Διαγωνισμός Adventure Games Retromaniax - Μέρος 4ο

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Joined
16 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.603
Αντιδράσεις
202
SA:


Διαγωνισμός Adventure Games Retromaniax - Μέρος 1ο

 


Διαγωνισμός Adventure Games Retromaniax - Μέρος 2ο

 


Διαγωνισμός Adventure Games Retromaniax - Μέρος 3ο

Σας είχαν λείψει οι διαγωνισμοί; Έχετε λοιπόν άλλη μια ευκαιρία να παίξετε στον τελευταίο. Αυτή τη φορά τα δώρα είναι μπόλικα:

Α' Βραβείο: Sanitarium, Of Light and Darkness και Diamonds in the Rough.

Β' Βραβείο: Journeyman Project Turbo, Journeyman Project 2: Buried in Time και Faust.

attachment.php


attachment.php


attachment.php


Το Sanitarium είναι ίσως το πιο γνωστό από τα παραπάνω παιχνίδια και ένα από τα αγαπημένα μου προσωπικά, ένα πολύ ατμοσφαιρικό θρίλερ μυστηρίου. Το Of Light and Darkness είναι ένας πολύ σπάνιος τίτλος, πολύ πρωτότυπο adventure στην ιδέα και στην υλοποίησή του που λαμβάνει χώρα σε ένα χωριό ανάμεσα στον παράδεισο και την κόλαση λίγο πριν την Αποκάλυψη. Τα δύο Journeyman Project είναι τα πρώτα μέρη της εξαιρετικής τριλογίας επιστημονικής φαντασίας της Sanctuary Woods που λατρεύτηκε από τους φίλους των ταξιδιών μες στον χρόνο (για την ακρίβεια το Turbo είναι η βελτιωμένη έκδοση του πρώτου παιχνιδιού). Τέλος, το Faust είναι ένα τυπικό παιχνίδι της Cryo που πάντως έχει αρκετά καλύτερη ιστορία και πιο ευφάνταστους γρίφους από ό,τι μας συνήθιζε η εταιρεία στα 90s.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν για να κερδίσετε τα παραπάνω; Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται η παραμικρή γνώση πάνω στα adventure games, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λύσετε παζλ! Σας έχω ετοιμάσει 10 παζλ αυξανόμενης δυσκολίας πάνω σε εικόνες δημοφιλών παιχνιδιών περασμένων δεκαετιών. Λύστε όσα έχετε υπομονή να κάνετε, ακόμα και μόνο με 1 θα μπείτε στην κλήρωση. Εννοείται πως όσο περισσότερους πόντους μαζέψετε τόσες περισσότερες πιθανότητες έχετε να νικήσετε. Λόγω της φύσης των παζλ ευελπιστώ να δω συμμετοχές και από παιδιά που δεν παίζουν adventure games, άλλωστε ο κάθε νικητής έχει τη δυνατότητα να μεταβιβάσει το δώρο του σε κάποιο άλλο μέλος του GRM.

Αφού λύσετε ένα παζλ, πρέπει να πάρετε ένα screenshot και να μου το στείλετε με email στο alkis21{AT}freemail.gr . Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, αν δεν γνωρίζετε κάποιον πιο εύκολο απλά πατήσετε το πλήκτρο PrtScn, ανοίξτε το Paint και επιλέξτε επικόλληση. Σώστε την εικόνα και στείλτε μου τη. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε το username σας. Και αν όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν επαρκές κίνητρο, σας ενημερώνω ότι η κλήρωση αναμένεται πιο ευφάνταστη από ποτέ!

Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δεν περιμένω από κανέναν να τα λύσει όλα, ειδικά το 10ο δεν βλέπω ούτε τον billy να έχει την υπομονή να τα καταφέρει! Εμένα μου πήρε περίπου 4 ώρες. Για να δούμε... Για να σας βοηθήσω λιγουλάκι δείτε τις εικόνες που θα πρέπει να συνθέσετε:

attachment.php


Καλή επιτυχία σε όλους!

Παζλ 1 (5 πόντοι)

Παζλ 2 (5 πόντοι)

Παζλ 3 (5 πόντοι)

Παζλ 4 (10 πόντοι)

Παζλ 5 (10 πόντοι)

Παζλ 6 (10 πόντοι)

Παζλ 7 (20 πόντοι)

Παζλ 8 (20 πόντοι)

Παζλ 9 (20 πόντοι)

Παζλ 10 (50 πόντοι)
 
Αλκη, δίνεις ρέστα όπως πάντα !! :thumbup: Τα retro-παιχνιδο-παζλ είναι μία πρώτης τάξεως ασχολία για να περάσει ευχάριστα η ώρα.

Θα κάνω μία προσπάθεια, αλλά όχι άμεσα γιατί δουλεύω αυτές τις μέρες. (τσέκαρα και το τελευταίο: όντως τεράστιο, με πολλά κομμάτια !! Τα πρώτα παζλ, που είναι και πιό εύκολα, θα τα "παλέψω" σίγουρα :D ).
 
billy είπε:
Θα κάνω μία προσπάθεια, αλλά όχι άμεσα γιατί δουλεύω αυτές τις μέρες. (τσέκαρα και το τελευταίο: όντως τεράστιο, με πολλά κομμάτια !! Τα πρώτα παζλ, που είναι και πιό εύκολα, θα τα "παλέψω" σίγουρα :D ).
Αρχισε να τα μασαει ηδη .... Τρεμε Billy:p

εγω ηδη ξεκινησα και ειμαι στο 4ο ....
 
Εύγε Άλκη, είσαι καμένος. Και εγώ που βγάζω τα ματάκια μου τώρα με τα κομματάκια σου ακόμα πιο πολύ :p

Όμως, θα καταθέσω τη συμμετοχή μου ΜΟΝΟ αν συμμετάσχει και ο POOK :p
 
AMAAANNN!!!! Θα χάσω την Ανάσταση!!!!!

Εύγε Άλκη!!!

Εννοείτε οτι περιμένουμε τη συμμετοχή του POOKY-MAN!!!
 
Μόνο την Ανάσταση θα χάσεις? Εγώ μέχρι και το κατσικάκι θα παρατήσω!!!!!! Ζημιά......

Ευχαριστούμε Αλκη :D
 
ooopps ξεχασα να ευχαριστησω τον διοργανωτη

Kambia είπε:
Μόνο την Ανάσταση θα χάσεις? Εγώ μέχρι και το κατσικάκι θα παρατήσω!!!!!
Πολυ φοβαμαι οτι λογω ροπης/εφεσης σε puzzles (τολμω να υποθεσω λογω Rubik)

θα φαμε την σκονη της Kambiaς.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
απο ποιο παιχνιδι ειναι το τελευταιο;
 
Maupiti Island. ;)

Eξαιρετικό Γαλλικό adventure.
 
Να προτείνω τον alkis21 για honoured και πιστεύω ότι θα συμφωνίσει και η πλειψηφία μαζί μου. Μας έχει προσφέρει άπρειρες στιγμές γέλιου, ευχαρίστησης και χαλάρωσης. Ο άνθρωπος είναι απλά ένα μεγάλο ταλέντο που χάνεται στη χώρα που βρισκόμαστε. Άπειρο respect.

(Όσο για μένα, guys δεν συμμετέχω σε κανένα διαγωνισμό ακόμα και αν έδινε το τελευταίο laptop της Alienware για δώρο και να είχε ερωτήσεις για FPS games.... Προσωπικό κόλλημα, no offence. )

Περιμένω τα αποτελέσματα και την απολαυστική έκβαση του παρόντος νηματίου!!!!!!!
 
pooky(1) είπε:
(Όσο για μένα, guys δεν συμμετέχω σε κανένα διαγωνισμό ακόμα και αν έδινε το τελευταίο laptop της Alienware για δώρο και να είχε ερωτήσεις για FPS games.... Προσωπικό κόλλημα, no offence. )
Γιατί Pook είσαι τόσο σκληρό αγόρι;
 
Έχει να κάνει με το αμαρτωλό και άστατο παρελθόν μου (λέμε τώρα λες και το παρών μου είναι stable.... ) . Θα σου πω από κοντά.....
 
Εχω ξεκινησει 2 φορες το νο 10 και νομιζω υπαρχει ενα 'bug'. Λειπουν καποια κομματια, ενω νομιζω οτι το πλαισιο του flash ειναι μικρο (WIDTH="705" HEIGHT="570") με αποτελεσμα να μη χωραει ολη η εικονα.
 
Το έχω φτιάξει οπότε είμαι σίγουρος ότι δεν λείπουν κομμάτια, και η εικόνα είναι 640x480.
 
Το αφήνω στο 7ο για την ώρα αλλά θα το συνεχίσω αργότερα :D
 
f2bnp είπε:
Το αφήνω στο 7ο για την ώρα αλλά θα το συνεχίσω αργότερα :D
καλα .....απο το Σαββατο στο 7ο το εχω αφησει και εγω ....

απο το 7ο και μετα αρχιζουν τα βαρεα και ανθυγυειινα ....
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα