευταία? Πάτα σε αυτό το link για σιγουριά

http://demul.emulation64.com/files/demul07a_221215.7z
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

1@Imgema[/USER]

off topic

Τασο για να στειλεις πμ , πηγαινε στα μηνυματα πανω δεξια --> συνταξη νεου --> γραψε το ονομα του χρηστη που θες να στειλεις χειροκινητα και στειλτο

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Imgema ! :eeek: Τι κάνεις ; Θέλεις να μας κλείσουν μέσα ; Αυτά δε λέγονται δημοσίως ! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εντάξει . Τώρα ο προσομοιωτής (DEmul) ξεκινάει κανονικά . Το κακό όμως είναι πως δε βλέπει να υπάρχει δισκάκι . Και απ'ότι φαίνεται αυτό οφείλεται στο ότι ο συγκεκριμένος προσομοιωτής δεν υποστηρίζει αρχεία CDI . Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα με τα συγκεκριμένα αρχεία ή θα πρέπει να αναζητήσω άλλη μορφή ; (format) . Αν έχει σημασία , να διευκρινήσω πως προσπαθώ να τρέξω το Shemnue .

Συμπλήρωση :

Το βρήκα ^. πρέπει να ορισθεί , ως GD-Rom Plugin , το gdrImage . Έτσι το παιχνίδι τρέχει κανονικά , αλλά παρατηρώ πως τα γραφικά είναι πιο πιξελιασμένα από του NullDC και ενίοτε η ταχύτητα έχει πτώσεις ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμ, δεν σε προλαβαίνουμε κιόλας, τα λύνεις τα προβλήματα από μόνος σου :p

Λοιπόν, σχετικά με τα γραφικά και τη ταχύτητα που λες.

Τα γραφικά είναι "πιξελιασμένα" γιατί τρέχουν στην original ανάλυση του Dreamcast. Από ένα σημείο και μετα, αφαίρεσαν την επιλογή να ανεβάζεις το internal resolution γιατί τους χαλάει το emulation accuracy. Οπότε η μόνη επιλογή αν θες πιο μεγάλη ανάλυση είναι να αλλάξεις plugin, να κατεβάσεις μια πιο παλιά έκδοση του DEMUL ή να επιστρέψεις στο NullDC αλλά τότε θα έχεις περισσότερα glitches. Οπότε επιλέγεις, χαμηλή ανάλυση με σωστότερα γραφικά ή υψηλή ανάλυση με περισσότερα λάθη?

Τα κοψίματα στην ταχύτητα είναι ένα πρόβλημα παρόμοιο με του official Dolphin. Εχει να κανει με το shader cache, κάθε φορά που φορτώνει καινούριους shaders, το πρόγραμμα "κολλάει" για να τους σώσει στο cache του δίσκου. Αν όμως το κάνει μία φορά, μετά δεν το ξανακάνει. Αν πχ βάλεις ένα παιχνίδι και κολλάει σε ένα σημείο, αν ξαναπεράσεις από αυτό το σημείο δεν θα ξανακολλήσει.

Πάντως εκεί παίζει ρόλο η ταχύτητα του δίσκου, λογικά σε SSD δίσκο δεν θα κολλάει καθόλου ούτε στο σώσιμο του cache, εγώ έχω έναν σκετικά καινούριο μηχανικό και τα κοψίματα είναι μικρά, ενώ σε έναν πιο παλιό δίσκο είναι πολύ πιο ενοχλητικά. Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να βάλω τον emulator στο RAM DISK να δω αν θα προλαβαίνει να κολλήσει :p

Γενικά, το DEMUL είναι πιο accurate emulator από το NullDC οπότε είναι γενικά πιο βαρύ. Τι σύστημα έχεις αν επιτρέπεται?

.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμένα το NullDC μου φαίνεται καλλύτερο του DEmul , διότι δεν παρατηρώ καμία πτώση στην ταχύτητα , παρότι τα γραφικά είναι τέλεια . Ωστόσω πρέπει να πω πως αφενός είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι να παίξω κάποιο παιχνίδι Dreamcast και αφετέρου ακόμα και αυτό το έχω προχωρήσει ελαχίστως . Οπότε εκ των πραγμάτων δεν έχω καλή εικόνα των πραγμάτων . Προς το παρόν θα προχωρήσω με το NullDC και βλέπουμε .

Έχω έναν i7 X980 με GTX 580 .
 
εντάξει εξαρτάται και από το παιχνίδι. Πχ στο Crazy Taxi λείπουν σκιές στο NullDC ενώ στο Demul είναι τέλειο.

Πάντως το σύστημά σου είναι μια χαρά για Demul. Αλλά έχει το θέμα με τα shaders.
 
Συνέβη κάτι περίεργο . Παρότι είχα παίξει αρκετό καιρό και είχα σώσει μπόλικες φορές , ξαφνικά σήμερα η μνήνη αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί-μου ... Στο φόρτωμα δεν είχα πρόβλημα . ΣΥνέχισα από εκεί που είχα μείνει και σήμερα έπαιζα πολλές ώρες , αλλά όταν σε κάποια φάση γύρισα σπίτι (στο σπίτι του Ρύο) για να σώσω , μου έβγαζε μύνημα πως η μνήμη δεν είναι μορφωμένη ; Τώρα τι του λες ; Τέλος πάντων δεν πρόκειται να το ξαναρχίσω διότι έχω απογοητευτεί . Τόσες ημέρες γυρνάω σα σβούρα και μιλάω σε ανθρώπους χωρίς να καταλαβαίνω τι νόημα έχει αυτό . Δεν το αντέχω άλλο αυτό το βασανιστήριο ! Απορώ , όμως , πώς και το Shenmue είχε γίνει επιτυχία ; ...
 
Πίσω
Μπλουζα