Μυστικα των Κινητων [χρησιμα]

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.904
Αντιδράσεις
3.927
Μπορει να σας σωσουν την ζωη.

Διαβαστε.

sb2qql5x5zzjhrovc16v.jpg
 
Το IV είναι ΤΡΕΛΗ ΠΑΠΑΤΖΑ !

Το δοκίμασα μια φορά και μόνο που δε γελάγανε από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας !
 
Επ! Τα ΙΙ, ΙΙΙ είναι hoaxes.

Με το κινητό, δεν μπορείς να ξεκλειδώσεις κανένα αυτοκίνητο και το *3370# ενεργοποιεί/απενεργοποιεί το EFR.

To IV είναι το IMEI. Αν αναφέρεις στο πάροχό σου ότι έχασες το κινητό σου και τους δώσεις το ΙΜΕΙ, τότε αυτοί δεν επιτρέπουν να κάνει OPT IN στο δίκτυό τους.
 
nkarytia είπε:
To IV είναι το IMEI. Αν αναφέρεις στο πάροχό σου ότι έχασες το κινητό σου και τους δώσεις το ΙΜΕΙ, τότε αυτοί δεν επιτρέπουν να κάνει OPT IN στο δίκτυό τους.
Όταν το αποπειράθηκα πέρσυσι στη WIND, με άκουγαν λες και τους μίλαγα εξωγήινα

και μου απάντησαν ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο (ή ότι τουλάχιστον αυτοί δεν μπορούσαν να το κάνουν).
 
Κυκλοφορουσε ενα μαιλ (hoax) που ελεγε οτι ο αριθμος IMEI μπορουσε να σου πει την προελευση κατασκευης του κινητου και ποσο "καλο" ειναι.

Φοβερη φαντασια παντως οι hoaxers :)
 
Και επειδή φυσικά και το (I) είναι πατάτα (το ότι μπορεί να κληθεί με κλειδωμένο πληκτρολόγιο), φαντάζομαι πως κανείς μας δεν θα πετάξει τον φούρνο μικροκυμάτων. :)

Σημειωτέον: Αν σας κλέψουν το κινητό μην παίρνετε τα δίκτυα τηλέφωνο. Πάρτε την εταιρεία κατασκευής ώστε να ενημερώσει τα σέρβις της με το ΙΜΕΙ του για την περίπτωση που ο κλέφτης τα επισκεφτεί. It's a long shot, αλλά τουλάχιστον είναι αλήθεια.
 
To 112 λειτουργει ,καλο ειναι να το ξερουμε.

Δοκιμη με κλειδωμενο πληκτρολογιο,προ ολιγων λεπτων.
 
Εμένα τσου. :(
 
Ναι, αλλά λειτουργεί και ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑ ;

Π.χ. μέσα σε αναελκυστήρα ή άλλο μέρος ;

Και αν ΝΑΙ, τότε ποιός απαντάει στο νούμερο αυτό ; Είναι κάποια υπηρεσία ;
 
παίδες το 112 είναι το κοινό νούμερο ανάγκης σε όλη την Ευρώπη. Φυσικά και δεν πιάνει αν δεν έχεις σήμα, αλλά αν δεν έχει κάλυψη ο πάροχος σου και έχει κάποιος άλλος, κάνει χρήση του δικτύου του (national roaming) ωστε να βγει η κλήση.
 
Έχω Nokia 6310i. Μπορείς να καλέσεις 112 με κλειδωμένο πληκτρολόγιο, το δοκίμασα μόλις τώρα. Στο συγκεκριμένο μοντέλο (δεν ξέρω για άλλα) μπορείς να καλέσεις και "08" με κλειδωμένο πληκτρολόγιο. Ξέρει κανείς αν και σε τι χρησιμεύει αυτό;

Τα ΙΙ, ΙΙΙ, IV δεν ισχύουν, όπως άλλωστε είπαν και οι άλλοι νωρίτερα.

Τουλάχιστον το V έχει μια λογική με βάση τις αρχές της Φυσικής, γιατί ένας σωστός φούρνος μικροκυμάτων πρέπει να λειτουργεί ως κλωβός Faraday και να μην αφήνει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία να περάσει. Οπότε ίσως και να έχει νόημα το τεστ. Αρκεί να μην ανάψετε και τον φούρνο με το κινητό σας μέσα. :p
 
Πρέπει να χτύπησε ρεκόρ κλήσεων το 112 σήμερα :)
 
Τα I, IV και V ισχυουν οπως ειναι γραμμενα στο αρθρο.

Το V μαλιστα οπως ειπε ο Maddog αποτελει και πειραμα των πανεπιστημιακων ερευνητων εδω και χρονια, για την καταλληλοτητα των φουρνων μικροκυματων.

Για το IV, οπως ειπε ο Αλκης πρεπει να ειδοποιηθει η κατασκευαστρια εταιρεια - εστω ο τοπικος αντιπροσωπος - μετα την ταυτοποιηση του κατοχου, ο κατασκευαστης προωθει αμεσα το αιτημα στους παροχους που ειναι υποχρεωμενοι να βγαλουν εκτος δικτυου το συγκεκριμενο imei.

Στο III , ο κωδικος δεν ειναι ο *3370#, αυτος ειναι ο EFR οπως ανεφερθει και κανει calibration στη ποιοτητα ηχου. Μην το χρησιμοποιησετε ομως μια και εδω και χρονια ειναι ενεργοποιημενος σε ολα τα κινητα της εταιρειας by default. (Δεν ξερω για του Maddog ομως :p ) . O μονος κωδικος που μπορει να φερει αυξηση στη διαρκεια χρονου αναμονης ειναι ο *#746025625# ο οποιος ελεγχει το Clock Status της Sim και αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα στο κινητο μπορει να μειωσει την καταναλωση σε πολυ μεγαλο βαθμο. Εξτρα μπαταρια παντως δεν υπαρχει.

Για το ΙΙ δεν ξερω κατι - αν και το μικροφωνο τους λαμβανει πολυ μεγαλο ευρος σηματων - εννοειται και μη αντιληπτα απο το ανθρωπινο αυτι (σφυριχτρες σκυλων) - οι συχνοτητες των συστηματων ασφαλειας ομως ειναι αλλο καπελο.
 
Ενδιαφέρον.

Πάντως -ως τέως υπάλληλος της SE- διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το IV. Εγώ μόνο για επικοινωνία με το σέρβις γνώριζα.
 
Ειναι ολοκληρη ιστορια Αλκη - το τυπικο ειναι αυτο που σου ειπα συν οτι θα πρεπει να εχεις και καποιο αποδεικτικο κλοπης απο το Αστυνομικο τμημα που εκανες τη δηλωση.

Παλιοτερα (μεχρι και το 2007) η Cosmote πχ δεν συμμετειχε σε κατι τετοιο - αυτο ομως δεν εμποδισε αλλους παροχους να το κανουν.

Υπαρχει βιβλιογραφια επι του θεματος - ενδεικτικα αναφερω τη wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/International_Mobile_Equipment_Identity

Και φυσικα υπαρχουν και "φορεις" που "εμπλεκονται" πλαγιως σε ολο αυτο ... πχ http://www.imei.gr/

Τωρα, αν ολα αυτα ειναι για καλο - τι να σου πω...
 
Αν δεν απατώμαι, το 112 είναι τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης (πρέπει να το έχουν σχεδόν όλα τα κινητά και πληκτρολογείται και με κλειδωμένο πληκτρολόγιο), όπως είναι και το 911 (η αστυνομία της Αμερικής, αλλά αυτό μάλλον μας είναι άχρηστο).

Μου είχαν πεί ότι καλώντας το 112 συνδέεσαι αυτομάτως με τον κοντινότερο που έχει ασύρματο CB ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, όπως έχουν οι ταρίφες, φορτηγατζήδες, αστυνομία κτλ. Τώρα αυτό δε ξέρω αν ισχύει.
 
imgad


Αυτο ισχυει αραγε;;;; :D
 
Να και κατι αλλο που δεν ηξερα,το 166 μπορεις να τα καλεσεις απο καρτοτηλεφωνο χωρις να εχεις καρτα.

Good to know ,σε περιπτωση ατυχηματος στον δρομο.
 
Πίσω
Μπλουζα