Η νέα γενιά κονσολών είναι όπως την περίμενατε;

Δεν είναι θέμα οικολογίας το ότι δεν πήγαμε σε 4Κ. Απλά δεν γίνεται σε αυτό το κόστος (<500) και σε αυτές τις διαστάσεις με αυτή την ολοκλήρωση. Είπε κάποιος κάτι περί 4Κ και φυσικά το δέσανε οι υπόλοιποι κόμπο

Οι άνθρωποι κάνανε τις πιο λογικές επιλογές αυτή τη φορά, το ότι η Sony έφυγε λίγο μπροστά από τη Microsoft δεν λέει κάτι, πάνω-κάτω τα ίδια μηχανήματα είναι. Έτσι κι αλλιώς σε μια 3τία θα είναι και τα δύο πάλι obsolete :)

Τεχνολογικό προιόν αυτής της κατηγορίας με ορίζοντα 10ετίας πάντως μου ακούγεται αστείο, αφού δεν έχουν ρίξει ΤΑ χρήματα θα πρέπει να ανανεώσουν το πολύ στα 5
 
Φυσικα και θα το βαζω στο παιχνιδι τον αναλυσεων και θα το αναφερω ΠΑΝΤΑ γιατι περα απο τριγωνα και τετραγωνα και ποιος κουναει τα περισσοτερα αυτο που βλεπω ειναι 720p 60fps σε xbox one των 8 GB Ram και των σαφως καλητερων CPU και GPU και το ιδιο πραγμα δηλαδη 720p 60fps βλεπω και στο Wii U.Οταν θα διαβασω καπου μια αναλυτικη και ακρως διαφωτιστικη αναλυση για το παιχνιδι που να λεει οτι μπορει να τρεχουν στην ιδια αναλυση αλλα στο Wii U οι υφες,οι σκιες,το νερο,το περιβαλον η και γω δεν ξερω τι αλλο ειναι σαφως κατωτερα απο την xbox one εκδοση τοτε μονο θα βγαλω εξω το Wii U απο την κουβεντα περια αναλυσεων κλπ.
 
Wally, δεν είχα ιδέα για το project Larrabee, έριξα μια γρήγορη ματιά στο wiki, και από τα ελάχιστα που κατάλαβα, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ακολουθούσε τη φιλοσοφία του «αποτυχημένου» Cell!
 
Λοιπόν.. Από την επίσημη παρουσίαση του στο Pixel τον Δεκέμβριο του 1995..

u8HiPDm.jpg


Πάντως πραγματικά σε κάποιες διαφημίσεις το είδα σε τιμές επιπέδου 140.000, όμως ήταν μαζί με παιχνίδι.
 
Και το ελπιζω με ολη μου την καρδια διοτι δεν παιζω ουτε strategy, ουτε MMORG ωστε να βολευομουν με μεσοβεζικες επιλογες οσο αφορα το gaming (PCs)
Ούτε startegy, ούτε space/flying sims, ούτε adventures, ούτε games περασμένων γενεών, ούτε emulators, ούτε freeware/remakes!! (Θα μπορούσε να είναι και η απάντηση στο ερώτημα, ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ οι καινούργιες κονσόλες!!!! :p )
 
Μα για να παιξεις τα PC παιχνιδια της χρυσης εποχης του(1996-2000), δεν χρειαζεσαι gaming PC...αρκει ενα χρεπι.

Προσωπικα τα PC, περα της δουλειας μου, τα χρησιμοποιω μονο για emulation...που νομοτελιακα ειναι και το πρωτο που φτανει στα κονσολικα τη μερα που σπανε...
 
Δε ξέρω από '93-'97 τι έπαιζε, όμως το '98 είχαμε Unreal και PC με Voodoo 2…δυνατός και ακριβός συνδυασμός!
 
Το ξερω...οπως με ηξεραν και οι υπαλληλοι στο Πλαισιο στη Ζαλογγου (?) που αγοραζα καρτες με γραμματια! :) (ρετρο τροπος πληρωμης - αραγε υπαρχει thread?)
 
πλαίσιο στη…Ζαλόγγου, προσπαθώ να πιάσω το συνειρμό…εκτός κι αν έχει σχέση με το γνωστό χορό-όρος… Αγοράζεις και φουντάρεις κατευθείαν!!!

:)
 
Χαχαχαχα...οχι δεν το ειπα συνειρμικα. Σε μια καθετη της Στουρναρη (Ζαλογγου? Μπουμπουλινας? θα περασω και θα σας πω) λειτουργουσε σε εναν ημιοροφο ενα γραφειο του Πλαισιο οπου εκανες αγορες με γραμματια
 
[OFFTOPIC MODE]

Wally είπε:
Χαχαχαχα...οχι δεν το ειπα συνειρμικα. Σε μια καθετη της Στουρναρη (Ζαλογγου? Μπουμπουλινας? θα περασω και θα σας πω) λειτουργουσε σε εναν ημιοροφο ενα γραφειο του Πλαισιο οπου εκανες αγορες με γραμματια
Μήπως δίπλα από το service στη Ζαΐμη? Δε λες το κεντρικό γωνιακό κατάστημα που είναι τώρα Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας

[/OFFTOPIC MODE]
 
Πανω απο το service για την ακριβεια ;)
 
Μα για να παιξεις τα PC παιχνιδια της χρυσης εποχης του(1996-2000), δεν χρειαζεσαι gaming PC...αρκει ενα χρεπι.
Ναι, αλλά με καινούργιο σχετικά PC, συνδιάζεις και αυτά και τα καινούργια που θα βγουν ;)

Πανω απο το service για την ακριβεια
Τί μου θύμησες τώρα!!! :bow: Voodoo 1 με γραμμάτια, στο Πλαίσιο. Ηρωικές εποχές. :worship: :worship:
 
Εναμιση χρονο μετα το ανοιγμα αυτου του θεματος διαβασα κατι σημερα και πραγματικα ημουνα που ημουνα απογοητευμενος σε τεραστιο βαθμο με της κονσολες αυτης της γενιας τωρα εδεσε το γλυκο και πραγματικα ειμαι βεβαιος 100% πως διανυουμε μια απο της χειροτερες γενιες κονσολων που για εναν εντελως ανεξηγητο λογο υπαρχει μια κονσολα που εχει πουλησει μεχρι τωρα 20 εκατομμυρια κομματια ασχετα που απο ολους αυτους που την αγορασαν οι μισοι την εχουν κατω απο την τηλεοραση και την τρωει η σκονη και δεν το λεω αυτο για να το πω αλλα γιατι εχω πολλα παραδειγματα στην προσωπικη μου ζωη με φιλους και γνωστους που αγορασαν ps4.

H ειδηση λοιπον που διαβασα μας ερχεται απο την Visceral games Που ειναι η ομαδα αναπτυξης του Βattlefield Hardline η οποια ανακοινωσε πως το παιχνιδι θα εχει 900p αναλυση στο ps4 και 750p στο xbox one ενω αλλα υποσχοταν στους κατοχους αυτων των κονσολων οπως για παραδειγμα πως στο ps4 τουλαχιστον το παιχνιδι σιγουρα θα εχει full hd αναλυση και 60fps και κοντα σαυτο θα ειναι το xbox one.Τελικα μονο για τα fps κρατησαν τον λογο τους και δεν μιλαμε για ενα παιχνιδι που ειναι υπο αναπτυξη αλλα για ενα παιχνιδι που κυκλοφορει σε 9 μερες απο σημερα.

Οι κονσολες υπαρχουν στην αγορα εδω και εναμιση χρονο οποτε εχουν στερεψει και οι οποιες δικαιολογιες και καλα πως πρεπει να της μαθουν πρωτα γιατι και καλα δεν γνωριζουν την αρχιτεκτονικη τους και διαφορα αλλα τετοια.Εναμιση χρονος και το full hd μονο δεδομενο δεν ειναι οπως μας παραμυθιαζαν πριν κυκλοφορησουν αλλα και απο παιχνιδια ελαχιστα αξιολογα υπαρχουν αλλα ας μην το πιασω καλητερα αυτο το θεμα.Η διαφορα απο την προηγουμενη γενια ειναι παρα μα παρα πολυ μικρη και δεν εχει καμια σχεση με την διαφορα που ειδαμε απο xbox σε xbox 360 και απο ps2 σε ps3 πχ.

Μαρεσει που πολλοι και διαφοροι στον θαυμαστο κοσμο του ιντερνετ εκαναν ονειρα και για παιχνιδια με 4k αναλυση στης κονσολες αυτης της γενιας.Και μη χειροτερα.
 
metalcandyman είπε:
πραγματικα ειμαι βεβαιος 100% πως διανυουμε μια απο της χειροτερες γενιες κονσολων
Έχμμμμ... Διαφωνώ...

Είναι με τεράστια διαφορά η χειρότερη γενιά!!! Πάντα ως αυτή την στιγμή..

Και αν και ήμουν από αυτούς που από την πρώτη στιγμή κράταγαν πάρα πολύ μικρό καλάθι, σε καμία περίπτωση δεν περίμενα μετά από 1,5 χρόνο να υπάρχει αυτό το χάλι!

Και ακόμα και για την περίφημη "δύναμη" που τόσο ψηφιακό "μελάνι" έχει πέσει, ομολογώ ότι και εδώ η κατάσταση είναι λίγο χειρότερη απ' ότι περίμενα, με 2 συστήματα που από την πρώτη στιγμή αγκομαχούν για να δείξουν ότι διαφέρουν δεν ελάχιστα από την προηγούμενη γενιά, και ότι δεν είναι το "παντοδύναμο" PS4 ένα απλό PS3.5... Και χωρίς πάντα να το καταφέρνουν με απόλυτη επιτυχία.

Και για τα παιχνίδια... Ας μην το σχολιάσω καλύτερα...

Και τελικά το μόνο που μας έχει μείνει μετά από 1,5 χρόνο να ασχοληθούμε είναι το να θάβουμε τον έναν "ΑΑΑ" τίτλο μετά τον άλλο, να μετράμε τις απογοητεύσεις μας, τα προβλήματα, και να προσπαθούμε να καταλάβουν γιατί μετά από αυτά τα χάλια και αυτό το θάψιμο εμπορικά είναι η πιο πετυχημένη γενιά ως αυτή την στιγμή!
 
Ολοι περιμεναμε πολλα μετα απο τοσα χρονια.

Ολοι καταλαβαμε μετα τη δημoσιοποιηση των specs οτι θα ειναι κατωτερα σε raw power απο αυτα που περιμεναμε

Παντως αυτα που διαβαζουμε τις τελευταιες ημερες σε εγκριτα sites οπως το Beyond3D για το ποσο ευεργετικη επιδραση θα εχει στις επιδοσεις το DX12 αφηνει μια χαραμαδα ελπιδας τουλαχιστον για το Χ1

 
Ο ενας χρονος και κατι μηνες που εχει περασει δεν ειναι τιποτα μπροστα στα 7 που εχει να ζησει αυτη η γενια και στην προηγουμενη απο προσωπικη εμπειρια τα πρωτα 2-3 χρονια παιχνιδι που να μου αρεσει εβρισκα με το σταγονομετρο ζητημα στο πρωτο μισο της ζωης της να ειχα καμμια δεκαρια,την γενια την εκλεισα με 40 διαμαντια στο PS3 και κατι λιγοτερα στο 360,υπεραρκετα για ενα συνταξιουχο gamer με περιορισμενο χρονο.


Αν γινει το ιδιο και σε αυτη θα ειμαι υπερικανοποιημενος,οσο για το 4Κ μπορει να μην το ειδαν αυτοι που το περιμεναν αλλα εσκασε βομβα με το VR που δεν την περιμενε κανεις.
 
Wally είπε:
Παντως αυτα που διαβαζουμε τις τελευταιες ημερες σε εγκριτα sites οπως το Beyond3D για το ποσο ευεργετικη επιδραση θα εχει στις επιδοσεις το DX12 αφηνει μια χαραμαδα ελπιδας τουλαχιστον για το Χ1

Δεν νομίζω στο Χ1 να δούμε τέτοια διαφορά... Αυτό αφορά κυρίως τα PC και τα Windows.

Σίγουρα θα δούμε κάποια βελτίωση, 'όχι όμως να δούμε τα καρέ να ανεβαίνουν 2+ φορές... Και για το Χ1, πολλά περισσότερα περιμένω από το cloud (Που έχει εξαφανιστεί..), παρά από αυτό.

Τώρα τι θα γίνει ΑΝ συνδυαστούν αυτά τα 2, θα έχει ενδιαφέρον να το δούμε (ΑΝ το δούμε ποτέ... :p ).
 
Wally είπε:
Παντως αυτα που διαβαζουμε τις τελευταιες ημερες σε εγκριτα sites οπως το Beyond3D για το ποσο ευεργετικη επιδραση θα εχει στις επιδοσεις το DX12 αφηνει μια χαραμαδα ελπιδας τουλαχιστον για το Χ1

Πολλά λες... Κόψε.... :p

5-6 βλέπω.

Και πριν πεις "μα η προηγούμενη 7-8 κράτησε!!", στην προηγούμενη τα συστήματα όταν βγήκαν ήταν "ΤΕΡΑΤΑ" με όλη την σημασία της λέξης, και δεν είχαν ήδη περίπου 2 τεχνολογικά χρόνια την πλάτη τους.

Edit: Και βέβαια μην ξεχνάς ότι όταν ΗΔΗ γκρινιάζουμε ότι ΗΔΗ είναι "γερασμένα" και πολύ αδύναμα για τα δεδομένα της εποχή, μετά από 5-6 χρόνια θα είναι κατώτερα από από ένα κινητό των 80?.

Για τα παιχνίδια σε σχέση με το παρελθόν, μην κάτσουμε να τα μετρήσουμε και 1-1, αλλά δεν θυμάμαι άλλη γενιά μετά από 1,5 να μετράμε μόνο τις απογοητεύσεις, και τα πιο αξιόλογα παιχνίδια να είναι remake και με γραφικά επιπέδου GEO GEO.

Και τέλος το VR το περιμένουμε εδώ και 30+ χρόνια... Συν ότι εξακολουθώ να κρατάω πολύ μικρό καλάθι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα