Η νέα γενιά κονσολών είναι όπως την περίμενατε;

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.320
Αντιδράσεις
5.897
Oταν πρωτοακουσαμε τα specs απο ps4 και xbox one οι περισσοτεροι ενθουσιαστηκαν με τους πολυπυρηνους και ισχυρους επεξεργαστες,με τα πολλα GB μνημης ram και με της ισχυρες gpu που εχουν και οι δυο κονσολες αλλα και με καποια δειγματα απο παιχνιδια που εδειξαν στον κοσμο οι δυο εταιριες χωρις ομως κανενα απο αυτα τα παιχνιδια να βγαζει ματια και να πουμε ολοι οτι πραγματικα αυτο που βλεπουμε ειναι next gen και σε καμια περιπτωση δεν μπορουν να το αποδοσουν παλαιοτερες κονσολες η ακομα και να συγκρινουμε τα ps4,xbox 360 με συγχρονα PC λογο και καλα της κλειστης αρχιτεκτονικης των κονσολων.

 

 


Απο τοτε περασε αρκετος καιρος και πολλες και διαφορες ειδησεις βγηκαν στην φορα για της δυο κονσολες οπως επισης και πολλα η λιγα αναλογα πως θα το περει κανεις αρνητικα αλλα και θετικα με τα περισσοτερα αρνητικα να ειναι για την κονσολα της M$.Ολος ο κοσμος ενθουσιασμενος απο την ''νεα γενια'' κονσολων περισσοτερο γιατι βαρεθηκε πιο πολυ απο τα πολλα χρονια που υπαρχουν στην αγορα τα ps3 και xbox 360 και λιγοτερο απο τα παιχνιδια που ειδε στην νεες κονσολες ακουγε με ενθουσιασμο πολλους και διαφορους της βιομηχανιας του gaming να δηλωνουν με στομφο και σιγουρια για το στανταρντ 1080p και 60fps που και καλα θα βλεπουμε σε καθε παιχνιδι και πολυ το πηγαιναν και παρα περα και ονειρευοταν στον βαθυ τους υπνο μεχρι και 4Κ αναλυσεις και μαλιστα gameplay.


 


Φτανουμε λοιπον στο σημερα λιγο πριν κυκλοφορησουν οι κονσολες και εμφανιζονται σιγα σιγα αναλυσεις για καποια παιχνιδια που θα κυκλοφορησουν και στης δυο οπως και γενικοτερα καποια βιντεο.


 


Μια απο αυτες της αναλυσεις ειναι της Digital Foundry οποια γεινεται για το Battlefield 4 αναμεσα σε ps4-xbox one αλλα και PC ασχετα αν προσπαθουν οι τυποι στην DF να μας πουλησουν τον παπα τους και να συγκρινουν ενα PC που φοραει εναν 8πυρηνο επεξεργαστη
AMD FX-8350,8GB ram και δυο καρτες γραφικων Radeon HD 7970 σε διαταξη crossfire με της νεες κονσολες και οτι και καλα ισως να ειναι ισαξια αυτα τα μηχανηματα.Σε αυτη την αναλυση λοιπον ολα ωσα ακουγαμε μεχρι τωρα φυσικα και δεν επιβεβεωνονται γιατι ακομα και κονσολες με αυτα τα specs δεν μπορουν να τρεξουν σε full HD αλλα αντιθετα 900p το ps4 η 1600x900 το ps4 60fps και 720p το xbox one η 1600x900 60fps.

 


http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-battlefield-4-next-gen-vs-pc-face-off-preview





Φυσικα δεν ειναι μονο αυτη η αναλυση αλλα υπαρχουν και βιντεο του Assassin's creed IV με VS μεταξυ ps3-ps4 που πραγματικα εκτος απο ελαχιστες λεπτομερεις,καπως καλητερη απεικονιση του νερου και ελαχιστα καλητερο Draw distance σε καμια περιπτωση δεν ειναι αυτο που θα περιμεναν οι μελοντικοι κατοχοι των νεων μουφοnext gen κονσολων που δειχνουν λες και παλιωσαν πριν καν κυκλοφορησουν και το στανταρ οπως φαινεται θα ειναι και παλι HD Ready με καποιες αναλαμπες σε Full HD σαφως περισσοτερες απο την τωρινη γενια εννοοιται αυτο.


 





 


Oι νεες κονσολες παλιωσαν πριν ακομα κυκκλοφορησουν και η οποια συγκριση με τα PC ειναι να χαμε να λεγαμε αλλα και το Wii U με αυτα που βλεπουμε απο της νεες κονσολες φανταζει μια εξαιρετικη και πολυ καλη επιλογη για next gen κονσολα και ισως γιαυτο αρχισαν και τα πολυ θετικα αρθρα απο Edge και Eurogamer.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι νέες κονσόλες είναι όπως τις περίμενα εγώ..

Τώρα για τους πολλούς που περίμεναν "ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ", που περίμεναν 4Κ παιχνίδια, που περίμεναν το PS4 να πατάει για πλάκα ένα "τούμπανο" PC των μερικών 1.000δων ευρώ, και πίστευαν ότι τα 8 GB GDDR5 κάνουν την διαφορά, τι να πω... Ας ήταν λίγο περισσότερο διαβασμένοι, και λιγότερο αισιόδοξοι.. :p

Υ.Γ.: Πάντως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα για τα νέα συστήματα, και για να δούμε τι πραγματικά μπορούν να κάνουν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σιγουρα τα Χ1 και PS4 ΔΕΝ ειναι αυτα που περιμεναμε!

Εχουν αρκετα αναβαθμισμενες GPU αλλα τιποτα το ιδιαιτερο οσο αφορα τις CPU.

Κανεις ομως λαθος να συγκρινεις το WiiU και τους αλλους δυο με βαση την αναλυση. Στα 1080p το WiiU κουναει 30 φορες λιγοτερα τριγωνα.

Νομιζω το συζητουσαμε παλιοτερα οτι οι artists "τραβανε" τα παιχνιδια στα 720p / 30 καρε διοτι θελουν την ιπποδυναμη που γλυτωνουν να την κανουν πολυγωνα. Μεγαλο προβλημα. Σε αυτους που την βρισκουν με screenshots ειναι ΟΚ αλλα σε οσους εχουμε μαθει απο 60αρια, υπαρχει θεμα.

Φαντασου τωρα στα launch παιχνιδια...Υπαρχει NDA στα περισσοτερα για το gameplay και ο μονος τροπος για hype ειναι τα screenshots. Οποτε μιας και ειναι αγουρο ακομα το development οσο αφορα την εμπειρια πανω στο νεο hardware, πανε στα 720p και τιγκαρουνε στο τριγωνο και στα shaders για να εντυπωσιασουν περισσοτερο.

Το 720p το περιμενα και το φοβομουν. Αυτο που δεν περιμενα εως και 1 χρονο πριν, ειναι τα αδυναμα CPUs...

Kρατω μια χαραμαδα ελπιδας περι X1 custom co-processors και το cloud computing αλλα υπαρχει η σκια της παρομοιας αρχιτεκτονικης αναμεσα στους δυο που ενδεχεται να μας φλομωσει στα multiplatform

Ειδομεν
 
Σε καμια περιπτωση δεν συγκρινω το Wii U με της αλλες δυο κονσολες και πραγματικα και μονο τα specs να δει καποιος δεν μπορει να το κανει αυτο αλλα πραγματικα το συγκρινω στα ωσα βλεπω μεχρι τωρα γιατι μας παρουσιασαν την κονσολα ως ενα Wii 2 και ισοδυναμο με τα xbox 360 και ps4 κατι που ειναι εντελως λαθος και αυτο που βλεπω μεχρι τωρα ειναι οτι αν βγαλουμε στην ακρη της μικρες πωλησεις που γιαυτο δεν κυκλοφορουν τα μεγαλα first party δεν βλεπω αλλον λογο στο μελον να μην κυκλοφορησουν στο Wii U μελοντικες μεγαλες παραγωγες γιατι πολυ απλα ακομα και με πιο ανισχυρο hardware μπορει ανετα να τα σηκωσει.Τελως παντων το θεμα μας δεν ειναι το Wii U αλλα το οτι σε καμια περιπτωση δεν εχουν γιννει πραγματικοτητα ολα αυτα που περιμεναν οι gamers απο τα ps4,xbox one και παμε παλι σε μια απο τα ιδια απλα με ενα μικρο βηματακι παραπανω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όντως η μάχη PC vs xbox/PS4 είναι άνιση αυτή τη στιγμή και σε λίγους μήνες θα είναι ανούσια και η οποιαδήποτε αναφορά σε σύγκρισή τους. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα, βλέπω ότι sony και m$ προσφέρουν δύο νέες κονσόλες με ελάχιστα βελτιωμένα γραφικά και χαρακτηριστικά από τους προκατόχους τους. Αν δηλαδή μείνουν εκεί κινδυνεύουν περισσότερο από τις ίδιες τις κονσόλες τους προηγούμενης γενιάς και τόσο από το Wii U. Ο έξυπνος και διαβασμένος καταναλωτής γιατί να προτιμήσει να αγοράσει ένα xbox one για παράδειγμα όταν με τα μισά χρήματα και λιγότερο μπορεί να έχει το xbox360 με τα ίδια ακριβώς παιγνίδια? Ή με τα χρήματα αυτά να κάνει μια αναβάθμιση στο PC του?

Κανονικά θα πρέπει να τα ψάλω και στη Νιντέντο που μας προσέφερε μια νέα κονσόλα με τα ίδια ακριβώς παιγνίδια του Wii και με βελτιωμένα γραφικά, όπως Wii Party U, Wii Fit U, NSMB U, Wii Sports U κτλ..... Η κονσόλα λοιπόν που θα κερδίσει την 8η γενιά θα είναι εκείνη που προσφέρει κάτι το ξεχωριστό από ότι ένας μέτριος Η/Υ, ότι έκανε ο Wii στην 7η γενιά.
 
Ποτε η διαμαχη κονσολες-πισι δεν παιχτηκε στο hardware. Τα παιχνιδια που θα βγουνε μετρανε. Τι να το κανεις το ps4 εαν εχει τα ιδια παιχνιδια με το ps3, ή τι να το κανεις το ps3 εαν βγαινουν παιχνιδια μονο για το ps4. Μην ξεχνατε οτι το ps1 ειχε CPU στα 33ΜΗΖ και 2ΜΒ ραμ, και ειχε καλυτερα παιχνιδια απο τα πισι του 2000, που ειχαν CPU pentium 500+ MHZ, ακριβοτερες καρτες γραφικων, πολλα ΜΒ μνημης και κοστιζαν μια περιουσια.
 
Καποιοι ειχαν προσδοκιες για 4k παιχνιδια αλλα απο τι φαινεται δεν προκειται να γινει , ας καταφερουν τα 1080p 60fps σε ολα τα παιχνιδια και βλεπουμε.

Ποτε δεν πιστευα οτι τα ps4/one θα ειναι καλυτερα απο ενα gaming pc που παιζει τα παντα σε high/ultra settings 1080p και δεν χρειαζοντε 2x7870 για να παιξεις ετσι .Η συγκριση του Digital Foundry μου φανηκε αστεια οταν το διαβασα και προσπαθουσα να καταλαβω τι εννοει...

Ας περιμενουμε να βγουνε οι κονσολες αυτες να δουμε και με τα ματια μας και τι θα μπορεσουν να κανουν σε βαθος χρονου.

Οσο για το Wii U υπηρχε ενα θεμα με τα παιχνιδια(ελλειψη) στους πρωτους 5-6 μηνες αλλα απο τον Ιουνιο και μετα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και αρχιζουμε να βλεπουμε πολυ ωραια παιχνιδια και γραφικος και σε gameplay και τα καλυτερα ερχονται :D .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πιανεστε με το 4Κ μερικοι χτυπατε το ταβανι και αφηνετε τα πατωματα με τα επιπλα που ειναι η ουσια,ενα ποστ,ενα θρεντ,ενα site να δω που να γραφει για 4Κ gaming σε αυτην την γενια εδω και ενα χρονο δεν ξερω ποσο που ειδαμε τις κονσολες.


Σαν να παραπονιεμαι εγω που η ταμπλετα του U δεν ειναι 3D επειδη ετσι γραφαν καποιοι πριν βγει.
 
Μια σύγκριση της προηγούμενης γενιάς με την επόμενη και με βάση τους αριθμούς νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία σχέση!

Το ερώτημα θα μπορούσε να είναι τι περιμέναμε και τι θα θέλαμε…

Δεν περίμενα κάτι παραπάνω από αυτό που παρουσίασαν και ιδιαίτερα από τη MS. Εξηγούμαι…το πρώτο Χ ήταν PC (όμορφα σχεδιασμένο, ογκώδες, βαρύ, μασίφ). Το Χ360 ένα MAC.

Sony…PS2, τα πάντα Sony (CPU, GPU…τούμπανο, αν κάνω λάθος διορθώστε με). PS3 ή Sony/2, CELL-CPU, NVIDIA GPU…αφού την έχεις τη τεχνογνωσία τι μπερδεύεσαι με τενεκεδένια υποσυστήματα;

Από τη Sony θα ήθελα επιστροφή στα παλιά…τα πάντα Sony (σχεδιαστικά απʼ ότι φαίνεται το πέτυχε).

Wally, τι CPU θα ήθελες; Θεωρείς ότι είναι χαμηλά χρονισμένη, θα ήθελες κάτι διαφορετικό από AMD;
 
Στο παρελθόν υπήρχε πραγματική διαφορά υπέρ των κονσολών για αρκετούς λόγους όπως το custom hardware, το ότι για 4-5-6-όσαχρόνιακάτσει το hardware θα είναι το ίδιο, η έλλειψη κάποιου λειτουργικού που θα τρώει πόρους από το σύστημα, κλπ.. Αυτή την στιγμή τουλάχιστον 2 πολύ σημαντικά από αυτά τα "υπέρ" έφυγαν.

Καλώς η κακώς, το custom hardware δεν υπάρχει.. Και η τελευταία φορά που προσπάθησε η SONY να κάνει κάτι τέτοιο, που ούτε και τότε δεν το λες και 100% "custom hardware για το PS3" ήταν με τον Cell, και αποδείχτηκε 99% λάθος (Ναι.. Όσο και αν δεν μπορούν πολλοί να το καταλάβουν, ήταν λάθος!).

Και δεύτερον, η έλλειψη κάποιου λειτουργικού που θα τρώει πόρους από το σύστημα... Ξανά καλώς η κακώς αυτή την στιγμή και λειτουργικό τρέχει από πίσω, και πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα με το παιχνίδι. Και εδώ καλό είναι να θυμηθούμε το πως κάποιοι έπεσαν από τα σύννεφα κάποιοι όταν άκουσαν ότι το PS4 θα "τρώει" περίπου 3GB για να τρέχει το λειτουργικό, και όχι μερικά ΜΒ όπως ήλπιζαν η νόμιζαν.

@Aardvark επισήμως δεν νομίζω κάποιος να είχε πει τίποτα για "4Κ gaming" σε αυτή την γενιά.. Όμως όσοι παρακολουθούσαμε η ακόμα και σήμερα παρακολουθούμε τα διάφορα φόρουμ θα δούμε και θα θυμηθούμε πολλούς που τα 4Κ παιχνίδια τα θεωρούσαν σαν κάτι δεδομένο, ειδικά για το PS4.. Και μάλιστα και πριν λίγες ημέρες σε ένα site και σε ερώτηση "Να πάρω PS4 η Χ1;" η πρώτη απάντηση ήταν "PS4 = 4Κ"...

Και θυμάμαι και τον εαυτό μου εδώ και αρκετά χρόνια (Κυριολεκτικά!) να λέω και να προσπαθώ να πείσω πους "αισιόδοξους" ότι ακόμα και να έχουμε 4Κ έξοδο (Που την έχουμε.) είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για πραγματικά 4Κ παιχνίδια, με εξαίρεση κανένα "Tetris" (Που μπορεί και να το δούμε.)...
 
cloud είπε:
@Aardvark επισήμως δεν νομίζω κάποιος να είχε πει τίποτα για "4Κ gaming" σε αυτή την γενιά.. Όμως όσοι παρακολουθούσαμε η ακόμα και σήμερα παρακολουθούμε τα διάφορα φόρουμ θα δούμε και θα θυμηθούμε πολλούς που τα 4Κ παιχνίδια τα θεωρούσαν σαν κάτι δεδομένο, ειδικά για το PS4.. Και μάλιστα και πριν λίγες ημέρες σε ένα site και σε ερώτηση "Να πάρω PS4 η Χ1;" η πρώτη απάντηση ήταν "PS4 = 4Κ"...

Και θυμάμαι και τον εαυτό μου εδώ και αρκετά χρόνια (Κυριολεκτικά!) να λέω και να προσπαθώ να πείσω πους "αισιόδοξους" ότι ακόμα και να έχουμε 4Κ έξοδο (Που την έχουμε.) είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για πραγματικά 4Κ παιχνίδια, με εξαίρεση κανένα "Tetris" (Που μπορεί και να το δούμε.)...
Πεστα ρε φιλε να αγιασει το στομα σου.Δεν το εγραψα παραπανω μονο και μονο γιατι θα αρχιζε καμια κουβεντα και θα φαινομουνα και παλι ο ''στραβος'' της υποθεσης
 
Και μάλιστα και πριν λίγες ημέρες σε ένα site και σε ερώτηση "Να πάρω PS4 η Χ1;" η πρώτη απάντηση ήταν "PS4 = 4Κ"...
 


Nα με συγχωρατε αν ακομα μιλανε καποιοι για 4Κ μετα τα επισημα specs που ειδαμε εδω και 6 μηνες οι ανιδεοι ειναι η μικροι σε ηλικια και δεν τους νοιαζει αυτα που γραφουν η δεν ενημερωνονται οσο πρεπει,(τους σιχαινομαι τους χαρακτηρισμους, προς χαρην της κουβεντας).



Τωρα απο ποιο πριν οταν ολα ηταν στον αερα ο καθενας δικαιολογειται να γραφει οτι θελει αν φτιαχνεται με τα specs,οπως προειπα και εγω εγραφα πριν βγει το U οτι θα'χει VR,διαβαζα για ταμπλετα που θα'ναι 3D και specs εξωπραγματικα,κανενα προβλημα...


 


Εγω να καταλογισω ευθυνες για το παρακατω δεν μπορω.


 




http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?6971-Playstation4-early-specs&p=120646&viewfull=1#post120646
 
Aardvark είπε:
 


Nα με συγχωρατε αν ακομα μιλανε καποιοι για 4Κ μετα τα επισημα specs που ειδαμε εδω και 6 μηνες οι ανιδεοι ειναι η μικροι σε ηλικια και δεν τους νοιαζει αυτα που γραφουν η δεν ενημερωνονται οσο πρεπει,(τους σιχαινομαι τους χαρακτηρισμους, προς χαρην της κουβεντας).

Όου γιές!!



Η απάντηση δόθηκε στις
26/10/2013 και ώρα 18:27..


Τουλάχιστον ήταν σε ένα "γενικό" site και όχι κάποιο του χώρου, άρα μάλλον ήταν κάτι από αυτά που είπες..
:p

 




Aardvark είπε:

Τωρα απο ποιο πριν οταν ολα ηταν στον αερα ο καθενας δικαιολογειται να γραφει οτι θελει αν φτιαχνεται με τα specs,οπως προειπα και εγω εγραφα πριν βγει το U οτι θα'χει VR,διαβαζα για ταμπλετα που θα'ναι 3D και specs εξωπραγματικα,κανενα προβλημα...

 


Εγω να καταλογισω ευθυνες για το παρακατω δεν μπορω.


 


Aardvark είπε:
Δεν θα διαφωνήσω σε κάτι!

Όμως ήταν σχετικά εύκολο να καταλάβεις το τι θα έπρεπε να περιμένουμε πάνω κάτω, και ότι κάποια πράγματά όπως το 4Κ από ένα σύστημα των 500? (Γιατί και εδώ εύκολο να καταλάβεις στο ότι δεν θα ανέβαινε ξανά η τιμή πολύ πάνω από αυτό το ποσό..) και κάτω στα "σοβαρά" παιχνίδια είναι ακόμα πολύ μακριά.

Όπως και το ότι δεν θα έβγαζαν σήμερα η τα επόμενα 1-2 χρόνια ένα σύστημα με κόστος 800 - 1.000 η και πολύ πιο πάνω ευρώ για να τρέχει σε 4Κ (Να υποθέσω ότι το ήθελαν και σε 2Χ60fps και για ένα απολαυστικό 3D...; :p ) το Battlefield 4.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@grinder Δεν ηθελα "πρασινα" CPUs στην 8η γενια. 8 πυρηνες χρονισμενη χαμηλα με ελαχιστη καταναλωση.

Εως και πριν 3 χρονια περιμενα οτι το μελλον θα ηταν σε τερατωδεις GPGPU σαν το Larrabee..100 x86 cores και 8GB.

Μετα τη ματαιωση του project Larrabee αρχισα να ανησυχω. Το ακατανοητο "οικολογικο" trend αρχισε να περνα στα ηλεκτρονικα και δει σε αυτα που δεν ταιριαζει...

Δεν εχουμε δει ακομα τις νεες κονσολες φυσικα. Ισως πχ οι συνεπεξεργαστες στο Χ1 εχουν ψωμι. Και το ελπιζω με ολη μου την καρδια διοτι δεν παιζω ουτε strategy, ουτε MMORG ωστε να βολευομουν με μεσοβεζικες επιλογες οσο αφορα το gaming (PCs)

Tα φημολογουμενα specs παντως δεν προδιδουν καποια future-proof λυση απο Sony και MS. Ισως αποφασισαν να μικρυνουν τη διαρκεια ζωης. Τα 8 χρονια αυτης της γενιας εφτασε στα ορια της γελοιοτητας!
 
Wally είπε:
Tα φημολογουμενα specs παντως δεν προδιδουν καποια future-proof λυση απο Sony και MS. Ισως αποφασισαν να μικρυνουν τη διαρκεια ζωης. Τα 8 χρονια αυτης της γενιας εφτασε στα ορια της γελοιοτητας!
Τα 8 χρόνια αυτής της γενιάς ήταν παράλογα!

Αρκεί να δούμε την "κοιλιά" που υπάρχει στην αγορά εδώ και τουλάχιστον 1 χρόνο.. Και για αυτή την "κοιλιά" δεν φταίνε τα κινητά και τα tablet όπως πιστεύουν μερικοί, αλλά το ότι απλά η αγορά έχει πιάσει νταβάνι. Και αν λάβουμε υπόψιν και τις υψηλές τιμές που εξακολουθούν να έχουν τα ("Τούμπανα" για την εποχή που βγήκαν..) συστήματα, καταλαβαίνουμε ακόμα καλύτερα τα λάθη στο hardware της 7ης γενιάς και γιατί η 8η είναι αυτή που είναι.
 
Διαβασα προσεκτικα τις αποψεις σας και δεν σας κρυβω οτι εντυπωσιαστηκα .Για μενα προσωπικα μετραει πολυ περισοτερο αυτος που θα δουλεψει και θα μου βγαλει 1080p με 60 καρε και πιο ανισχυρο hardware απο αυτον που θα με φλομωσει με ψεματα για να εντυπωσιασει η να καταφερει να μπερδεψει τους καταναλωτες ωστε να προπαραγγειλουν την κονσολα του.Η φουσκα δυστυχως που δημιουργηθηκε εδω και πολλους μηνες απο φημες ανακρηβειες fanboyσμους αρχιζει σιγα σιγα να αποκαλυπτει το πραγματικο της μεγεθος .Ειναι αστειο ρε σεις γιατι ενω στην τωρινη γενια το 80 % των παιχνιδιων που κυκλοφορησαν ηταν και ειναι 720 p .Να παρακαμψουμε το 1080p και να παμε σε 4κ ? Δυστυχως ηταν αναρτησεις σε μεγαλα site εστω και σαν φημες .Τα speqs που εχουν και οι 2 κονσολες ειναι πολυ καλα και μην τα συγκρινετε με pc χιλιαδων ευρω .Εαν δεν το καταλαβατε κυριοι εφτασε ο καιρος για πραγματικο 1080p και 60 καρε.Οι περισοτεροι που σχολιασαν αυτο το θεμα ειναι εμπειροι στο χωρο οποτε δεν τρωμε παπα απο κανενα developer η εταιρια .Εχουμε τη κριση να κραξουμε την αρπαχτη και να επεφημησουμε την καλη δουλεια !
 
Ερχονται σιγα σιγα οι επιβεβεωσεις για ολα αυτα που συζηταμε.Η infinity ward και συγκεκριμενα ο Mark Rubin μεσω τουιτερ ανεφερε οτι το Call of duty: Ghosts θα τρεχει στο ps4 σε native 1080p 60fps και στο xbox one σε 720p 60fps και κλασικα θα γεινεται upscaling στα 1080p.Με απλα λογια για να μπορεσει το xbox one να αποδοσει 60fps πρεπει η αναλυση να ειναι στα 720p.Η μεγαλη πλακα ειναι οτι ακριβως στα ιδια 720p upscaling σε 1080p και 60fps θα τρεχει το παιχνιδι και το "αδυναμο" Wii U και μαλιστα με streaming και στο gamepad που τρωει πολλους πορους απο την ιπποδυναμη της κονσολας.

Δεν ξερω τη γεινεται αλλα δεν μας τα λεει καθολου καλα η M$.

Το Tουιτ εδω.

http://www.twitlonger.com/show/n_1rqqa5o
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mike είπε:
Μην ξεχνατε οτι το ps1 ειχε CPU στα 33ΜΗΖ και 2ΜΒ ραμ, και ειχε καλυτερα παιχνιδια απο τα πισι του 2000, που ειχαν CPU pentium 500+ MHZ, ακριβοτερες καρτες γραφικων, πολλα ΜΒ μνημης και κοστιζαν μια περιουσια.
Eδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Ειδικά η περίοδος 1996-2000 (εποχή του PS1) ήταν για μένα η καλύτερη εποχή των PC game exclusives. Και δεν μιλάω μόνο για FPS αλλά και πολλά άλλα genres, πλην platforms (όπου έτσι κι αλλιώς εκεί πρώτο ήταν το N64) fighting και JRPG (τα τελευταία τα απεχθάνομαι). Γενικώς, σαν gaming εμπειρία τα PCs τότε ήταν ανώτερα και με διαφορά.
 
Γλουπ!

Πάντα νόμιζα οτι το Playstation 1 (μ'αρέσει να το γράφω ολόκληρο), εισήγαγε το 3D gaming.

Βέβαια δεν παρακολουθούσα τα PC ποτέ και ίσως να έχω λανθασμένη εντύπωση.

Στο μόνο που θα διαφωνήσω με τον mike, είναι στο οτι και το Playstation 1 όταν παρουσιάστηκε, κόστιζε πραγματικά μια περιουσία...
 
Ρε Βασιλη μην βαζεις στο παιχνιδι των αναλυσεων το WiiU. Τρεχει παλιοτερη μηχανη και κουναει το 1/10 των τριγωνων. Iσως να μπορει να τρεξει και το Manic Miner σε 4K :)

Ειναι προφανες οτι οι developers δεν εχουν ακομα εξοικειωθει με τους συνεπεξεργαστες και την ESRAM του X1 και ισως δεν εχουν χρησιμοποιησει ακομα το χαμηλο API. Μαντεψια φυσικα αλλα ειδομεν.

Ειναι γεγονος παντως οτι το PS4 οντας σχεδον PC hardware, χωρις εξτραδακια και κολπα (το οποιο δεν θεωρω μειονεκτημα!), θα εχει λογικα προβαδισμα στα third party οσο αφορα τον τεχνικο τομεα.
 
Πίσω
Μπλουζα