Περι 65αρας TV και τα σχετικα

Chris27

RetroN00b
Joined
25 Φεβ 2014
Μηνύματα
826
Αντιδράσεις
990
Λοιπον ηρθενε η στιγμη για μια μεγαλη χορταστικη εικονα. Ειναι ΟΚ νομιζω οι 65" για τον χωρο μου. Χριση κυριως ταινιες απο dvd player και ιντερνετ, κανα ποδοσφαιρο, καμια σειρουλα, απο τηλεοπτικα προγραματα τιποτα σπουδαιο, αντε καμια Λιτσα Πατερα για τα ζωδια, καμια Χριστινα Σουζη για τον καιρο, κανα ντοκυμαντερ με την πολυμηνη θητεια Κασελακη στο στρατο, αυτα. Δεν ψαχνω το τελειο, ουτε τις πιο μοντερνες τεχνολογιες. Μια καλουτσικη εικονα θελω.
Απο μια ματια που εριξα στον τσιγγουνη, εχη ηδη δυο ερωτησεις. Τα 60Ηz ειναι ΟΚ γι αυτο που θελω η να ψαχνομαι στα 100? Απο οτι ειδα οι μοντερνες δεν εχουν αναλογικη εξοδο ηχου (RCA) και θελω να συνδεσω τον ηχο της στον αναλογικο προενισχυτη μου. Υπαρχει καμια πατεντα? Τωρα ψηφιακο ενισχυτη (1000-2000Ε) δεν αγοραζω. Δεκα εικοση χρονια πριν οκ θαδινα και 5 χιλιαρικα, πλεον δεν νομιζω οτι θα μου κανει αποσβεση.
Το badget κανα χιλιαρικο λεω, οχι οτι θα ζοριστω στα 1500, αλλα ουτε στα 500. Λοιπον ελπιζω στην στηριξη σας σε αυτο το quest γιατι το παιζω σε nightmare mode και ζοριζομαι. Καθε γνωμη ειναι πολυτιμη
 
Προτίμησε να είναι όσα περισσότερα Hz θα βρείς. Άν και τα 100Hz είναι περισσότερο για παιχνίδια κονσόλας ή pc. Tώρα για την σύνδεση του ενισχυτή με την τηλέοραση, υπάρχουν κάτι converter hdmi to rca, αλλά δεν έχω δοκιμάσει κανέναν για να σου πω με σιγουρία τι αποτέλεσμα θα έχει.
 
Αυτο που αναφερεις για χωριστο δωματιο, με προτζεκτορες καναπεδες, καλο ηχοσυστημα κτλ. Ειναι το ιδανικο δεν λεω (και μια συμαντικη λεπτομερεια, επενδυση τοιχων με χαρτονενιες θηκες αυγων, τισ βαφεις μετα με ενα σπρευ οτι χρωμα θελεις). Ειναι μεγαλη επενδυση και προυποθετει ναχεις μια παρεα να βλεπετε μια δυο ταινιες καθημερινα, για να κανεις αποσβεση καποια στιγμη. Εμεις βλεπυμε μια δυο ταινιες την εβδομαδα πλεον. Εγω εχω ενα σαλονι 4x8 μ, ο ενας τοιχος 4μ αδειος και μπεινει εκει η TV, το ηχοσυστημα, τα ηχεια. Στα 3-4μ αποσταση ενας καναπες και ειμαι μια χαρα. Στο αλλο μισο του δωματιου, υπαρχει τζακι καναπες πολυθρονες και το home cinema δεν επιρεαζει την διακοσμηση του χωρου, οποτε ο παραγοντας WAF ειναι αρκετα υψηλος. Οι ενστασεις που ειχα ηταν γιατι τρεμει ο καναπες οταν περπατα ο T-Rex και γιατι τα περιφερειακα εχουν τριγωνικο σχημα κι οχι παραλληλογραμο για να δενουν οπτικα με τα αλλα ηχεια. Τιποτα σοβαρο δλδ.
 
Είμαι υπέρ των πολλών Hz, ειδικά εφόσον αναφέρεις και ποδόσφαιρο, αλλά σημαίνει αυτόματα και διπλή τιμή. Πριν αγοράσεις βρες τρόπο να παρακολουθήσεις για λίγο σε μια τέτοια tv να κρίνεις ο ίδιος αν καταλαβαίνεις τη διαφορά και πόσο σημαντική σου φαίνεται γιατί εμπειρικά έχω διαπιστώσει πως δεν έχουν όλοι την ίδια αντίδραση.

Όσον αφορά το digital->analog υπάρχουν πια άπειροι μετατροπείς, για παράδειγμα μιας και συχνάζεις στο skroutz https://www.skroutz.gr/c/699/metatropeis-adaptors/f/565319_565349/Toslink-RCA.html
 
Oταν λετε πολλα Hz, ποσα εννοειτε? Οπως και στα PC monotors 75-100-165-240? Κονσολα δεν θα συνδεσω, ουτε το PC μαλλον. Κανα ιντερνετ ναι.
Παλιοτερα ειχα συνδεσει το dvd player στον ενισχυτη με ενα εξωτερικο dac, παρακαμπτοντας το dac του player. Xρειαζομαι κατι τετοιο με την TV η οι απλοι μετατροπεις ειναι ΟΚ?
 
Oταν λετε πολλα Hz, ποσα εννοειτε?
Προσωπικά εννοώ την αμέσως επόμενη κατηγορία από τα κλασσικά 60, δηλαδή αν δεν κάνω λάθος τα 100-120. Δεν έχω άποψη για τα ακόμη περισσότερα, είναι εκτός της κατηγορίας τιμής που θεωρώ λογικό να κοιτάω.
 
Πίσω
Μπλουζα