Ποιά είναι τα αγαπημένα σας φλίπερ;

telonio

Immense Cult RetroFigure
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
4.522
Αντιδράσεις
2.374
Aν και είμαι σίγουρος πως αυτό το thread θα πάρει το βραβείο των λιγότερων απαντήσεων και θα πέσει στον άπατο βούρκο της χρονοδίνης, ας το δημιουργήσω και ας με κρίνουν οι ημέρες που θα ακολουθήσουν. 

Ποιά είναι τα αγαπημένα σας φλιπεράκια; Με ποιό φλίπερ διασκεδάσατε με την ψυχή σας στο παρελθόν ή αφιερώνεται ακόμη τον χρόνο σας σε κάποιο virtual;

Συμπεριλαμβάνονται κλασσικά μηχανικά, νεότερα μηχανικά, virtual και από Η/Υ και κονσόλες. Κανένας περιορισμός, πεδίο ελεύθερο. Ας περιγράψουμε και τους λόγους που θεωρείτε πχ το συγκεκριμένο φλίπερ αγαπημένο. Δηλαδή τι σας αρέσει στο playfield και σας τραβάει πίσω να παίξετε; 

Προσωπικά αγαπημένα που βέβαια ποτέ δεν τα συνάντησα στην πραγματικότητα ήταν τα παρακάτω (ας είναι καλά το virtual pinball).

Bride of Pinbot 1991

Αν και με ένα γεμάτο playfield που δεν αφήνει την μπίλια να τριγυρνάει ελεύθερη όπως σε άλλα φλίπερ, είναι αρκετά εθιστικό από τις στοχευμένες βολές που απαιτεί από τον παίκτη. Οι διαδρομές του είναι εύκολες όσο και θανάσιμες ταυτόχρονα. Η γυναικία ρομποτική φωνή δίνει μια περίεργη αίσθηση στο παιχνίδι και οι ηλεκτρονικοί ήχοι προσδίδουν ευχάριστα στην ατμόσφαιρα. Οι επιστήμονες που έφτιαξαν το γυναικείο ρομπότ δεν πιστεύουν τα μάτια τους και φωνάζουν πως είναι ζωντανή. 

6794-bride-pinbot-virtua-pinball.jpg

Tales of Arabian Nights 1996

Ένα ακόμη αγαπημένο από την Williams. Ένα πολύ προσεγμένο και όμορφο playfield με πετυχημένα σχέδια και εντυπωσιακά χρώματα. Βολές της μπίλιας που χρειάζονται αρκετή δύναμη για να φτάσουν στα επιθυμητά σημεία. Εντυπωσιακό επίσης το χρυσό λυχνάρι που περιστρέφεται γρήγορα με κάθε χτύπημα της μπίλιας. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στον ήχο με υπέροχες μελωδίες και ειδικά την επική μελωδία που παίζει όταν χτυπήσετε το μπλε τζίνι. Γιατί δεν κάνεται μια βόλτα στο παζάρι;

TOTAN-playfield.jpg
 
Εχω παιξει καμποσα pinballs ενα ομως μου προκαλεσε και μου προκαλει δεος...το Centaur της Bally.

Απιστευτο Artwork, μουσικη και εφε που μανγητιζουν, καθηλωνουν.

Δυσκολο gameplay χωρις πολλα φτιασιδια.

Καταλαβαινω οτι ειναι απιαστο ονειρο η κατοχη τετοιου μηχανηματος και ετσι οταν πρωτοασχοληθηκα με τα pinball emulators ηταν το πρωτο που βαλθηκα να στησω.

Ενα βιντεο που εντοπισα (απο τυχερακια κατοχο)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Twilight Zone




Aυτα ειναι τα 3 αγαπημενα μου φλιπερακια και στην ουσια ειναι κατα σειρα 2,3,4 γιατι το νουμερο ενα αγαπημενο μου δεν ξερω πως ονομαζεται δεν θυμαμαι καν δηλαδη γιατι και για λιγο καιρο το ειχε η καφετερια του χωριου μου αλλα και δεν το εχω βρει πουθενα αλλου.Ειχε στην μεση ενα κεφαλι κουκλας που εμοιαζε με τον chucky την κουκλα του σατανα και δεν θυμαμαι αν κουνουσε περα δωθε τα ματια του αλλα σε καποια φαση ανοιγε το στομα του και αν βαζαμε την μπαλα μεσα εδεινε τρελους ποντους.Αυτο που μου εχει μεινει με αυτο το φλιπερακι ειναι πως ειχε καποιου ειδους αισθητηρα και μολις περνουσες απο συγκεκριμενο σημειο μπροστα απο το φλιπερακι ακουγοταν μια σπαστικη τσιριχτη φωνη και ελεγε ''Hey, bastard play here'' μιλαμε για φοβερη φαση χαχαχαχαχαχαχαχαχα :rofl: :rofl: :rofl:
 
Metal μάλλον αναφέρεις το Fun House. Aρκετά creepy..

fhpf-500x600.jpg

η μήπως το Circus Voltaire;
 
Metal μάλλον αναφέρεις το Fun House. Aρκετά creepy..

Προβολή συνημμένου 173032

η μήπως το Circus Voltaire;
Ναι το Fun House πραγματικα του μοιαζει παρα πολυ.Αν μπορουσαμε να ξερουμε για την φραση που ειπα πως ακουγοταν οταν πλησιαζες στο φλιπεαρακι θα ημουνα σιγουρος 100% πως ηταν αυτο.
 
Ήταν, είναι και θα είναι το Centaur. Όχι τόσο για το, δύσκολο, game play του αλλά για το εξαιρετικό του artwork. 
 
Απο τα "αναλαφρα" με διασκεδαζει πολυ το Harlem Globetrotters (παλι Bally)
 
Ενώ είναι απλό στο στήσιμο και χωρίς ράμπες, έχω κολλήσει στο Gorgar. Εννοείτε σε virtual έκδοση.
 
Πόσο θα ήθελα ένα φλίπερ, και ας μην είναι και το αγαπημένο μου , λολ!

Στο δια ταύτα, εγώ είχα πάθει κοκομπλόκο με το Medieval Madness, το είχα λιώσει στο Plauman, στην Καλλιθέα, μπροστά από την πλατεία Κύπρου. Ήταν στάνταρ 5 παιξιές, πριν το Virtua Striker 2 ,ή από κανα μπιλιαρδάκι με κανα φίλο. Λίγο η μουσική και τα ηχητικά εφφέ, λίγο η μπουκαπόρτα που σφυροκοπάς με την μπάλα και τα trolls που τα κοπανάς στη μούρη, το κάστρο να ανατινάζεται...Για μένα ήταν και είναι απλώς μαγεία!  Το έχω σε κάποιες software συλλογές για Ps2/Ps3 αλλά...δεν συγκρίνεται με το αληθινό.


Από Software, δεν γίνεται να μην αναφέρω τα Pinball Dreams, Pinball Fantasies, και Slam Tilt στην Amiga, που τα παίζω τακτικά και σήμερα.
 
Aλέξανδρε αν δεν κάνω λάθος το Medieval Madness πρέπει να είναι και ένα από τα πιο ακριβά φλίπερ στον κόσμο. Επίσης έχει βγεί και ένα επετειακό Medieval Madness ίδιο με το παλιό (και εξαιρετικά ακριβό 8.000 δολλάρια). Nα πάρουμε μερικά να έχουμε; :D

 
Πίσω
Μπλουζα