Ταινίες με τον Tarzan (Johnny Weissmuller)

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.460
Αντιδράσεις
1.052
Θυμάστε που κάθε Κυριακή μεσημέρι, έβαζε ασπρόμαυρες ταινίες ΤΑΡΖΑΝ με τον Τζόνυ Βαισμίλερ ;

Ειδικά σε μια που ο Ταρζάν πήγαινε στην Ν.Υόρκη, όλα τα παιδάκια

είχαμε κατενθουσιαστεί !
 
"Ταρζαν" Johnny Weissmuller

Eιδα προσφατα ενα αφιερωμα στην Ετ-3 για τους "ηρωες που αγαπησαμε" και ενας απο αυτους ηταν και ο "original" Tarzan αυτος που γνωρισαμε μεσα απο την κρατικη τηλεοραση στα 80ς.

Μιλαω για τον Johnny Weissmuller εναν ηρωα που αγαπησαμε μεσα απο αυτον του τον ρολο και τον μοναδικο που αναγνωριζω ως φεροντα τον τιτλο του "Ταρζαν" ολοι οι αλλοι ειναι μαϊμουδες. ;D

Ποιος μπορει να ξεχασει την θρυλικη κραυγη του (ΑΑΑΑααααα) την αγαπημενη του μαϊμουδιτσα "Τσιτα" την ατακα

"Μe Tarzan -you Jane"

Σας υπενθυμιζω οτι οι ταινιες του που βλεπαμε καθε κυριακη ηταν φτιαγμενες τα 30ς και 40ς παρολα αυτα η εντυπωση που μας κανανε ηταν αντιστοιχη των σημερινων ,πλουσιων σε εφε, blockbusters.

Johnny Weissmuller (June 2, 1904 – January 20, 1984) was an American swimmer and actor who was one of the world's best swimmers in the 1920s, winning five Olympic gold medals and one bronze medal. He won fifty-two US National Championships and set sixty-seven world records. After his swimming career, he became the sixth actor to portray Tarzan in films, a role he played in twelve motion pictures. Dozens of other actors also played Tarzan, but Weissmuller was by far the best known. His character's distinctive, ululating Tarzan yell is still often used in films.

His career really began when he signed a seven year contract with Metro-Goldwyn-Mayer and played the role of Tarzan in Tarzan the Ape Man (1932). The movie was a huge success and the 6'3" Weissmuller became an overnight international sensation. Even the author, Edgar Rice Burroughs, who created the character of Tarzan in his books, was pleased with Weissmuller himself, although he hated the studio's decision to present Tarzan as barely speaking English so much that he created his own concurrent Tarzan series filmed on location in Central American jungles and starring Herman Brix as a suitably articulate version of his character.
Weissmuller starred in six Tarzan movies for MGM with actress Maureen O'Sullivan as Jane and Cheeta the Chimpanzee. The last three also included Johnny Sheffield as Boy. Then, in 1942, Weissmuller went to RKO and starred in six more Tarzan movies with markedly reduced production values.
Johnny Weissmuller - Tarzan And The Amazons (1945)


Την φραση "Εισαι σαν την Τσιτα" την θυμαστε;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aπο τις 13 ταινιες σαν Ταρζαν 3 εχουν χαραχτει στην μνημη μου απο την Ελληνικη τηλεοραση και τα 80ς.

Trailer - Tarzan's New York Adventure (1942)

[video=youtube;MSaPkJs--sk]


[edit] dead picture [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο διαδικτυο μπορειτε να βρειτε

Tarzan the fearless (1933) με τον Buster Crabbe

Tarzan and the Trappers (1958 ) με τον Gordon Scott

Tarzan of the Apes (1918 ) με τον Elmo Lincoln

Tarzan and the Green Goddess (1938 ) με τον Bruce Bennet, ισως η πιο πιστη στα βιβλια ταινια

Tarzan's Revenge (1938 ) με τον Glen Morris

Και για οσους λατρευουν (οπως ο γραφων) τον Ταρζαν απο τα βιβλια του Μπαρροουζ - υπαρχουν και 2 ασπρομαυρες σειρες που τον παρουσιαζουν οπως ακριβως τον γνωρισαμε στα βιβλια.

Tarzan the Tiger (1929) Chapters 1-7

Tarzan the Tiger (1929) Chapters 8-15

The New Adventures of Tarzan 1

The New Adventures of Tarzan 2

The New Adventures of Tarzan 3

The New Adventures of Tarzan 4

The New Adventures of Tarzan 5

The New Adventures of Tarzan 6

The New Adventures of Tarzan 7

The New Adventures of Tarzan 8

The New Adventures of Tarzan 9

The New Adventures of Tarzan 10

The New Adventures of Tarzan 11

The New Adventures of Tarzan 12

[Προς αποφυγη παρεξηγησεων, ολο το ανωθεν υλικο ειναι πλεον PD (χωρις copyright control) ]
 
Γνωρίζετε φαντάζομαι πως κυκλοφορεί απ' την "Audio Visual" εδώ και 2-3 χρόνια περίπου ένα box με 6 ταινίες του, έτσι; Θέλω να το αγοράσω και όλο το αναβάλω και μπαίνει κάτι άλλο στη μέση... Που θα μου πάει όμως; ;)
 
Parakalw ! (ok το σβησα)
 
herco είπε:
Parakalw ! (ok το σβησα)
Πλάκα έκανα ρε, συ ! :D

Τι το έσβησες ;

Αφού όλα τα έργα σε αυτή τη σελίδα ήταν άνευ πνευματικών δικαιωμάτων.

Parakalo ξαναβάλτο ! Efxaristo (prokatabolika). :cool:
 
Σκεφτηκα να το κανω blog post τελικα. No problemo :)
 
...σα χτες μου φαινεται που μαθαινα κολυμπι στον μικρο Johnny...
 
Eιδα αυτες τις μερες το Tarzan's Secret Treasure,οι αρχικες φοβιες για την αντοχη στον χρονο της ταινιας εξαφανισθησαν στα πρωτα λεπτα και γνωριμα συναισθηματα και αναμνησεις πηραν την θεση τους.


Συνεχιζω και με τις υπολοιπες...


[edit] Αυτό το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο επειδή ο λογαριασμός YouTube με τον οποίον σχετίζεται έχει τερματιστεί [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτον τον Ταρζαν τον ειχα ξεχασει....θενξ Aardvark

edit: και exetlaios
 
Ο καλυτερος Ταρζαν απο οσους εχουν περασει απο την οθονη. :)


Tωρα αν ρωτησεις κανεναν γεννημενο το '90 θα σου πει για μια ταινια με τον Κασπερ Βαν Ντιεν.
 
ξανά είδα πρόσφατα τις 6 ταινίες που είχε κάνει με την RKO το 1942-1948 και μου άρεσαν πολύ, αν και όπως και να το κάνουμε έχουν γεράσει λίγο.
 
Ναι,πρεπει να τηλεμεταφερθεις σε ποιο αθωες εποχες για να της ευχαριστηθεις.


Κατι τετοιες ταινιες οπως και περιοδικα κομικς τα "ξεφυλλιζεις" οπως ξεφυλλιζεις αλμπουμς φωτογραφιων για τις αναμνησεις που θα ξυπνησουν.
 
Aν θελετε να μαθετε ποιες ακριβως ταινιες παιχτηκαν στην ΕΡΤ-2 την χρυση δεκαετια ,got you covered.


Iδου.


20151225_195643 - Copy.jpg

Capture.jpg

20151225_195643.jpg
 
Σύμφωνα με την λίστα που παραθέτει παραπάνω ο Aardvark οι ταινίες ήταν:

1. Ο Ταρζάν και η σύντροφός του (Tarzan and hia mate, 1934) Η δεύτερη ταινία με τον Βαϊσμίλερ στο ρόλο του Ταρζάν και την Μοριν Ο'Σάλιβαν σαν Τζέιν. και σίγουρα η πιο γνωστή. Σκηνοθετημένη από τον Σέντρικ Γκίμπονς.

2. Η φυγή του Ταρζάν (Tarzan esccapes, 1936). Η τρίτη ταινία με τον Βαϊσμίλερ, σκηνοθετημένη από τον Ρίτσαρντ Θορπ.

3. Ο γιος του Ταρζάν (Tarzan finds a son, 1939). Η τέταρτη ταινία με τον Βαϊσμίλερ, ο γιος είναι φυσικά θετός γιος (μην ξεχνάμε ότι ο Ταρζαν και η Τζέιν στις ταινίες αυτές είναι ανύπαντροι οπότε δεν θα μπορούσαν να έχουν βιολογικό παιδί. Στον ρόλο του γιου (που ονομαζόταν Το Αγόρι-Boy) ο Τζόνι Σέφιλντ. Η δεύτερη ταινία της σειράς σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Θορπ.

4. Ο μυστικός θησαυρός του Ταρζάν (Tarzan's secret treasure, 1941). Πέμπτη ταινία για τους Βαϊσμίλερ και Ο'Σάλιβαν, η τρίτη σε σκηνοθεσία Θορπ και η δεύτερη με τον Σέφιλντ.

5. Ο Ταρζάν στην Νέα Υόρκη (Tarzan's New York adventure, 1942). Έκτη ταινία για τους Βαϊσμίλερ και Ο'Σάλιβαν (η οποία μετά από αυτήν την ταινία θα εγκαταλείψει τον ρόλο της Τζέιν), είναι και η τελευταία που θα κυκλοφορήσει από την MGM τέταρτη σε σκηνοθεσία Θορπ και τρίτη για τον Σέφιλντ στον ρόλο του αγοριού.

6. Ο θρίαμβος του Ταρζάν (Tazan triumphs, 1943). Την MGM διαδέχεται η RKO (που θα κυκλοφορήσει άλλες 6 ταινίες), οι Βαϊσμίλερ και Σέφιλντ παραμένουν στους ρόλους του Ταρζάν και του Αγοριού αντίστοιχα, ενώ η Τζέιν λείπει για ταξίδι στην Ευρώπη. Σκηνοθετεί ο Βίλχελμ Θιέλε.

7. Ο Ταρζάν και οι Αμαζόνες (Tarzan and the Amazons, 1945). Η τρίτη ταινία από την RKO είναι η ένατη συνολικά με τον Βαϊσμίλερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και η έκτη με τον Σέφιλντ σαν Αγόρι. Για πρώτη φορά ο ρόλος της Τζέιν ερμηνεύεται από την Μπρέντα Τζόις ενώ σκηνοθετεί ο Κερτ Νιούμαν (γνωστότερος για την σκηνοθεσία της κλασικής Μύγας με τον Βίνσεντ Πράις). Από αυτήν την ταινία και μετά αν και δεν αναφέρεται ρητά το σκηνικό του Ταρζάν μεταφέρεται από "κάπου στην Αφρική" σε "Κάπου στην Ασία/Ωκεανία" με τους ιθαγενείς να είναι πιο ανοιχτόχρωμοι (σχεδόν λευκοί) και να διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην υπόθεση)

8. Ο Ταρζάν και η Λεοπάρδαλη (Tarzan and the Leopard Woman, 1946). Η ομάδα Βαϊσμίλερ-Τζόις-Σέφιλντ επιστρέφει ξανά κάτω από την σκηνοθετική καθοδήγηση του Κερτ Νιούμαν

9. Ο Ταρζάν και οι γοργόνες (Tarzan and the Mermaids, 1948). Η δωδέκατη (και τελευταία) ταινία του Βαϊσμίλερ σαν Ταρζάν. Ο Τζόνι Σέφιλντ είχε εγκαταλείψει την σειρά από την προηγούμενη ταινία (Ταρζάν ο Εκδικητής, που δεν αναφέρεται στη λίστα), ενώ η Μπρέντα Τζόις θα ερμηνεύσει για τέταρτη φορά τον ρόλο της Τζέιν (θα επιστρέψει για μια ακόμα φορά σαν Τζέιν στο Η μαγική πηγή του Ταρζάν το 1949-με Ταρζάν τον Λεξ Μπάρκερ που διαδέχτηκε τον Βαϊσμίλερ στο ρόλο- πριν εγκαταλείψει τον ρόλο της Τζέιν και μαζί τον κινηματογράφο). Σκηνοθετήθηκε από τον Ρόμπερτ Φλόρεϊ

10. Ταρζάν, ο βασιλιάς της ζούγκλας. Δεν είμαι σίγουρος ποια ταινία είναι αυτή. Λογικά πρέπει να είναι το Tarzan the Ape-Man (1932), η πρώτη ταινία του Βαισμίλερ στον ρόλο του Ταρζάν με την Μορίν Ο'Σάλιβαν σαν Τζέιν, σκηνοθετημένη από τον Β.Σ. βαν Ντάικ και που στην Ελλάδα είναι γνωστή σαν Ταρζάν ο άρχων της ζούγκλας.

Σε αυτήν την σειρά δεν προβλήθηκαν (αν όντως έχω δίκιο για την 10η ταινία και αν είναι ακριβής η λίστα του περιοδικού):

1. Ο Ταρζάν στην Έρημο (Tarzan's desert mystery, 1943). Γυρισμένη το ίδιο έτος με τον θρίαμβο του Ταρζάν, με τους ίδιους βασικούς συντελεστές (Βαϊσμίλερ & Σέφιλντ οι πρωταγωνιστές, Θίελε ο σκηνοθέτης) και ξανά με την Τζέιν να απουσιάζει, είναι η δεύτερη ταινία για την RKO, η όγδοη για τον Βαισμίλερ.

2. Ταρζάν ο Εκδικητής (Tarzan and the Huntress, 1947). Πέμπτη ταινία για την RKO, ενδέκατη για τον Βαϊσμίλερ, όγδοη (και τελευταία) για τον Σέφιλντ στον ρόλο του Αγοριού, τρίτη για την Μπρέντα Τζόις στον ρόλο της Τζέιν αλλά και για τον Νιούμαν στη θέση του σκηνοθέτη, είναι απλά άλλη μια ταινία με τον Ταρζάν.
 
Eξαιρετο ποστ!
 
Δεν είχα χάσει καμμία από αυτές τις ταινίες στην κρατική τηλεόραση. Είχα σκάσει από την στεναχώρια μου όταν η Μορίν Ο' Σάλιβαν αντικαταστάθηκε από την άλλη. Πω πω ζημιά! Μου άρεσε τόσο πολύ το πρώτο ζευγάρι που δεν μπορούσα να δεχτώ την αντικατάσταση. Στο μυαλό μου (ήμουν πολύ μικρή) ήταν σαν να είχε χωρίσει ο Ταρζάν από την Τζέιν του. :)
 
Μεσα 70ς υπηρξε στην ΕΡΤ οχι στην ΥΕΝΕΔ το απογευμα αλλος ενας ΤΑΡΖΑΝ με τον Τζονυ Βαϊσμιλερ ενα παιδακι και μια μαϊμου,μονο που δεν ηταν ο original παροτι στο προγραμμα εγραφε ΤΑΡΖΑΝ.


Και την μαιμου την λεγαν Τάμπα.



Ηταν το Jungle Jim!




https://en.wikipedia.org/wiki/Jungle_Jim_(TV_series)

Capture.JPG
 
Πίσω
Μπλουζα