Η νέα γενιά κονσολών είναι όπως την περίμενατε;

Θα συμφωνήσω με το θέμα του DRM. Αν και εγώ τα περισσότερα games τα έχω πειρατικά αλλά αυτά που μου αρέσουν τα έχω αυθεντικά (έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα games που έχω δεν θα τα αγόραζα ποτέ). Το καλό με τα πειρατικά είναι ότι τα περισσότερα είναι "portable". Δηλαδή αφού γίνουν install σε κάποιο μηχάνημα μετά απλά τα κάνω copy-paste σε έναν εξωτερικό δίσκο και τα παίζω σε όποιο PC θέλω. Εχω έναν δίσκο με 80+ PC games από τα οποία τα 50-60 είναι portable και μπορώ και πολύ εύκολα να τα κάνω και backup. Οπως είπα κάποια από αυτά τα έχω και αυθεντικά στο STEAM και ναι, έχουν DRM αλλά αν κάτι γίνει και δεν μπορώ να τα ενεργοποιήσω απλά φορτώνω την έκδοση που έχω στον εξωτερικό δίσκο με τα games. Μετά υπάρχουν και τα GoG παιχνίδια τα οποία δεν έχουν κανένα απολύτως DRM.

Αλλά αυτό που κάνει το PC και δεν μπορεί να κάνει το PS4 (προς το παρόν) είναι το emulation. 500+ GB με emulators για όλα τα συστήματα που υπάρχουν, roms και ISOS, με ωραία frontends με box-art και info κλπ είναι ένα κομμάτι που ποτέ δεν θα το δούμε πια στις κονσόλες. Το είδαμε στο XBOX1, το είδαμε στο Wii αλλά πλέον δεν νομίζω να το ξαναδούμε.

Μετά υπάρχει το θέμα του backwards compatibility. Μου αρέσει να έχω ένα μηχάνημα που να τα τρέχει όλα. Δεν θα μου άρεσε να έχω και το παλιό PC να τρέχω τα games που είχα πριν. Ολα τρέχουν με το καινούριο. Και με το Dos-Box μπορείς να πας πολύ πίσω.

Οσο για το θέμα του καναπέ, υπάρχει το XBMC/Kodi και φυσικά το STEAM Big Picture Mode. Πλέον ότι game παίζει με gamepad παίζεται ενώ είμαι αραχτός στο κρεβάτι και δεν χρειάζεται ούτε καν να σηκωθώ για να σβήσω το PC. Επήσεις από το κρεβάτι διαχειρίζομαι οτιδήποτε media related (ταινίες, τραγούδια, videos κλπ). Τέλος υπάρxουν και τα RetroArch/Hyperspin με τα οποία χειρίζομαι τους emulators με τον ίδιο τρόπο. Πλέον τα keyboard/mouse με βλέπουν μόνο όταν είναι να σερφάρω στο internet. Αλλά ακόμα και αυτό μπορεί να γίνει μέσω pad, απλά εμένα δεν με βολεύει τόσο.

Με λίγα λόγια αν έχεις την υπομονή να τα ρυθμίσεις όλα αυτά και να κάνεις backups (για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην κάθεσαι να τα ξαναρυθμίζεις όλα αν κάτι γίνει) το PC μπορεί να είναι από τις μεγαλύτερες ευκολίες. Αυτό που λες ότι δηλαδή "βάζεις το παιχνίδι και παίζεις" το κάνω εγώ τώρα στο PC μου και αντίθετα από την κονσόλα δεν χρειάζεται καν να αλλάζω δισκάκια στο DVD Drive. Αράζω στο κρεβάτι και έχω καμιά 50αριά PC games και χιλιάδες roms/isos διαθέσιμα χωρίς να κουνήσω τίποτε άλλο εκτός από τα δάχτυλά μου. Απλά το μόνο θέμα είναι η προεργασία. Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα, μου αρέσει να τα ρυθμίζω όλα αυτά, είναι και αυτό μία απασχόληση που με ευχαριστεί (όταν δεν βαριέμαι).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@imgema

Eνταξει, εχεις κανει πολύ ωραία δουλειά, στην ουσία έχεις κάνει το PC πολυ-κονσόλα. Με το emulation δεν το διασκεδάζω όμως τόσο, όσο στο πραγματικό μηχάνημα, ενώ με τα digital (legal or not) είμαι τσακωμένος, δεν θέλω DRM/οnline activations, οπότε ο μόνος δρόμος είναι retail στις κονσόλες. Θέλω να βλέπω την κονσόλα σαν DVD player, και τα παιχνίδια σαν ταινίες, να τα κοιτάω, να διαλέγω, να το βάζω μέσα και να παίζει, όπως παλιά, χειροπιαστά πράματα. Το rom/torrent stacking με τσιτώνει, για τον ίδιο λόγο που με τσιτώνουν τα mp3, έχω μουσική και την ακούω εκεί που πρέπει, στο πικάπ, το cd player, ή το κασσετόφωνο, όταν θέλω να το κάνω σωστά (δηλαδή αφοσιωμένα). Εννοείται ότι ο καθένας την βρίσκει διαφορετικά, μπορεί δηλαδή να σου ακούγομαι βιτσιόζος, και μέχρι ενός σημείου μάλλον είμαι, όπως και κάποσα άλλα μέλη εδω !
 
Απο την εποχη του atari 2600 για μενα η πιο αδιαφορη γενια ειναι αυτη των 2 κονσολων ps4 - xbox one και μεχρι στιγμηs ακολουθει τα ιδια χναρια και η ποιο νεα γενια με τα ps5 - xbox series x
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα