Νέος στον Commodore 64, βοήθεια!

geoanas είπε:
Ατμοκαθαριστής σε πλακέτα ?Χμμμ...too damn risky....
Εγώ εννοούσα ότι με τον ατμοκαθαριστή καθαρίζεις τα πλαστικά... ελπίζω να μην έριξες ατμό κατευθείαν πάνω στην πλακέτα.
 
geoanas είπε:
Ατμοκαθαριστής σε πλακέτα ?Χμμμ...too damn risky....
Από ποίας απόψης, λόγω θερμοκρασίας ή λόγω υγρασίας?

Καθάρισα την πλακέτα (και τα πλαστικά, αν και η δουλειά που έκανε στα πλαστικά δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα, το καλύτερο καθάρισμα έγινε με τρίψιμο με σφουγγάρι) με τον ατμοκαθαριστή, αποφεύγοντας τελείως σημεία όπως το tv modulator.

Και φυσικά από κάποια απόσταση, όχι να την ψήσουμε κιόλας, 10 εκατοστά περίπου. Αν και τα τσιπάκια δεν είναι και τόσο ευπαθή στη ζέστη όσο φαίνεται (κυρίως χαλάνε λόγω του ρεύματος), έχω κάνει άπειρες κολλήσεις/αποκολλήσεις με κολλητήρι και μια φορά δεν μου έχει κάεί τσιπάκι, και μιλάμε για θερμοκρασίες πολύ μεγαλύτερες των 100 κελσίου.

Στεγνώνει γρήγορα επειδή είναι ζεστός ο ατμός, αλλά φυσικά και την έχω αφήσει από χθές το μεσημέρι για να είμαι σίγουρος ότι έχει στεγνώσει τελείως.

Αν μια πλακέτα έχει στεγνώσει και δεν έχει μπεί υγρασία σε σημεία κρυφά, δεν υπάρχει φόβος. Το θέμα είναι να μην πάρει ρεύμα όσο εξακολουθεί να υπάρχει επάνω της υγρασία.

Μια πλακέτα spectrum που είχε γίνει καφέ από τη βρώμα, την είχα σαπουνίσει κανονικά κάτω από τη βρύση. Αφού στέγνωσε για καμια μέρα και είχε ξεπλυθεί και με ισοπροπυλική αλκοόλη δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Ένας άλλος τρόπος να απομακρύνεις την υγρασία μετά το μπάνιο είναι να την περιλούσεις με οινόπνευμα ή ισοπροπυλική αλκοόλη η οποία αναμιγνύεται με το νερό, το συμπαρασύρει και στεγνώνει πολύ γρήγορα.

ps

Τελικά πήρα ατμοκαθαριστή Funai από τον Μαρινόπουλο, πολύ τζάμι, 1600W με μισό λίτρο χωρητικότητα νερού, εξαρτήματα κλπ, για 39.90 ευρώ.
 
Το νερό που έβαλες στον ατμοκαθαριστή ήταν κανονικό η αποσταγμένο?Γιατί με το δεύτερο δεν υπάρχει κανένας φόβος αλλά με της βρύσης αφήνει άλατα τα οποία δημιουργούν προβλήματα...
 
Απιονισμένο έβαλα, στη δουλεία μου (χημικό εργαστήριο) έχω βρύση με απιονισμένο νερό και παίρνω μπετόνι στο σπίτι για το σίδερο :D

Αλλά εκτός αυτού βρε Akmaka, τα άλατα μένουν πάνω στην αντίσταση, δεν περνούν στον ατμό (ίσως ελάχιστα).

Εσύ έχεις καθαρίσει πλακέτα έτσι?

Τώρα έχω το πληκτρολόγιο στο μούσκιο από χθές (με βγαλμένη την πλακέτα επαφών και το κουμπί διακόπτη :D ), μάλλον θα χρειαστεί αμμοβολή :D
 
Εγώ γνωρίζω πως τα άλατα διαβρώνουν τα πάντα...Πάντως έχασα την τέλεια εικόνα..Να δω τον gtsamour με τον ατμοκαθαριστή στο χέρι και τσεμπέρι εργασίας να καθαρίζει..... :D
 
Πού την έχασες την τέλεια εικόνα, σε ποιό μηχάνημα. Πάντως γενικά καλό είναι μετά από πλυσίματα να κάνουμε ένα splash με οινόπνευμα πάνω στην πλακέτα ώστε να μην μείνουν ούτε άλατα ούτε τίποτα από νερό.

Και να με δείς να καθαρίζω πλακέτες πάει καλά, αν με δείς να καθαρίζω κουρτίνες με τον ατμό να αρχίσεις να ανυσηχείς :D

geonas εσύ δεν είχες πεί πιο πριν ότι πλένεις 0πλακέτες στο πλυντήριο πιάτων? Βάζεις και λαμπρυντικό?
 
Ο καθαρισμός του μηχανήματος τελείωσε και λειτουργεί άψογα.

Το θέμα του ήχου στην Sony Tv μου λύθηκε και αυτό με ρύθμιση trimmer που υπήρχαν πάνω στο modulator και ο ήχος τώρα είναι πεντακάθαρος.

Επίσης με ρύθμιση trimmer βελτιώθηκε και η εικόνα και τώρα είναι πεντακάθαρή :D

Τώρα μένει ο καθαρισμός του κασσετοφώνου και του τροφοδοτικού :D
 
gtsamour σε γουστάρω γιατί είσαι τελειομανής όπως εγώ και ο geoanas! :thumbup:
 
Το κόλπο με το οινόπνευμα το χρησιμοποιώ κι εγώ για να παρασύρω τα υπολείματα του νερού,αλάτων,μπίχλας κλπ ...
 
Μόλις τα τελειώσω θα βάλω φωτό :D
 
α!!! χα χα χα για μια στιγμή νόμιζα ότι είπες πως θα το βάλεις φωτιά..χα χα χα. :D

Μπα....γέρασα τα ματάκια μου σε με βοηθούν.. :confused: :D
 
Λοιπόν,

αφού πλύνουμε την πλακέτα την λούζουμε με οινόπνευμα για να φύγει το νερό, και για να σιγουρευτούμε ότι δεν έμεινε υγρασία, την ανάβουμε (σκοτώνει και τα μικρόβια που επιβίωσαν του οινοπνέυματος).

Προσοχή, μόνο για 3 λεπτά γιατί μπορεί να ψιλοαρπάξει :D :D :D (κοντά σε νεροχύτη γεμάτο νερό καλού κακού)

Και ειδού, Commodore64 carbonize
 
Πίσω
Μπλουζα