Οι ιστοριες της Ντοτ - Dot and the Koala (1985)

Artemis

Banned
Joined
23 Ιουλ 2007
Μηνύματα
191
Αντιδράσεις
22
Θυμαται κανεις αυτο το παιδικο που ειχε και δυο οι τρεις ταινιες με τις περιπετειες αυτου του κοκκιναμαλικου μικρου κοριτσιου με το κιτρινο φορεματακι? Στην αρχη ηταν με ηθοποιους και οσο συνεχιζονταν η εξιστορηση της ιστοριας μεταμορφωνοντουσαν σε καρτουν. Θυμαμαι η πρωτη κασετα λεγονταν "Ντοτ και κοαλα".

images
 
Ειχα τρομαξει παρα πολυ με αυτο το καρτουν.

Νομιζω ηταν 3 ταινιες.

Η πρωτη δειχνει την Ντοτ ενα βραδυ να βγαινει κρυφα εξω απο το σπιτι της για βολτα και συναντα μια μαμα καγκουρο που εψαχνε το παιδι της που της το ειχαν παρει οι ανθρωποι. Τρομαχτικες σκηνες (για μικρο παιδι) με τα σκυλια και τους ανθρωπους να κυνηγανε την μαμα καγκουρο και την Ντοτ (που ηταν μεσα στον μαρσιπο). Τελειωνει με ενα μεγααααλο αλμα του καγκουρο πανω απο μια χαραδρα (οπου αν επεφτε μεσα θα χανονταν και οι δυο) και η εξαντληση της (νομιζες πως θα πεθαινε). Η Ντοτ στο τελος γυριζει σπιτι.

Στο δευτερο μερος, παλι σε μια βολτα της νυχτερινη η Ντοτ να ψαχνει το μικρο καγκουρο, βρισκει ενα λαγουδακι που προσπαθει να την πεισει οτι ειναι καγκουρο. Ηθελε οικογενεια.. και ολο στα ποδια της μπλεκοταν. Η μαμα καγκουρο το πηρε για παιδι της.

Στο τριτο μερος, η Ντοτ ξεκινα με το εκληθρο του Αη Βασιλη που το σερνουν καγκουρο (ετσι ειναι στην Αυστραλια) να βρει το μικρο καγκουρο στην Ευρωπη (εκει το ειχαν στειλει οι ανθρωποι σε ζωολογικο κηπο). Το βρισκει και το επιστρεφει στην μαμα του... και τελος!

Παντως ακομη και τωρα.. το πρωτο μερος ηταν και το πιο τρομακτικο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τι μου θυμισες τωρα! Θυμασαι το αλλο με εκεινη την τρομαχτικη μουσικη που ηταν σαν ουρλιαχτα φαντασματος που μας εδειχνε κατι πρωτογονους ανθρωπους να κυνηγανε ενα φαντασμα που ηταν τοσο τρομαχτικο! Αφου μου αφησε καταλοιπα αυτο το πραγμα. Ηταν τοσο ζωντανο που αποτυπωθηκε στο υποσυνειδητο μου και με εκανε να πιστεψω στην υπαρξη φαντασματων ακομα και τωρα που κοντευω τα 30.
 
εννοειται πως πηρα το DVD απο Αυστραλια (region free) με ολες τις ταινιες

βεβαια καμια δεν φτανει την πρωτη σε ποιοτητα. θεωρειται απο τις καλυτερες ταινιες για παιδια

Ο Γιοραμ Γκρος ειχε κανει και μια αλλη ταινια με τιτλο "Η Σαρα και ο σκιουρος" που διαδραματιζεται στην Πολωνια στο Β ΠΠ και δανειζει τη φωνη της η Μια Φαροου. Εχει και αυτη κανονικα φοντα και animated χαρακτηρες.

Η ελληνικη μεταγλωττιση ηταν αρκετα καλη αλλα μιας και δεν την βρισκω (το ειχαμε γραψει σε κασσετα παλια αλλα σβηστηκε...) την ακουω στο πρωτοτυπο.

Μια αλλη καλη ταινια ειναι με μια φαλαινα που ξεβραστηκε στην παραλια και η Ντοτ με τους φιλους της προσπαθουν να την φερουν στη θαλασσα.

τα αλλα ειναι απο μετρια εως χαλια, αλλα τα ειδα σα μαντραχαλος και οχι σα παιδι
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εχω δει 2 απο τις ταινιες μεταγλωτισμενες και υπαρχουν σε καποιο σαιτ οποιος θελει ας στειλει προσωπικο μηνυμα γιατι εδω δεν επιτρεπετε.
 
Θυμάμαι και μια άλλη ταινία που η Dot έτρωγε μια ρίζα σμίκρυνσης και συναντούσε έντομα ψάχνοντας αντίδοτο.
 
[video=youtube;WtrYO-Mog60]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα